Gereedschap huren

Gereedschap huren bij jou in de buurt | 2021

Vind eenvoudig de beste gereedschapverhuurder

Zoek je een gereedschapsverhuurder die perfect op je wensen aansluit? Met de MyGo Matchmaker vind je direct een geschikte gereedschapverhuurbedrijf bij jou in de buurt. Je kunt online gebruikmaken van de Matchmaker door op de Matchmakerknop te klikken. Wil je liever telefonisch contact? Bel dan naar 085 432 00 32.

Verschillende soorten gereedschappen

Veelgestelde vragen

Welke soorten gereedschap kun je huren?

Wie tijdelijk (extra) gereedschap nodig heeft voor een klus in huis of tuin, kan tegenwoordig in vrijwel alle gevallen gebruikmaken van gereedschapverhuur. Ga je bezig met bestrating, dan kun je bijvoorbeeld een trilplaat, bandenzaag of tegelsnijder huren. Wil je betongereedschap huren, dan kun je onder meer kiezen voor een sleuvenfrees, betonmolen, muurfrees of betonzaag.

Voor schilderactiviteiten kun je onder meer een verfspuit en een verfbrander huren. Wie aan het werk gaat in de tuin, kan voor onder andere een kruiwagen en een graszodensnijder bij de meeste gereedschapverhuurders terecht. Ook voor assisterend materieel, zoals een steiger, hoogwerker of bouwlampen, kun je bij hen aankloppen.

Gereedschapverhuurders hebben echter niet alleen gereedschap in hun assortiment dat gekoppeld is aan specifieke bouwwerkzaamheden. Ook veel standaard klusgereedschap is te huur. Daarbij kun je denken aan een afkortzaag, breekhamer, slijptol, tacker, diamantboor, multitool of een trekveerpomp.

Wat kost gereedschap huren?

Voor het huren van gereedschap betaal je in de meeste gevallen een vaste prijs per dag, inclusief 21% btw. Ook betaal je vaak borg en heb je een eigen risico. Alle drie die bedragen verschillen per gereedschapssoort en zijn van verschillende factoren afhankelijk. Hieronder geven we enkele prijsvoorbeelden van verschillende soorten gereedschap.

Een slijptol is een voorbeeld van gereedschap met een relatief lage huurprijs: je betaalt er gemiddeld tussen de 15 en 22 euro per dag voor. Ook gereedschap dat ter ondersteuning wordt gebruikt bij bouwwerkzaamheden is vaak laag geprijsd. Voor een bouwlamp betaal je bijvoorbeeld gemiddeld tussen de 4 en 10 euro per dag.

Het huren van een diamantboor is met een gemiddelde huurprijs van 35 tot 70 euro per dag wat duurder dan bovenstaande opties. Voor verfspuiten liggen de prijzen nog wat meer uiteen, variërend van 45 tot 160 euro per dag.

Oppervlakte egaliseren met trilplaat

Welke factoren bepalen de kosten van gereedschapverhuur?

Het uiteindelijke bedrag dat je voor het huren van gereedschap betaalt, hangt ten eerste af van het soort gereedschap dat je huurt en de verschillende eigenschappen van dat gereedschap. Voor een verfspuit met een inhoud van twee liter betaal je uiteraard minder dan voor een verfspuit waar dubbel zoveel verf in kan; de huurprijs van een grote diamantboor is hoger dan die van een kleine slijptol.

Wat daarnaast een rol speelt bij de kosten voor gereedschapverhuur is de duur van de huurperiode, de borg die je voor het gereedschap betaalt en de verzekering(en) die je af kunt sluiten om je eigen risico te verlagen. Hoe langer je gereedschap huurt, hoe voordeliger het in verhouding wordt. Wel kun je vaak rekenen op extra kosten als je gereedschap na het afgesproken moment inlevert.

Eenvoudig prijzen van gereedschapverhuurders vergelijken

Wil je tarieven van verschillende gereedschapverhuurders met elkaar vergelijken zodat je de optie vindt die het beste binnen je budget past? Dan ben je bij MyGo aan het juiste adres. In de MyGo Matchmaker is het mogelijk om verschillende contactopties aan te klikken, waaronder de optie voor het aanvragen van offertes of prijsopgaven bij meerdere aanbieders van huur gereedschap.

Wil je liever direct iemand spreken die je meer over de huurtarieven van verschillende gereedschapssoorten kan vertellen? Je kunt in de Matchmaker invullen dat je telefonisch wilt worden doorverbonden met een gereedschapverhuurder en vervolgens ons nummer 085 432 00 32 bellen. Ook kun je een terugbelverzoek plaatsen, zodat je wordt teruggebeld wanneer het uitkomt.

Tegels op maat snijden

Welke voordelen biedt gereedschapverhuur?

Het huren van gereedschap biedt verschillende pluspunten. Ten eerste betaal je alleen voor de momenten waarop je het gereedschap daadwerkelijk gebruikt en heb je maar voor korte tijd een verplichting. Ten tweede zijn veel verhuurbedrijven flexibel: je kunt zelf bepalen of je gereedschap voor een dag(deel), meerdere dagen of een week wilt huren.

Een ander voordeel is dat huurgereedschap meteen tot je beschikking staat. Ook kun je professioneel advies krijgen en weet je zeker dat je goed onderhouden gereedschap krijgt dat aan alle veiligheidseisen voldoet. In veel gevallen kun je het gereedschap thuis laten afleveren en kun je een beroep doen op pechhulp als er iets misgaat. Bovendien heb je geen bijkomende kosten voor onderhoud en opslag, omdat het verhuurbedrijf dat regelt.

Waarop letten bij het kiezen van een gereedschapverhuurder?

Als je besluit om gereedschap te huren, is het handig om een aantal dingen helder te hebben zodat je zeker weet dat je een betrouwbare huurovereenkomst sluit. Stel jezelf daarom de volgende vragen voor je met een verhuurder van gereedschap in zee gaat:

 • Communiceren de medewerkers van het gereedschapverhuurbedrijf op een manier die je bevalt? Is het bedrijf continu bereikbaar voor vragen?
 • Profileert het gereedschapverhuurbedrijf zich online op een nette manier? Zijn er veel positieve reviews van anderen over het bedrijf te vinden?
 • Werkt de gereedschapverhuurder met een reserveringssysteem dat toegankelijk en eenvoudig te bedienen is?
 • Hanteert het gereedschapverhuurbedrijf heldere voorwaarden en verhuurperiodes? Is bijvoorbeeld duidelijk of je moet bijbetalen als je het gereedschap te laat inlevert en zo ja, hoeveel?
 • Geven de medewerkers van het gereedschapverhuurbedrijf duidelijke informatie en instructies?
 • Zijn de machines die de gereedschapverhuurder aanbiedt in goede staat? Is vastgelegd hoe oud de machines zijn en wanneer er voor het laatst onderhoud heeft plaatsgevonden?
 • Heb je bij het gereedschapverhuurbedrijf de mogelijkheid om het gereedschap te testen voor je het huurt?
 • Hanteert de gereedschapverhuurder heldere tarieven en is duidelijk wat bij de prijs is inbegrepen (borg, eigen risico, verzekeringskosten)? Liggen de tarieven in dezelfde lijn als die van concurrerende verhuurders?
 • Is voor beide partijen duidelijk wat de voorwaarden van de samenwerking zijn en wie er aansprakelijk is bij pech, schade of andere problemen?

Hoe vind je direct de meest geschikte gereedschapverhuurder?

MyGo kan je helpen bij de zoektocht naar de meest geschikte verhuurder van gereedschap voor jouw situatie. Via de MyGo Matchmaker koppelen we je aan een gereedschapverhuurbedrijf bij jou in de buurt dat aan al je wensen voldoet. Je kunt op de Matchmakerknop klikken om de Matchmaker online te gebruiken. Telefonisch contact kan ook! Je kunt ons bereiken op het nummer 085 432 00 32.


Spreek direct een medewerker!
Waarom MyGo?
 • Direct een specialist geregeld
 • Snel een offerte binnen
 • Alleen betrouwbare bedrijven!
Lees meer ...
Onze belofte aan jou:
 • Bedrijven die tijd hebben voor jouw klus
 • Direct hulp via ons service center
 • Nauwkeurige bedrijfsselectie

Hulp nodig? Ons service team staat voor je klaar!