Terug naar diensten
Koffiebar huren

Koffiebar huren

Ga jij een evenement organiseren waar je gasten wel een lekker kopje koffie kunnen gebruiken? Dan kan een mobiele koffiebar huren een leuk idee zijn. Of je de koffiebar nu wel of niet door een barista laat bedienen, je kunt ervan uitgaan dat je gasten zullen genieten van de sfeer én de heerlijke koffie.

Wil jij nu een koffiebar huren? Maak dan gebruik van de MyGo Matchmaker om vrijblijvend offertes op te vragen bij verhuurders van koffiebars bij jou in de buurt. Of bel naar 085 106 1600 zodat wij je met een verhuurder in contact kunnen brengen.

Direct een koffiebar nodig?

Klik op de Matchmaker of bel 085 106 1600

Een koffiebar huren: wat kost dat?

Hoeveel een koffiebar huren je gaat kosten, is er grotendeels van afhankelijk of je alleen een (mobiele) koffiebar huurt, of dat je voor een complete cateringservice met barista kiest. Daarvoor gelden de volgende prijzen:

 • Voor een mobiele koffiebar zónder barista betaal je ongeveer 250 euro.
 • Huur je daar een barista bij, dan betaal je die circa 30 euro per uur.
 • Wil je uitgebreide catering, potentieel met meerdere barista’s en extra’s? Dan kun je een mobiele koffiebar huren vanaf 600 euro.

Waarom zou je een koffiebar huren?

Meestal zijn het bedrijven die een koffiebar huren voor hun bedrijfsevenementen. Toch zijn er vele koffieliefhebbers die je ook op ieder ander evenement heel gelukkig zou maken met een mooie koffiebar. Daarbij kun je denken aan een winterse bruiloft of een ontspannen lounge-evenement. Wat voor evenement je ook organiseert, met het huren van een koffiebar creëer je een knus gevoel en krijgen je gasten het heerlijk warm vanbinnen.

Met de MyGo Matchmaker vind je direct een koffiebar in jouw omgeving.

Klik op de Matchmaker of bel gratis 085 106 1600

Voordelen van een koffiebar huren

Bij een goede koffiebar is de koffie ook echt speciaal. Huur je een mobiele koffiebar met barista, dan kun je rekenen op ware koffiekunst met een bijzondere smaak. De koffie die zij gebruiken is niet de koffie die je ook in de winkel koopt, maar wordt meestal gezet met versgeperste bonen. Een koffiebar zet je gasten dus geen slap aftreksel voor, maar heerlijke, krachtige koffie.

Een mooie koffiebar geeft een gezellige sfeer. Een koffiebar kan heel winters, maar ook heel vakantieachtig of juist hip aandoen. Bij het huren van een koffiebar kun je vaak kiezen uit allerlei verschillende stijlen, waardoor de kans groot is dat er wel eentje bij zit die past bij de sfeer van je evenement.

Koffie geeft mensen net dat extra beetje energie. Cafeïne: dé reden dat de meeste mensen op een bepaald moment in hun leven aan de koffie beginnen. Met een lekker kopje koffie van de mobiele koffiebar zorg je ervoor dat je gasten weer wat energieker worden.

Op een koude dag warm je je gasten weer helemaal op met warme koffie (of zelfs chocolademelk). Zeker in de winter kan het heerlijk zijn om je koude handen om een heerlijk warm kopje koffie heen te slaan en jezelf daaraan op te warmen. Maar wat nu als chocolademelk nog beter klinkt? Ga je een mobiele koffiebar huren, dan is chocoladekoffie of een mocaccino soms ook mogelijk! Zo serveer je met de juiste koffiebar de juiste drankjes voor ieder moment.

Een koffiebar huren: waar moet je rekening mee houden?

Ga je een (mobiele) koffiebar huren, dan zijn er een aantal vragen die je jezelf moet stellen. Zo zorg jij ervoor dat jouw evenement wordt wat je ervan had verwacht én ontstaan er geen problemen die anders voorkomen hadden kunnen worden.

  • Huur je ook een barista bij de koffiebar? Voor de echte koffiebar ervaring wil je eigenlijk wel een barista bij je koffiebar huren. Die barista zet dan koffie voor je gasten en biedt hen een speciale ervaring. Het grote voordeel van een barista is dat je gasten veel meer keuze hebben dan als je simpelweg een mobiele espressomachine zou huren. Wel is een barista duurder, dus is dat zeker iets om te overwegen als je een koffiebar wilt huren.
  • Biedt de koffiebar ook thee of chocolademelk aan? Niet iedereen houdt van koffie; sommige mensen vinden de smaak te bitter, anderen worden trillerig van de grote hoeveelheden cafeïne. Daarom is het fijn als de koffiebar niet alleen koffie zet, maar ook bijvoorbeeld thee of chocolademelk. Anders moet je namelijk een extra voorziening regelen voor je niet koffie drinkende gasten, of ze hebben niets te drinken.
  • Betaal je per kopje koffie of per uur? De meeste koffiebars die je kunt huren hanteren een uurtarief voor hun barista’s, maar een vaste prijs voor de koffiebar zelf. Dat betekent dat je meestal ook per uur betaalt en niet per kopje koffie. Bij andere koffiebars is dit echter andersom. Om te weten wat voordeliger is, is het slim om offertes van meerdere koffiebars te vergelijken en een schatting te maken van hoeveel te gasten zouden drinken.
Met de MyGo Matchmaker vind je direct een koffiebar in jouw omgeving.

Klik op de Matchmaker of bel gratis 085 106 1600
 • Hoelang staat de koffiebar op locatie? Ga je een mobiele koffiebar met barista huren, dan betaal je die barista meestal een uurtarief. Dat betekent alleen niet dat de barista óf de koffiebar onbeperkt op de locatie kan blijven staan. Bespreek daarom met de verhuurder voor hoeveel uur je de koffiebar huurt.
 • Kunnen je gasten ook wat lekkers te eten krijgen bij de koffie? Sommige koffiebars bieden complete catering (tegen een meerprijs). Dat betekent dat je je gasten tijdens een middagevenement ook kunt voorzien van een stukje taart of een andere versnapering, zodat ze geen honger krijgen. Wel is dit iets wat je wilt weten voor je de koffiebar huurt, inclusief wat dit zou kosten.
 • Heeft de koffiebar ook veganistische koffiemelk? Als je weet dat sommige gasten lactose-intolerant of veganistisch zijn, dan is het wel zo gastvrij als de koffiebar die je wilt huren niet alleen koemelk gebruikt. Havermelk of sojamelk zijn daarvoor geschikte alternatieven. Controleer dit alleen wel goed, want niet iedereen zal er blij van worden als pure, zwarte koffie hun enige optie is.
 • Is één koffiebar/barista genoeg om alle gasten tijdig te bedienen? Een koffiebar heeft een maximale snelheid waarmee de koffie gezet kan worden; hetzelfde geldt voor een barista. Wil je de koffiebar huren voor een groot evenement, dan is het niet de bedoeling dat je gasten uren moeten wachten op hun kopje koffie. In dat geval kan het slim zijn om een extra barista of misschien een tweede foodtruck te huren.
 • Is er een stroomvoorziening in de buurt? De meeste koffiebars draaien op stroom en vereisen daarom een stroomvoorziening. Vraag bij de verhuurder van de koffiebar na welke eisen die hanteert en regel zo nodig een aggregaat.

Koffiebar huren? MyGo geeft bespaartips

Een koffiebar huren hoeft absoluut niet duur te zijn, zeker in vergelijking met andere vormen van catering, maar dat betekent niet dat je er niet op kunt besparen. Zo kun je je gasten ook met een budget heerlijke koffie voorzetten.

 • Huur een koffiebar zonder barista. Uiteindelijk betaal je voor een koffiebar met barista al snel 100 euro meer dan als je ervoor kiest om je gasten zelf hun espresso te laten zetten. Hoewel dit misschien iets minder luxe is, behoud je zo de sfeer van de koffiebar en is het nog altijd prima koffie.
 • Huur een koffiebar bij een regionaal bedrijf. Hoe verder de verhuurder met de koffiebar moet reizen, hoe meer je voor de reiskosten zult moeten betalen. Wil je dus besparen, dan is het altijd slim om voor een bedrijf bij jou in de buurt te kiezen.
 • Vergelijk verschillende verhuurders van koffiebars met elkaar. Zo goedkoop mogelijk een koffiebar huren is alleen mogelijk als je weet welke opties er zijn én waar ze gelegen zijn. Met de MyGo Matchmaker vraag je eenvoudig offertes op bij verschillende koffiebars, zodat je de verwachte kosten gemakkelijk met elkaar kunt vergelijken.
Snel een koffiebar nodig?
Gebruik de MyGo Matchmaker, of bel gratis met 085 106 1600.

Een koffiebar huren doe je bij MyGo

Klinkt een koffiebar huren nu als een fantastisch idee? Dan kun je de MyGo Matchmaker gebruiken om snel een koffiebar bij jou in de buurt te vinden. Wie de voorkeur geeft aan telefonisch contact kan tijdens kantoortijden ook bellen naar 085 106 1600; dan zoeken wij uit waar jij zo voordelig mogelijk een koffiebar kunt huren.