Terug naar diensten
Graafmachine huren

Graafmachine huren

Als je als particulier grondwerkzaamheden in je tuin wilt verrichten, kun je daarvoor een schop gebruiken. Bij grotere klussen zul je echter al snel behoefte hebben aan groter geschut. In dat geval kun je (als je aan de voorwaarden voldoet en alle nodige zaken hebt geregeld) een graafmachine huren.

Weet je al dat je een graafmachine mag huren voor jouw project en hoef je alleen nog een machine verhuurbedrijf te vinden waar dat kan? Dan brengen wij je graag in contact met een graafmachineverhuurder! Bel naar 085 106 1600 om meteen doorverbonden te worden of maak gebruik van onze online Matchmaker om bijvoorbeeld offertes op te vragen en prangende vragen over de voorwaarden te stellen.

Direct een graafmachine nodig?

Klik op de Matchmaker of bel 085 106 1600

Welke soort graafmachine huren?

Hoewel er meerdere soorten graafmachines te huur zijn, zul je als particulier in de meeste gevallen uitkomen bij een minigraver / mini graafmachine. Dit model weegt circa een ton (in tegenstelling tot de 15 ton die een normale graafmachine weegt) en is smal genoeg om door een tuinpoort of deur te rijden. Wil je tot circa 1,70 meter diep graven voor een kleine klus, zoals het uitgraven of juist planten van een boom, dan zal het huren van een minigraver volstaan.

Voor grotere klussen, die meestal zakelijk van aard zijn, heb je daarnaast de keuze uit rupsgraafmachines en bandengraafmachines. Hierbij zijn rupsgraafmachines geschikt voor zachte, oneffen ondergronden en bandengraafmachines juist voor harde ondergronden. Weet dat je deze soorten graafmachines vrijwel nooit zelf zult mogen besturen, en dat je hiervoor een machinist nodig hebt.

Kosten graafmachine huren

Een graafmachine huur je over het algemeen per dag of per week, afhankelijk van de duur van je klus. Hierbij betaal je voor een rupsgraafmachine of bandengraafmachine meer dan voor een minigraver. In de tabel hieronder zie je een schatting van de kosten.

Graafmachine huren

Kosten

Minigraver huren: per dag

€ 75 - € 125

Minigraver huren: per werkweek

€ 350 - € 500

Rupsgraafmachine huren: per dag

€ 200 - € 300

Rupsgraafmachine huren: per werkweek

€ 850 - € 1100

Bandengraafmachine huren: per dag

€ 200- € 300

Bandengraafmachine huren: per werkweek

€ 800 - € 1100

Met de MyGo Matchmaker vind je direct het beste verhuurbedrijf in jouw omgeving.
Klik op de Matchmaker of bel 085 106 1600

Graafmachine huren: waarmee rekening houden?

Wil je een graafmachine huren, dan moet je helaas wel voldoen aan bepaalde voorwaarden. Hieronder hebben we die voorwaarden voor je uiteengezet, plus enkele andere punten waar je op wilt letten:

  • Mag je eigenlijk wel gaan graven waar je wilt graven? In verband met leidingen en kabels in de grond is het niet toegestaan om zomaar in je tuin te gaan graven. Wil je een graafmachine huren voor dergelijke werkzaamheden, dan ben je verplicht om een KLIC-melding te doen bij het Kadaster. Dan ontvang je een overzicht van de leidingen en kabels op de plek waar je wilt gaan graven, zodat je weet of je plannen doorgezet kunnen worden of niet. Zonder KLIC-melding zullen veel verhuurders dan ook geen graafmachine aan je verhuren.
  • Verhuurt het bedrijf wel graafmachines aan particulieren? Lang niet alle machine verhuurbedrijven verhuren ook aan particulieren. Een van de redenen hiervoor betreft de uitgebreide regelgeving die komt kijken bij het besturen van dergelijke machines, waaraan particulieren in veel gevallen niet aan voldoen. Wil je als particulier een graafmachine huren, controleer dan goed of dit wel kan bij de verhuurder die je op het oog hebt.
  • Heb je het juiste rijbewijs om de graafmachine te mogen besturen? In Nederland heb je een T-rijbewijs nodig om een graafmachine te mogen huren, waarbij je ook een opleiding gevolgd dient te hebben. Is dat niet het geval, dan zul je als particulier zeer waarschijnlijk geen graafmachine mogen huren. Zonder T-bewijs mag je namelijk de weg niet op met deze zware machines, en zou je dat wel doen, dan zouden jij en de verhuurder beiden in de problemen kunnen komen.
Met de MyGo Matchmaker vind je direct het beste verhuurbedrijf in jouw omgeving.
Klik op de Matchmaker of bel 085 106 1600
  • Wil/moet je een machinist bij je graafmachine huren? Zonder T-rijbewijs een graafmachine huren is wel mogelijk als je die graafmachine laat besturen door een machinist. Echter, in dat geval kan het beter zijn om simpelweg een grondverzetbedrijf in te schakelen voor je klus, aangezien dan alle aspecten voor je geregeld worden.
  • Hoe gaat de graafmachine vervoerd worden? Op korte afstanden kan een graafmachine over de weg gereden worden; in alle andere gevallen zul je een aanhanger nodig hebben. Welk rijbewijs je dan nodig hebt, hangt of van het gewicht van de graafmachine. Weegt de aanhanger maximaal 750 kilo of wegen auto en aanhanger samen maximaal 3500 kilo, dan volstaat een rijbewijs B. Echter, gezien het gewicht van de gemiddelde graafmachine zal een rijbewijs BE in veel gevallen een vereiste zijn.
  • Voor welke huurperiode wil je de graafmachine huren (en is verlenging mogelijk)? Waarschijnlijk heb je ingepland om je graafmachine voor een bepaalde tijd te huren. Nu is het echter zo dat graafwerkzaamheden uit kunnen lopen, en dat verlenging van die huurperiode niet altijd mogelijk is. Tenslotte kan iemand anders de graafmachine na jou hebben gehuurd. Maak dus altijd een relatief ruime inschatting van de periode waarin je wilt huren om te voorkomen dat je de graafmachine weer moet inleveren terwijl je klus nog altijd niet volbracht is.
  • Heb je de verschillende opties al met elkaar vergeleken? Zo voordelig mogelijk de geschiktste graafmachine huren voor jouw klus is alleen mogelijk als je weet welke verhuurders en graafmachines er zijn. Om dit te weten te komen, kun je gebruikmaken van onze online MyGo Matchmaker. Met deze tool vraag je eenvoudig verschillende offertes op, zodat je prijzen kunt vergelijken.
Snel een verhuurbedrijf in jouw omgeving nodig?
Gebruik de MyGo Matchmaker, of bel gratis met 085 106 1600.

Graafmachine huren? MyGo helpt!

Wil je nu toch een graafmachine huren en ben je nog op zoek naar een bedrijf bij jou in de buurt waar dat kan? MyGo helpt je graag! Laat ons je het zoekwerk uit handen nemen en bel naar 085 106 1600 om direct gematcht te worden met een regionaal verhuurbedrijf. Of check onze online Matchmaker, waarmee je eenvoudig offertes kunt opvragen en meer informatie kunt inwinnen.