Kosten tegelzetter

Kosten tegelzetter

Wat kost een tegelzetter?

De arbeidskosten van een tegelzetter liggen gemiddeld op 30 tot 40 euro per vierkante meter. Dan betaal je voor de tegels en overige materialen nog zo’n 40 tot 80 euro per vierkante meter voor het tegelwerk. In totaal kan tegelwerk tussen de 70 en de 110 euro per vierkante meter kosten. In dit artikel lees je alles over de mogelijkheden en de kosten van een tegelzetter. Wil je precies weten hoeveel jouw tegelwerk gaat kosten? Vraag dan een offerte aan via de MyGo Matchmaker of gebruik de Matchmaker om direct een afspraak te maken met een tegelzetter. Bel je liever? Dat kan, naar 085 106 1600.

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Prijsopbouw tegelzetter

Ben jij van plan om een vloer of wand te laten betegelen? Dan betaal je niet alleen de arbeidskosten voor de tegelzetter, maar ook de materialen. In tabel 1 vind je de gemiddelde prijzen van een tegelzetter en de materialen van tegelwerk.

Tabel 1. Kosten tegelzetter

Onderdeel

Kosten per m2

Kosten per 5 m2

Kosten per 10 m2

Kosten per 20 m2

Tegelzetter

€30-40

€150-200

€300-400

€600-700

Tegels

€30-60

€150-300

€300-600

€600-1.200

Materialen

€10-20

€50-100

€100-200

€200-300

Totaalprijs

€70-110

€350-550

€700-1.100

€1.400-2.200

Werkzaamheden tegelzetter

Bij het werk van een tegelzetter komen verschillende klussen kijken:

 1. Aanschaf en aanvoer materiaal.
 2. Verwijderen oude tegels.
 3. Ondergrond of wand egaal maken.
 4. Tegels snijden.
 5. Plaatsen tegels.
 6. Afwerken.
 7. Materiaal afvoeren.

Je kunt besparen op de arbeidskosten van de tegelzetter door wat werkzaamheden zelf uit te voeren. Heb je een grote auto of een aanhanger? Dan kun je ervoor kiezen om zelf de materialen aan- en af te voeren. Als je zelf de tegels gaan aanschaffen, houd dan rekening met het snijverlies. Gemiddeld verlies je zo’n 10% van de tegels doordat je ze in het goede formaat moet snijden. Moet de tegelzetter ook oude tegels verwijderen? Dat kost zo’n 30 tot 40 euro per uur.

Meer weten over tegels zetten?

De prijzen van de tegels zelf kunnen nogal uiteenlopen, afhankelijk van de soort tegel die je kiest. De meest gekozen tegels in Nederland zijn tegels van keramiek en van natuursteen. Keramiek bestaat uit aarde dat heel heet gebakken is. Natuursteen wordt in de natuur gevonden en gedolven en is volledig uniek. Daarom kan het ook prijziger zijn. Cement is een vorm van keramiek die met de hand gemaakt wordt en daarom prijziger is. In tabel 2 vind je de prijzen van keramische tegels en natuursteen:

Tabel 2. Prijzen soorten tegels

Tegels

Prijs per m2

Prijs per 5 m2

Prijs per 10 m2

Prijs per 20 m2

Keramisch

€15-45

€75-225

€150-450

€300-900

Natuursteen

€30-60

€150-300

€300-600

€600-1.200

Cement

€50-100

€250-500

€500-1.000

€1.000-2.000

Voordelen en nadelen van keramiek en natuursteen

De twee soorten tegels hebben verschillende voor- en nadelen:

 1. Voordelen keramiek
  1. Onderhoudsarm
  2. Gebruiksvriendelijk
  3. Stoot vuil af
  4. Geschikt voor vloerverwarming
  5. Vlek-, kras- en stootbestendig wanneer geglazuurd
  6. Beschermt tegen chemicaliën wanneer geglazuurd
 2. Nadelen keramiek
  1. Klei wordt zichtbaar bij krassen
  2. Minder natuurlijke uitstraling
  3. Kan koud aanvoelen
 3. Voordelen natuursteen
  1. Houdt warmte vast
  2. Duurzaam
  3. Unieke, natuurlijke uitstraling
  4. Beschadiging valt niet op
  5. Geschikt voor vloerverwarming
 4. Nadelen natuursteen
  1. Uniekheid kan een nadeel vormen omdat niet alle stenen er hetzelfde uitzien
  2. Gevoelig voor zuren en chemicaliën
  3. Gevoelig voor krassen en stoten

Meer lezen over de verschillende soorten tegels en waar je ze kunt gebruiken kan hier.

Prijsscenario’s tegelwerk aanbrengen

MyGo heeft een aantal prijsscenario’s voor je berekend zodat je een beter beeld krijgt van de kosten van een tegelzetter en het aanbrengen van tegelwerk.

Voordelig tegelwerk. Wil je de vloer en de wanden van een toilet laten betegelen, met in totaal 5 vierkante meter aan tegelwerk? Als je voor eenvoudige keramische tegels kiest, kost je dat zo’n 400 euro. Denk er wel aan dat je geglazuurde keramische tegels kiest, omdat die beter bestand zijn tegen vocht.

Gemiddeld tegelwerk. Wil je een kleine badkamer laten betegelen en kies je voor eenvoudige tegels van natuursteen? Voor een badkamer van 10 vierkante meter kost je dat zo’n 950 euro. Kies wel geïmpregneerde natuursteen, omdat dit beter tegen vocht kan.

Luxe tegelwerk. Wil je je grote badkamer graag renoveren met unieke, bijzondere tegels van natuursteen? Voor een badkamer van 20 vierkante meter ben je dan zo’n 1.900 euro kwijt.

Bespaartips van MyGo: voordelige tegelzetter

Je kunt op de arbeidskosten van een tegelzetter besparen met de volgende bespaartips van MyGo:

 • Zelf aan- en afvoeren. Door zelf de tegels aan te schaffen en aan te voeren en het restmateriaal af te voeren bespaar je op de kosten van een tegelzetter.
 • Een vaste prijs afspreken. Als je een vaste prijs afspreekt met de tegelzetter, weet je van tevoren wat het project je gaat kosten. Dan ben je vaak voordeliger uit dan als de tegelzetter een uurloon hanteert en je maar moet hopen dat het tegels zetten enigszins snel klaar is en niet teveel uitloopt.
 • Zelf enig sloopwerk op je nemen. Door zelf je oude vloer eruit te slopen, hoeft de tegelzetter dat niet meer voor je te doen. Dan is die minder tijd kwijt en jij daardoor minder geld.
 • Kiezen voor voordelige of tweedehands tegels. Tweedehands tegels, bijvoorbeeld van Marktplaats, kunnen erg voordelig zijn ten opzichte van de tegels die je in een bouwmarkt of bij de tegelzetter koopt. Kijk dan wel uit dat ze niet beschadigd zijn!
 • Lokale tegelzetter. Door een lokale tegelzetter te kiezen via de MyGo Matchmaker bespaar je op de voorrijkosten die je anders zou moeten betalen.
 • Offertes aanvragen. Door via de MyGo Matchmaker meerdere offertes op te vragen en te vergelijken, kies je gemakkelijk de voordeligste tegelzetter voor jouw klus.
 • Meteen vloerverwarming laten plaatsen. Door tijdens het aanbrengen van een tegelwerk ook vloerverwarming te plaatsen bespaar je op de kosten omdat de specialist maar één keer hoeft te komen. Meer lezen over vloerverwarming doe je hier.

De beste tegelzetter vind je met MyGo

Het is verstandig om je tegelwerk te laten aanbrengen door een deskundige tegelzetter. Het aanbrengen van tegelwerk is namelijk een precisieklus waarbij veel vakmanschap komt kijken. Zo moeten de tegels bijvoorbeeld op maat worden gesneden en moet de ondergrond eerst perfect egaal worden gemaakt. De beste tegelzetters bij jou in de buurt vind je met de MyGo Matchmaker. De Matchmaker toont een handig overzicht met geschikte specialisten in jouw regio. Je kunt direct een afspraak maken of eerst één of meerdere offertes aanvragen. Zo weet je precies wat jouw klus gaat kosten en kun je de voordeligste tegelzetter uitkiezen. Bel je liever? Dat kan, naar 085 106 1600.

Waarom MyGo?
 • Direct een specialist geregeld
 • Snel een offerte binnen
 • Alleen betrouwbare bedrijven!
Lees meer ...
Onze belofte aan jou:
 • Bedrijven die tijd hebben voor jouw klus
 • Direct hulp via ons service center
 • Nauwkeurige bedrijfsselectie
Hulp nodig? Max staat voor je klaar!

Hulp nodig? Ons service team staat voor je klaar!