Leidekker

Direct een leidekker nodig?

Klik op de Matchmaker of bel 085 106 1600

Vind snel een geschikte leidekker bij jou in de buurt

Heeft jouw huis een leien dak dat gerepareerd moet worden, of wil je juist een leien dak laten leggen? In dat geval kun je een dakdekker inschakelen, maar je kunt ook kiezen voor de gespecialiseerde hulp van de leidekker!

MyGo brengt je graag in contact met leidekkersbedrijven bij jou in de buurt die jou kunnen helpen bij jouw klus. Voor direct contact kun je het beste even bellen naar 085 106 1600; dan verbinden wij je door met een beschikbare leidekker. Liever online? Check dan onze Matchmaker, die jou een overzicht kan tonen van leidekkers in jouw regio.

Wat doet een leidekker?

In feite is de leidekker een afsplitsing van de dakdekker, aangezien dit eveneens een dakenspecialist is, maar dan één die gespecialiseerd is in leien daken. Leidekker is een ambachtelijk beroep, dat vooral in het verleden veel aanzien had, maar dat ook tegenwoordig weer in opkomst is. Leidekkers leggen leien daken op bijvoorbeeld kerken en oudere huizen, om ze van een klassieke stijl te voorzien. Buiten het leggen van de daken om kunnen leidekkers ze daarnaast ook onderhouden en repareren wanneer ze daaraan toe zijn.

Veel leidekkers werken in opdracht van een leidekkersbedrijf, hoewel sommigen ook zelfstandig zijn. De meeste leidekkersbedrijven leiden hun leidekkers namelijk zelfstandig op, aangezien aan het beroep leidekker geen officieel erkende opleiding verbonden is.

Meer weten over het werk van de leidekker? Lees dan ook eens ons artikel Leien dak.

Met de MyGo Matchmaker vind je direct de beste leidekker in jouw omgeving.
Klik op de Matchmaker of bel 085 106 1600

Wat kost een leidekker?

Veel leidekkers hanteren prijzen die zijn gebaseerd op het aantal m2 aan leistenen dat gelegd moet worden. Hoewel echt, natuurlijk leisteen ongeveer 60 à 90 euro per m2 koopt, heb je ook andere (kunstmatig gecreëerde) opties. Wel gaat een echt leistenen dak gemiddeld het langst mee. Voor een overzicht van de kosten van een leidekker, zie onderstaande tabel.

Soort leisteen

Prijzen per m2

Bitumen leien

€ 30 - € 60

PVC leien

€ 40 - € 70

EPDM leien

€ 40 - € 70

Natuurlijke leien

€ 60 - € 90

Nu hanteren sommige leidekkers echter ook een uurtarief, dat tussen de 25 en 50 euro per uur kan liggen. In dat geval wordt de prijs in de eerste plaats op basis van dat uurtarief berekend, hoewel er dan vaak ook nog materiaalkosten overheen komen.

Prijsbepalende factoren bij een leidekker

De prijs van een leidekker wordt, buiten materiaalkosten versus uurtarieven om, bepaald aan de hand van een aantal verschillende factoren. Daarbij kunnen leidekkersbedrijven en zelfstandige leidekkers zelf hun eigen tarieven bepalen, waardoor werkelijke prijzen kunnen afwijken. Enkele prijsbepalende factoren bij een leidekker kunnen zijn:

   • Hoeveel ervaring de leidekker heeft.
   • Het soort klus.
   • De grootte van het project.
   • De regio waarin het leidekkersbedrijf actief is.
   • De prijzen van de concurrentie.

Tips bij het kiezen van een leidekker

Als je een leidekker nodig hebt, wil je er natuurlijk zeker van zijn dat die goed werk levert én dat je zo voordelig mogelijk uit bent. Daarvoor kun je de volgende tips volgen:

Lees recensies die andere klanten hebben achtergelaten. Recensies zijn een goede manier om te weten te komen of een vakman doet wat hij belooft, of hij zich professioneel heeft gedragen, eerlijke tarieven hanteert, enzovoort. Zoek dus zeker recensies op voordat je met een bepaald leidekkersbedrijf in zee gaat.

Kies voor een regionale leidekker. De meeste vakmannen hanteren voorrijkosten als ze van ver moeten komen, ook leidekkers. Om dus op deze voorrijkosten te besparen, kun je het beste voor een leidekker kiezen die bij jou in de buurt gevestigd is. De MyGo Matchmaker helpt je hierbij door je te tonen welke vakmannen specifiek actief zijn bij jou in de omgeving.

Vergelijk offertes van meerdere leidekkers met elkaar. Zo voordelig mogelijk een leien dak laten leggen kan alleen als je weet welke opties er zijn. Ook hier kan de MyGo Matchmaker je bij helpen, omdat je met deze tool eenvoudig offertes kunt opvragen bij verschillende leidekkersbedrijven.

Snel een leidekker in jouw omgeving nodig?
Gebruik de MyGo Matchmaker, of bel gratis met 085 106 1600.

Leidekker inschakelen? MyGo helpt!

Als jij nu in contact wilt komen met een leidekker(sbedrijf), dan staat MyGo graag voor je klaar. Om direct doorverbonden te worden met een vakman kun je bellen naar 085 106 1600. Of maak gebruik van onze online Matchmaker om een overzicht te zien te krijgen of meteen een afspraak te maken.


Spreek direct een medewerker!
Waarom MyGo?
 • Direct een specialist geregeld
 • Snel een offerte binnen
 • Alleen betrouwbare bedrijven!
Lees meer ...
Onze belofte aan jou:
 • Bedrijven die tijd hebben voor jouw klus
 • Direct hulp via ons service center
 • Nauwkeurige bedrijfsselectie

Hulp nodig? Ons service team staat voor je klaar!