Terug naar diensten
Huis laten bouwen

Huis laten bouwen

Wil jij graag je droomhuis bouwen? Onze professionele aannemers kunnen een nieuwe vrijstaande woning voor je bouwen. MyGo helpt je graag met het vinden van de beste aannemer voor jou. Maak gebruik van de 24/7 MyGo Matchmaker om direct gematcht te worden met een aannemer bij jou in de buurt.

Nieuw huis bouwen

Een nieuw huis laten bouwen door een gecertificeerde aannemer zorgt ervoor dat het gehele bouwproject begeleid wordt. Een aannemer weet welke vergunningen allemaal nodig zijn en heeft al meerdere soorten woningen gebouwd. Hierdoor word je helemaal ontzorgd en hoef jij je nergens druk om te maken. Een aannemer kan allerlei soorten huizen voor je bouwen:

 • Energiezuinig huis bouwen
 • Prefab huis bouwen
 • Container huis bouwen
 • Casco huis bouwen
 • Duurzaam huis bouwen
 • Klein huis bouwen
 • Modern huis bouwen
 • Landelijk huis bouwen
 • Zweeds huis bouwen
 • Amerikaans huis bouwen
 • Herenhuis bouwen
 • Vrijstaande woning bouwen
 • Landhuis bouwen

Huis laten bouwen

Voordelen woning laten bouwen

Je huis laten bouwen door een gecertificeerde aannemer brengt erg veel voordelen met zich mee:

 • Je creëert jouw droomhuis. Je kunt je woning van begin tot eind helemaal zelf ontwerpen en bent betrokken bij ieder aspect. Een architect kan jouw woonwensen perfect vertalen naar een ontwerp.
 • Je hoeft geen concessies te doen. Wanneer je een oude, bestaande woning koopt neem je vaak sommige dingen voor lief, zoals de indeling van de woning. Bij een nieuwbouwwoning kun je je gehele woning naar eigen smaak indelen.
 • Een energiezuinige en duurzame woning. Bij een nieuwbouwhuis worden moderne isolatiemethodes en verwarmingen toegepast zodat je een zeer duurzame en energiezuinige woning hebt.
 • Een moderne eigentijdse woning met de nieuwste technologie. Je kunt een geheel moderne, eigentijdse woning laten bouwen met de nieuwste apparatuur en modernste snufjes in je huis.
 • Geen druk om snel te moeten beslissen. Wanneer je vandaag de dag een huis wilt kopen moet je heel snel beslissen of je die droomwoning wilt kopen of niet. Ook is tienduizenden euro’s overbieden over de vraagprijs (en de geschatte waarde) vandaag de dag eerder een noodzaak dan een luxe. Bouw je je eigen woning dan kun je dit in alle tijd doen.
 • Een uniek huis. Je creëert een uniek huis die geheel aan jouw wensen voldoet. Hoe unieker jouw woning, hoe eenvoudiger deze meestal ook te verkopen zal zijn; je onderscheid je immers van andere ‘standaard’ catalogus woningen.

Wat kost een huis bouwen?

De kosten van een huis bouwen lopen uiteen van gemiddeld 80.000 tot 600.000 euro. De kosten van een woning bouwen zijn geheel afhankelijk van jouw wensen. Denk hierbij aan de materiaalkeuze, de omvang van de woning en de locatie van de kavel. Tevens kun je ervoor kiezen de woning casco te laten opleveren; je zorgt zelf dan voor de afwerking. Ook het type ontwerp is bepalend; kies je een standaard prefab woning of wil je je juist een geheel uniek droomhuis laten ontwerpen? Kijk voor uitgebreide informatie over de kosten van een woning bouwen op mygo.nl/huis-bouwen-kosten.

Huis laten bouwen

Waarmee rekening houden?

Bij het laten bouwen van je droomhuis zijn er een aantal zaken waarop je dient te letten:

Ken de bouwregels en vergunningsregels

De meeste kavels worden verkocht door de gemeente. Heb je al een kavel? Zorg er dan voor dat je de bouwregels kent, denk hierbij aan maximale hoogte en inhoud van je huis en de welstandseisen van je huis. De gemeente beschrijft dit vaak in een kavelpaspoort. Zorg ook dat je alle juist vergunningen aanvraagt. Een aannemer kan dit allemaal voor je doen en weet welke vergunningen aangevraagd dienen te worden.

Is je kavel bouwrijp?

Heeft de kavel die je hebt aangeschaft daadwerkelijk een woonbestemming? Is de grond bouwklaar en schoon? Kijk ook goed of je droomhuis daadwerkelijk past op de kavel.

Wees goed voorbereid

Zorg ervoor dat je je wensen duidelijk op papier hebt. Houd ook rekening met de toekomst; wil je wellicht nog kinderen en dus meer kamers nodig? Wil je oud worden in de woning? Is je woning dan levensloopbestendig?

Schakel de juiste aannemer in

Kijk of je online werk kunt vinden van de desbetreffende aannemer en architect voordat je deze inschakelt. Dan kun je kijken of de stijl van de architect en aannemer goed passen bij jouw woonwensen.

Bereid je voor op onvoorziene problemen

Zorg ervoor dat je een deel van je budget bewaard voor onvoorziene problemen. Een aannemer zal dit vaak ook al doen, tevens zal een aannemer ervoor zorgen dat de meeste onvoorziene problemen voorkomen worden.

Breng de kosten goed in kaart

Naast kosten voor het bouwen van de woning en de kavel moet je ook rekening houden met kosten voor de tuin en bestrating, aanleg van nutsvoorzieningen, leges voor de bouwvergunning en de bouwrente.

Blijf betrokken

Zorg ervoor dat je goed betrokken blijft tijdens de bouw van je nieuwe woning. Ga regelmatig langs op de bouwplaats en blijf in contact met de aannemer. Zo weet je zeker dat alles in goede orde verloopt.

Huis laten bouwen

Bespaartips van MyGo

Je kunt op een aantal manieren geld besparen bij het bouwen van een nieuw huis:

 • Vergelijk offertes. Vraag bij verschillende aannemers prijsopgaven of offertes op. Deze kun je vervolgens met elkaar vergelijken om zo de beste aannemer binnen jouw specifieke budget te vinden.
 • Kies een aannemer uit de buurt. Kies een lokale aannemer om te besparen op de voorrijkosten.
 • Laat de woning casco opleveren. Ben je een klusser? Dan je kun je de woning kaal, ofwel casco, laten opleveren. Je zorgt dan zelf voor de afwerking, denk hierbij aan schilderen, vloeren leggen en een keuken monteren.
 • Bouw met tweedehands bouwmaterialen. Hoewel dit een aardige zoektocht kan zijn kun je een woning voordelig laten bouwen met tweedehands bouwmaterialen. Je moet alleen wel net de goeie bouwmaterialen vinden om jouw specifieke droomhuis te kunnen bouwen, dit is niet altijd mogelijk.

MyGo helpt je graag

Met behulp van de MyGo Matchmaker vind je snel en zonder zoeken de meest geschikte aannemer voor het bouwen van jouw nieuwbouwwoning. Je kunt de Matchmaker 24 uur per dag, 7 dagen per week gebruiken. Wil je liever direct telefonisch contact? Ook dat is mogelijk! Bel MyGo tijdens openingstijden op 085 106 1600, dan kunnen wij je direct doorverbinden met de desbetreffende aannemer of een terugbelverzoek voor je indienen.