Terug naar diensten
Jacht huren

Jacht huren

Het jacht: voor veel mensen is het hét toonbeeld van luxe, het vaartuig dat de rijksten der aarde gebruiken om op zee helemaal tot rust te komen. De gemiddelde Nederlander zal zeker niet het geld hebben om zo’n superjacht te kopen, maar een jacht huren? Dat is misschien een heel ander verhaal!

Wil jij een jacht huren om een dag (of langer) te ervaren hoe het is om de zeeën te doorkruisen? Bel dan naar 085 106 1600 zodat wij een jachtenverhuurder kunnen zoeken in de regio waar jij wilt gaan varen. Of doe je liever zelf het zoekwerk, gebruik dan de online MyGo Matchmaker om de botenverhuurder voor jouw vraag te vinden.

Direct een bootverhuurbedrijf nodig?

Klik op de Matchmaker of bel 085 106 1600

Jacht huren kosten

Jachten zijn boten in het hogere segment. Daardoor lopen de prijzen sterk uiteen: voor een motorjacht betaal je tussen de 1000 euro per dag voor een comfortabele maar bescheiden privéboot en de 100.000 euro per dag voor een waar cruiseschip!

Zoek je eerder een zeiljacht? Dan liggen de startprijzen eerder rond de 500 euro per dag, met een maximum van circa 10.000 euro per dag. Voor meer informatie over zeilboten huren in het algemeen, zie onze pagina Zeilboot huren.

Zie ook de tabel hieronder van wat een jacht huren kan gaan kosten:

Jacht huren

Prijs

Motorjacht huren

€ 1000 - € 100.000

Zeiljacht huren

€ 500 - € 10.000

Waarom een jacht huren?

Overweeg je om een jacht te huren, maar twijfel je of je het wel wilt doen? Kijk dan eens naar onderstaande redenen (of lees de rest van dit artikel door) en misschien heb je dan je antwoord!

 • Met een jacht kun je heerlijk ontspannen op het water. In tegenstelling tot andere boten mag je met veel jachten ook de zee op, waardoor je niet beperkt bent tot meren, rivieren en kanalen. Is dat zeegevoel precies wat je zoekt, dan kan een jacht huren een uitkomst bieden. Natuurlijk kun je met een jacht ook op andere plekken van het water genieten; met heerlijk op je comfortabele jacht op een meer gaan zitten is ook niets mis!
 • Op een jacht kun je een fantastisch feest geven. Om een feest te geven op je jacht heb je wel een iets groter vaartuig nodig (wat ook iets meer zal kosten), maar dan wordt het ook een feest om nooit te vergeten! Wil je echt indruk maken op je gasten, dan kun je er zeker van zijn dat je dat zult bewerkstelligen met het huren van een jacht.
 • Op een jacht kun je aangenaam vakantie vieren. Jachten kun je niet alleen voor één enkele dag huren, maar vaak ook voor langere tijd. Zo is een jacht een zeer comfortabele manier om van plek naar plek te varen, of juist om gewoon ergens te gaan liggen en van de natuur te genieten.
 • Een jacht is zeer luxe ten opzichte van andere vaartuigen. Een jacht is wel wat anders dan een fluisterboot, een motorbootje of zelfs de meeste pleziervaartuigen. De meeste jachten beschikken over een dek met genoeg plek voor loungestoelen, fijne slaapkamers, keukens waar ook normaal gekookt kan worden en badkamers waar je wílt douchen. Door een jacht te huren, krijg je dus alle luxe die je niet zou hebben in je gemiddelde huurboot.
Met de MyGo Matchmaker vind je direct een bootverhuurbedrijf in jouw omgeving.

Klik op de Matchmaker of bel gratis 085 106 1600

Jacht huren: waarmee rekening houden

Ga je een jacht huren, dan is het belangrijk om te weten dat dat niet zomaar kan en dat er een paar punten zijn waar je rekening mee moet houden. De belangrijkste vragen die je jezelf moet stellen hebben we hieronder voor je opgesomd.

 • Heb je een vaarbewijs? Volgens de Nederlandse wet heb je een vaarbewijs nodig als je wilt varen met een boot die langer is dan 15 meter of die harder kan dan 20 km/h. De meeste jachten voldoen in ieder geval aan één van deze twee voorwaarden, dus wil je een jacht huren om er zelf mee te gaan varen, dan is een vaarbewijs een vereiste.
 • Wil je de jacht met of zonder kapitein huren? Heb je geen vaarbewijs, maar wil je wel een jacht huren? Met een kapitein erbij kan dat! Voor een jacht met kapitein betaal je wel extra, maar er kleven wel enkele voordelen aan: je hoeft je niet bezig te houden met het varen en je hebt geen vaarbewijs nodig. Wil je echter liever zelf varen? Ook dat kan, dan kun je ook een jacht zonder kapitein huren (zolang je dus je vaarbewijs hebt).
 • Huur je een motorjacht of een zeiljacht? Jachten nemen standaard twee vormen aan: motorjachten en zeiljachten. Motorjachten zijn, zoals de naam al zegt, gemotoriseerd en over het algemeen duurder en chiquer. Zeiljachten daarentegen zijn grote zeilboten die niet altijd gemotoriseerd zijn. Hiervoor heb je dus ook zeilervaring nodig (tenzij je een zeiljacht met kapitein huurt).
 • Mag je wel varen met de jacht op de plek die je in gedachten had? In principe mag je overal varen waar de wallen met beton zijn verhard. Ook in veel natuurgebieden mag je varen, en waar dat niet zo is, staat dat aangegeven. Huur je een jacht, dan mag je zelfs de zee op, hoewel daar wel bepaalde voorwaarden aan kleven (zoals de CE-certificaten).
 • Welk CE-certificaat heeft de jacht nodig? In de Europese richtlijn pleziervaartuigen is vastgelegd dat vaartuigen over bepaalde CE-certificaten moeten beschikken om in bepaalde wateren en bij bepaalde weersomstandigheden te varen. Daarbij gaat het om categorie A tot en met D. Met een boot in categorie D mag je in binnenwateren varen, met categorie C bij de kust, met categorie B op zee. Categorie A is bestemd voor reizen over de oceaan. Nu zullen de meeste jachten ergens tussen categorie C en B vallen, waarbij kleinere jachten toch onder categorie D geschaard worden en de ware luxeschepen onder categorie A. Voor je je jacht huurt, dien je dus te bepalen waar je wilt varen.

Jacht huren? MyGo geeft bespaartips

Nu je weet met welke aspecten je rekening moet houden wanneer je een jacht wilt huren, is het tijd voor enkele bespaartips. Tenslotte mag een jacht huren wel duur zijn, maar dat betekent niet dat je er niet op kunt besparen.

 • Voorkom dat je illegaal met de jacht gaat varen. Zou je een jacht huren en daarmee illegaal gaan varen, bijvoorbeeld omdat je geen vaarbewijs hebt of omdat het CE-certificaat niet aansluit op de locatie waar je vaart, dan kan je dat een boete opleveren – en problemen met het verhuurbedrijf. Om te voorkomen dat je boetes moet betalen en je mogelijk je waarborgsom kwijt bent, is het daarom belangrijk om je aan de regels te houden.
 • Kies een jacht dat past bij het doel dat je voor ogen hebt. Jachten kun je huren in allerlei soorten en maten, van klein maar comfortabel tot cruiseschipformaat. Het belangrijkste is natuurlijk dat je een jacht huurt waar jij je prettig bij voelt, waar potentiële gasten genoeg ruimte hebben, én dat bij je budget past. Door voor jezelf vast te stellen welke ruimte je minimaal nodig hebt, zorg je ervoor dat je niet teveel uitgeeft.
 • Vergelijk verschillende jachten en opties met elkaar. Zo voordelig mogelijk het jacht van je dromen huren kan alleen als je weet welke opties je hebt. Door te bellen naar 085 106 1600 kom je direct in contact met botenverhuurbedrijven, en door gebruik te maken van de online MyGo Matchmaker, kun je eenvoudig verschillende aanbieders met elkaar vergelijken.
Snel een bootverhuurbedrijf in jouw omgeving nodig?
Gebruik de MyGo Matchmaker, of bel gratis met 085 106 1600.

Jacht huren? MyGo helpt!

Heb jij nu besloten: ja, een jacht huren is echt iets voor mij? Bel dan naar 085 106 1600 om gematcht te worden met een botenverhuurbedrijf in de regio waar jij wilt gaan varen, of verricht zelf het zoekwerk via de online MyGo Matchmaker.