Terug naar prijzen
Kosten verhuizen

Kosten verhuizen

Wat kost het verhuizen van je inboedel?

De prijs voor een verhuizing loopt uiteen van 200 euro voor een kleine verhuizing tot wel 2000 euro voor een omvangrijke verhuizing. De prijs is met name opgebouwd uit de kosten voor een verhuiswagen, verhuizers en de vervoerskosten.

Je huis is verkocht en de koop van je nieuwe huis is net rond. Maar dan begint het pas. Al je bezittingen moeten nog van je oude naar je nieuwe woning. Een verhuisbedrijf kan je daarbij helpen. In dit artikel lees alles over de kosten van verhuizen en welke factoren de kosten beïnvloeden.

Ga je binnenkort verhuizen en ben je op zoek naar een verhuisbedrijf dat je daarbij kan helpen? MyGo brengt je in contact met een verhuisbedrijf uit de regio. Via de MyGo Matchmaker koppelen we jou aan de vakman die het beste aansluit op jouw wensen.

Om een indruk te krijgen van verschillende verhuisbedrijven kan je profielen en reviews bekijken. Ben je meer geïnteresseerd in de mogelijke kosten voor een verhuizing dan kan je gratis en vrijblijvend één of meerdere offertes aanvragen. Bellen kan ook bij MyGo. Bel gratis 085 106 1600. Onze collega’s van de klantenservice helpen je graag verder.

Prijzen verhuizen

De prijzen van een verhuizing worden met name bepaald door drie componenten: de verhuiswagen, de verhuizers en de vervoerskosten.

Tabel 1 Gemiddelde prijzen bij kostenposten verhuizen

Kostenpost

Gemiddelde prijzen

Verhuiswagen 20 m3

€ 120 - € 200 per dag

Verhuiswagen 50 m3

€ 200 - € 350 per dag

Verhuizer

€ 25 - € 35 per uur (excl. materiaal)

Vervoerskosten

€ 0,5 - € 1 per km

Kosten verhuiswagen naar inboedel in m3

Het geschikte formaat verhuiswagen verschilt per verhuizing. Vaak kijkt een verhuisbedrijf naar de totale inboedel in m3 om te bepalen wat voor verhuiswagen past bij de situatie.

Als de afstand tot je nieuwe huis groot is, is het voordeliger om een grotere wagen te gebruiken. Dan hoeft er minder vaak op en neer gereden te worden. Bij een kleinere afstand is het dan weer voordeliger om een kleine verhuiswagen te gebruiken.

De grootte van de inboedel speelt zoals gezegd een belangrijke rol bij de keuze voor een verhuiswagen. Wanneer de afstand van je oude naar je nieuwe woning groot is, en alle spullen in één keer in een grote verhuiswagen passen is het gebruik van een grote wagen veel voordeliger.

Kosten verhuizers

Als je een verhuizer inhuurt om je spullen te verhuizen kost dit gemiddeld 25 tot 35 euro per verhuizer per uur. Als je hulp krijgt van vrienden en familie heb je meestal voldoende aan één verhuizer en een verhuiswagen.

Bij grote verhuizingen of bij een gebrek aan hulptroepen verloopt de verhuizing het snelst wanneer je meerdere verhuizers inhuurt. Vanwege de efficiënte en snelle werkwijze van verhuizers kun je soms zelfs besparen door extra verhuizers in te huren.

Vervoerskosten

De vervoerskosten bestaan uit de voorrijkosten en de transportkosten. De vervoerskosten verschillen per verhuisbedrijf. Om te besparen op de voorrijkosten kan je een verhuisbedrijf uit de buurt inhuren.

De transportkosten worden vaak per situatie vastgesteld. Dat heeft te maken met de afstand tussen de oude en de nieuwe woning. Meestal biedt een verhuisbedrijf een aantal vrije kilometers aan. Dit kan uiteenlopen van 20 vrije kilometers voor een plaatselijk verhuisbedrijf tot wel 100 vrije kilometers voor een landelijk verhuisbedrijf. Je kunt informeren naar de vrije kilometers bij een offerteaanvraag.

Een verhuizing: andere prijsbepalende factoren

Met spoed of in het weekend verhuizen

De dag waarop je gaat verhuizen heeft invloed op de prijs voor een verhuizing. Veel verhuisbedrijven hanteren toeslagen voor een verhuizing in het weekend. Een toeslag van 25% bovenop het standaard tarief, voor verhuizingen op zaterdag is niet ongebruikelijk. Voor de zondag worden zelfs toeslagen tot 75% boven de standaardprijzen gevraagd. Je bent dus voordeliger uit door op een doordeweekse dag te verhuizen.

De toeslagen voor spoedverhuizingen verschillen per verhuisbedrijf. Sommige bedrijven hebben een standaardtarief voor spoedklussen, bij andere verhuisbedrijven hangt de toeslag af van de beschikbaarheid van het personeel.

De toegankelijkheid van beide woningen

De toegankelijkheid van beide woningen bepaalt hoe snel de verhuizers kunnen werken. Wanneer de verhuiswagen pal voor de deur geparkeerd kan worden gaat de verhuizing sneller dan wanneer de verhuizers telkens een smal tuinpad van 30 meter moeten aflopen.

Ook wanneer er sprake is van een portiekwoning met een krap trappenhuis of wanneer er grote attributen vanaf een tweede of derde verdieping moeten komen heeft dat invloed op de duur van de verhuizing. Hoe meer tijd de verhuizers kwijt zijn aan de klus des te hoger de kosten.

Een erkend of niet erkend verhuisbedrijf

Erkende verhuizers zijn aangesloten bij de brancheorganisatie ‘organisatie voor erkende verhuizers’. Om het keurmerk ‘erkende verhuizer’ te mogen gebruiken moeten ze aan een aantal voorwaarden voldoen.

Zo ben je bij een erkend verhuisbedrijf automatisch verzekerd tegen schade tijdens de verhuizing, krijg je vooraf een heldere offerte, werken ze zo CO2 neutraal mogelijk en hebben ze alleen vaste werknemers in dienst. Voor een erkende verhuizer betaal je gemiddeld 15 tot 20 euro meer dan voor een niet erkende verhuizer.

Wil je meer informatie over erkende verhuizers lees dan eens ons artikel over erkende verhuizers

Extra diensten verhuizers

Verhuizers kunnen meer voor je doen dan alleen dozen sjouwen. Ze kunnen ook snel en efficiënt spullen inpakken zodat alles in goede staat op het nieuwe adres aankomt. Denk aan het inpakken van aardewerk, glas, kunst, spiegels, vitrines, lampen en antiek.

Je kunt een verhuizer bovendien meubels laten monteren of demonteren. Ook kleine reparaties of een beetje schilderwerk kun je door een verhuizer laten doen.

In tabel 2 vind je een indicatie voor de prijzen van extra diensten en speciale klussen die buiten het standaard uurtarief vallen.

Klus

Gemiddelde prijs (incl. btw)

- Monteren, demonteren meubels

- Reparatie en schilderwerk

€ 35 - € 40 per uur

- Inpakwerk

€ 35 - € 40 per uur

- Liftservice (voor appartementen en zware huisraad als wasmachines en bankstellen).

€ 60 - € 65 per uur

- Piano verhuizen + verzekering piano

€ 200 - € 350

Verhuizen: drie prijsvoorbeelden

De prijsvoorbeelden zijn gebaseerd op een verhuizing naar een vergelijkbare woning binnen een straal van 30 kilometer.

Verhuizen naar een appartement

Je verruilt je oude appartement op de tweede etage voor een nieuw appartement in dezelfde stad. De afstand tussen beide appartementen is ongeveer 6 kilometer. Je hebt niet verschrikkelijk veel huisraad (19 m3). Een keer rijden met een kleine verhuiswagen (20 m3) volstaat. Je hebt twee verhuizers ingehuurd. Om het de verhuizers makkelijker te maken heb je een verhuislift gehuurd. De kosten voor deze verhuizing liggen gemiddeld tussen de 350 en 500 euro.

Verhuizen naar een rijtjeshuis of hoekwoning

Je hebt net een koopcontract getekend voor een rijtjeshuis in een nabijgelegen stad. De afstand tot je oude woning is ongeveer 10 kilometer. Omdat je toch redelijk wat spullen gaat verhuizen (60 m3) huur je een grote verhuiswagen (40 m3) en twee verhuizers. Het lukt uiteindelijk om alle spullen in twee keer rijden te vervoeren. Om voor de deur te mogen parkeren heb je een parkeervergunning aangevraagd. Daardoor loopt de verhuizing vrij vlot. Een dergelijke verhuizing kost gemiddeld tussen de 500 en 800 euro.

Verhuizen naar een vrijstaand huis of twee-onder-een-kap woning

Je verhuist naar een vrijstaande woning in een landelijke omgeving. De afstand tot je oude woning in een nabijgelegen dorp is ongeveer 15 kilometer. Je huurt een grote verhuiswagen (40 m3) en 3 verhuizers om je te helpen met de verhuizing van 100 m3 aan spullen. Naast het laden en lossen van de wagen laat je de verhuizers ook meubels demonteren en weer in elkaar zetten. Het inpakwerk doe je zelf. In drie ritten heb je alle huisraad naar je nieuwe woning vervoerd. Voor deze verhuizing betaal je gemiddeld 1.100 tot 1.300 euro.

Bespaartips van MyGo

  1. Plan de verhuizing buiten de files om. Het is zonde om verhuizers door te betalen wanneer ze in de file staan. Plan daarom de verhuizing buiten de spits om zodat je niet nodeloos tijd en geld verspilt.
  2. De kosten van een verhuizing zijn aftrekbaar. Onder bepaalde voorwaarden is een lening voor een verhuizing aftrekbaar van je inkomensbelasting. Raadpleeg een financieel adviseur om te kijken of je hiervoor in aanmerking komt.
  3. Meerdere offertes aanvragen. De ene verhuizer is voordeliger dan de andere. Door meerdere offertes aan te vragen kun je onderling prijzen vergelijken. Zo krijg je gemakkelijk inzicht in de mogelijke kosten van een verhuizing.
  4. Mobiliseer vrienden en familie. Je kunt een verhuizer werk uit handen nemen door te helpen met sjouwen. Simpelweg alle spullen van boven naar de begane grond verplaatsen kan al veel tijdwinst opleveren. Hoe meer familieleden en vrienden je kunt mobiliseren hoe sneller de klus geklaard is.

Rekening houden met

Parkeerontheffing

Het is niet altijd vanzelfsprekend dat je een verhuiswagen direct voor de deur kunt parkeren. Omdat het wenselijk is om de wagen zo dicht mogelijk bij de deur te hebben kun je een parkeervergunning of parkeerontheffing aanvragen bij de gemeente. De prijs en de duur van zo’n vergunning verschilt per gemeente. Gemiddeld ligt de prijs tussen de 20 en 50 euro per dag. Dat bedrag heb je snel terugverdiend doordat de verhuizing sneller verloopt wanneer je voor de deur kunt parkeren.

Controleer of je verzekerd bent tegen verhuisschade

Hoewel verhuizers je huisraad zorgvuldig hebben ingepakt kan het altijd gebeuren dat er tijdens de verhuizing iets sneuvelt. Dan is het fijn wanneer je daarvoor verzekerd bent. Niet bij alle verhuisbedrijven ben je automatisch verzekerd tegen verhuisschade. Informeer hier op voorhand naar bij je verhuisbedrijf.

Vind een vakman met MyGo

Als je op zoek bent naar een verhuisbedrijf voor jouw verhuizing ben je bij MyGo aan het juiste adres. Via de MyGo Matchmaker koppelen we je aan de meest geschikte verhuizer voor jouw klus. Je kunt verschillende verhuisbedrijven doornemen door profielen en reviews te lezen.

Ben je vooral geïnteresseerd in de eventuele kosten van een verhuizing dan kun je gratis en vrijblijvend één of meerdere offertes aanvragen. Heb je liever direct iemand aan de lijn dan kun je ook bellen. Ons gratis nummer is 085 106 1600. Onze collega’s van de klantenservice zitten voor je klaar.