Terug naar diensten
Houten kozijn reparatie

Houten kozijn reparatie

In dit artikel gaan we het hebben over de reparatie van (houten) kozijn die zijn aangetast door houtrot of andere, minder ernstige beschadigingen. Het is namelijk zo dat als je zo’n kozijn niet zou repareren, de rot zich zou kunnen verspreiden tot er eigenlijk niets meer van het hout over is. Op dat punt zou je complete kozijn vervangen moeten worden, en qua kosten wil je dat niet.

Wil jij een kozijnreparatie laten uitvoeren door een kozijnenspecialist? MyGo brengt je graag met deze professional in contact! Bel naar 085 106 1600 om je direct te laten doorverbinden, of check onze online Matchmaker om te zien welke kozijnenspecialisten in jouw regio op dit moment beschikbaar zijn en tegen welke prijs.

Meer weten over het vervangen of plaatsen van kunststof kozijnen? Volg dan de link naar onze pagina over dat onderwerp!

Direct een kozijnspecialist nodig?

Klik op de Matchmaker of bel 085 106 1600

Hoe werkt de reparatie van een houten kozijn?

Wanneer je houten kozijn gerepareerd moet worden, komt dat meestal doordat er sprake is van houtrot of anders aangetaste plekken. Zo’n kozijnreparatie zou als volgt verlopen:

 1. De glaslatten rondom de rotte of zwakke plek worden verwijderd.
 2. De rotte plek én het omliggende hout worden weggezaagd met een speciale zaag, om verdere aantasting te stoppen.
 3. Er wordt primer aangebracht op enige resterende houtrot, zodat deze zich niet weer verspreidt.
 4. Het gat wordt opgevuld met een op maat gezaagd stuk hout. Met lijm en vulmiddel worden openingen gedicht.
 5. Het hele kozijn wordt geschuurd en opnieuw in de lak gezet, zodat het er weer keurig uitziet en je niets van de kozijnreparatie ziet.
Met de MyGo Matchmaker vind je direct de beste kozijnspecialist in jouw omgeving.
Klik op de Matchmaker of bel 085 106 1600

Zelf kozijnreparatie uitvoeren?

Een kozijnreparatie is een klusje waar veel precisie bij komt kijken. Tenslotte moet de houtrot in zoverre verwijderd en ingedamd zijn dat deze niet meer terugkomt en zich opnieuw verspreidt. Ook wil je niet dat de reparatie zijn sporen achterlaat doordat het nieuwe stuk hout niet goed past of niet mooi is afgewerkt. Om deze beide redenen kun je een kozijn met houtrot beter laten repareren door een kozijnenspecialist.

Kozijnreparatie

Houten kozijn repareren of vervangen?

Het volledig vervangen van een houten kozijn kan erg prijzig zijn; rond de 2000 à 3000 euro per m2, welteverstaan. Bij houtrot zou je dus wel als eerste aan vervanging kunnen denken, maar zoals je hebt kunnen lezen, is dat zeker niet nodig. Een houten kozijn kan prima gerepareerd worden zolang de beschadiging zich heeft beperkt tot één gedeelte. Mocht er echter sprake zijn van houtrot in je volledige kozijn, dan zal een kozijnreparatie niet langer een optie zijn en is complete vervanging noodzakelijk.

Kosten kozijnreparatie

Hoeveel een kozijnreparatie kost, hangt af van de ernst van de schade/houtrot en de uurtarieven die de vakman hanteert. De kosten worden meestal bepaald aan de hand van één van deze twee factoren. In een tabel uiteengezet zien de kosten van het repareren van houtrot in je kozijn er als volgt uit:

Kozijnreparatie

Kosten

Eén kozijn met houtrot repareren

€ 75 - € 150

Uurtarief vakman

€ 40 - € 60 per uur

Heb je meerdere kozijnen die gerepareerd moeten worden als gevolg van houtrot? Vaak kun je dan korting krijgen als de vakman een tarief per kozijn hanteert.

Kozijnreparatie

Kozijnreparatie: MyGo geeft (bespaar)tips

Een kozijnreparatie hoeft niet duur te zijn, zeker als het om een kleine ingreep gaat. Toch wil je niet dat de kosten oplopen. Daarom hebben we enkele tips voor je verzameld waarmee je je kozijnen mogelijk voor nog minder geld kunt laten repareren:

    • Herken houtrot op tijd om vervanging van je kozijn te voorkomen. Houtrot verspreidt zich als je het te lang onaangeroerd laat, en kan uiteindelijk je kozijn in zoverre aantasten dat dit eigenlijk niet meer te redden is. Ook is het zo dat des te kleiner het gedeelte is dat gerepareerd moet worden, des te voordeliger je gewoonlijk uit bent. Laat je kozijn daarom op tijd repareren om op termijn te besparen.
    • Laat meerdere kozijnen tegelijkertijd herstellen. Als er meerdere kozijnen in je huis zijn aangetast door houtrot, kun je die allemaal in één keer laten repareren door de kozijnenspecialist. Vaak is dat goedkoper, omdat de professional dan ook maar één keer hoeft te rijden en minder tijd (en daarmee geld) kwijt is. Denk je dus dat meerdere kozijnen aan reparatie toe zijn? Wacht daar dan niet mee!
Met de MyGo Matchmaker vind je direct de beste kozijnspecialist in jouw omgeving.
Klik op de Matchmaker of bel 085 106 1600
  • Laat de kozijnreparatie uitvoeren door een regionale of zelfs lokale specialist. Nu zijn de meeste kozijnenspecialisten alleen actief in bepaalde regio’s, maar dat betekent niet dat zij helemaal geen voorrijkosten zullen vragen bínnen die regio’s. Het beste kun je je kozijnreparatie daarom laten uitvoeren door een zo lokaal mogelijke vakman, die zo snel mogelijk bij jou op locatie kan zijn.
  • Vergelijk meerdere kozijnenspecialisten met elkaar. Zo voordelig mogelijk een kozijnreparatie laten uitvoeren kan alleen als je weet welke tarieven verschillende vakmannen voor deze dienst hanteren. Wil je echt besparen, dan kan het dus slim zijn om verschillende offertes op te vragen. Dat kan eenvoudig via onze online Matchmaker, die je direct toont welke kozijnenspecialisten in jouw regio gevestigd zijn.
Snel een kozijnspecialist in jouw omgeving nodig?
Gebruik de MyGo Matchmaker, of bel gratis met 085 106 1600.

Reparatie aan je houten kozijn nodig? MyGo helpt!

Moet jouw houten kozijn nodig gerepareerd worden? Bel dan voor telefonisch contact naar 085 106 1600, zodat we je kunnen doorverbinden en je direct een afspraak kunt maken. Neem je liever even de tijd om je opties met elkaar te vergelijken? Met onze online MyGo Matchmaker kan dat ook!