Terug naar prijzen
Wat kost een verhuizing erkende verhuizers

Wat kost een verhuizing erkende verhuizers

Wat kost een erkende verhuizer?

De prijs van een erkende verhuizer ligt tussen de 30 en 50 euro per uur. De prijzen voor erkende verhuizers liggen hoger dan de prijzen voor niet erkende verhuizers omdat ze vanuit de brancheorganisatie aan verschillende voorwaarden moeten voldoen.

Met een erkende verhuizer haal je zekerheid in huis. Je bent bij iedere erkende verhuizer gedekt tegen verhuisschade, verzekerd van een heldere offerte vooraf en je verhuizing zal worden uitgevoerd door goed opgeleide verhuizers.

Wanneer je zelf op zoek bent naar een erkende verhuizer helpt MyGo je hier graag bij. Via de MyGo Matchmaker matchen we jou met een erkende verhuizer uit de buurt. Om meer te weten te komen over verschillende verhuisbedrijven kun je op onze website profielen en reviews bekijken.

Direct een offerte aanvragen kan ook. Vanuit de Matchmaker kun je gratis en vrijblijvend één of meerdere offertes aanvragen. Liever telefonisch contact? Bel gratis 085 106 1600. Onze collega’s van de klantenservice helpen je graag om in contact te komen met een erkende verhuizer.

Prijzen erkende verhuizers

Tabel 1: Prijzen van erkende en niet erkende verhuizers

Soort verhuizer

Gem. prijs (incl. btw)

Erkende verhuizer

€ 30 - € 50 per uur

Niet erkende verhuizer

€ 25 - € 35 per uur

Wanneer is een verhuizer een erkende verhuizer?

Erkende verhuizers worden vaak ingehuurd voor verhuizingen naar het buitenland of bij commerciële verhuizingen. Ze zijn minder actief in de particuliere sector. Dat heeft te maken met het hogere tarief ten opzichte van niet erkende verhuizers. Maar voor dat hogere tarief krijg je als consument ook wat terug. Een erkende verhuizer moet aan een aantal voorwaarden voldoen om zich een erkende verhuizer te mogen noemen.

 • Je kunt alleen werken als erkende verhuizer wanneer je een opleiding tot verhuizer hebt gevolgd.
 • Je bent als consument verzekerd tot 100.000 euro tegen verhuisschade.
 • Een erkende verhuizer komt voor de verhuizing langs om op basis van de bestaande situatie een offerte (totaalprijs) op te stellen.
 • Erkende verhuizers zijn aangesloten bij de brancheorganisatieorganisatie van erkende verhuizers’. De algemene voorwaarden van de brancheorganisatie zijn opgesteld in samenwerking met de consumentenbond.
 • Erkende verhuizers werken CO2 bewust.
 • Erkende verhuizers werken met vast personeel.

Waarom liggen de prijzen voor erkende verhuizers hoger?

Over het algemeen betaal je meer voor een erkende dan voor een niet erkende verhuizer. Dat prijsverschil heeft onder andere te maken met de volgende punten:

 1. De brancheorganisatie van erkende verhuizers opereert vanuit een commercieel model. Dat betekent dat erkende verhuizers moeten betalen om zich bij de brancheorganisatie aan te mogen sluiten.
 2. Erkende verhuizers werken veel voor de zakelijke markt. Deze markt dwingt ze CO2 bewust te werken. Dat komt onder andere tot uiting in ‘groene’ elektrische verhuiswagens. De investeringen in CO2 bewust werken worden doorberekend in de prijs.
 3. Een erkend verhuisbedrijf werkt met vast personeel. De lonen voor vaste werknemers liggen hoger en er wordt een deel afgedragen voor pensioenopbouw. Ook dat wordt doorberekend in het uurtarief.

Bespaartips MyGo

 1. Help met verhuizen. Je kunt besparen op de kosten van een verhuizing door zelf mee te helpen met sjouwen en inpakken. Mobiliseer zo veel mogelijk vrienden en familie om de verhuizing nog sneller te laten verlopen.
 2. Kosten verhuizen aftrekbaar. Onder bepaalde omstandigheden is een lening voor een verhuizing aftrekbaar bij het indienen van je belasting. Raadpleeg een financieel adviseur voor meer informatie.

Vind een erkende verhuizer met MyGo

Ga je verhuizen en ben je op zoek naar een erkende verhuizer om jouw verhuizing uit te voeren? MyGo helpt je. Via de MyGo Matchmaker koppelen we je aan de verhuizer die het beste aansluit op jouw wensen. Je kunt gratis en vrijblijvend één of meerdere offertes aanvragen of eerst recensies en profielen van verhuizers doornemen op de website. Bel 085 106 1600 wanneer je liever direct iemand aan de telefoon hebt. Onze klantenservice helpt je graag verder.