Terug naar diensten
Markiezen

Markiezen

Markies kopen

Wil je zonwering die niet alleen fel licht en warmte tegenhoudt, maar ook je huis opfraait? Dan zijn markiezen de geschikte optie, omdat ze naast zonwering een karakteristieke en romantische uitstraling aan ieder pand geven waarop ze worden gemonteerd.

MyGo kan je helpen bij je zoektocht naar de perfecte goedkope markiezen. In de MyGo Matchmaker kun je onder andere vragen over zonwering stellen, meerdere offertes van zonweringspecialisten aanvragen of direct een afspraak maken met een zonweringspecialist bij jou in de buurt.

Je kunt de MyGo Matchmaker zowel telefonisch als online gebruiken. Voor online, klik op de Matchmakerknop. Voor telefonisch, bel 085 106 1600.

Markies zonwering

Markiezen zijn te herkennen aan hun bolle en ronde vorm. Ze zijn opgebouwd uit een frame waar een vuilafstotend doek omheen zit dat uit acrylvezels geweven is. Hun gesloten zijkanten zorgen ervoor dat de zon vanaf iedere kant wordt tegengehouden en dat ook lage zon wordt geweerd.

De afstand tussen de gevel van een pand en het uiteinde van de markies wordt de uitval genoemd. Op basis daarvan worden doorgaans drie soorten markiezen onderscheiden. We lichten elk van die soorten hieronder kort toe.

  • Standaardmodel. De hoogte en de uitval is bij deze markiessoort gelijk. Er wordt vooral voor deze optie gekozen als er geen rekening gehouden hoeft te worden met de doorloophoogte onder de markiezen.
  • Klapmodel. De uitval is bij dit model groter dan de hoogte, waardoor ramen en deuren onder deze markiezen normaal gebruikt kunnen blijven worden. Voor deze optie wordt dus vaak gekozen als er sprake is van openslaande ramen of deuren.
  • Petmodel. De uitval is bij dit model kleiner dan de hoogte, waardoor je makkelijk langs of onder de markiezen door kunt lopen. Je behoudt bij deze markiessoort tevens het meeste uitzicht. Er wordt vaak voor deze optie gekozen als er sprake is van een klein terras of als de vrije doorloop langs ramen behouden moet blijven.

Zowel op nieuwbouwwoningen als op bestaande woningen kunnen markiezen worden gemonteerd. Hoewel je ze met een stormstrook redelijk windproof kunt maken, is het niet aan te raden om ze op hoog liggende appartementen te laten monteren. Wind en regen hebben dan vrij spel, waardoor de markies zonwering snel kan beschadigen.

Markiezen worden geleverd met een omkapping, een kast waarin de markiesdoeken worden opgevouwen. De omkapping beschermt de markiesdoeken tegen regen en zorgt ervoor dat ze langer meegaan.

Je hebt twee opties voor het materiaal van de omkapping (en het frame), namelijk aluminium en hout. Aluminium is sterk, vergt weinig onderhoud en zorgt ervoor dat markiezen lang meekunnen. Hout vergt meer onderhoud, maar biedt een authentieke uitstraling.

De doeken van markiezen kun je in een effen kleur of met strepen bestellen. Je moet er daarbij wel op letten dat het niet om bedrukking gaat,  maar dat de kleuren door de draden van het doek heen geweven zijn. Bij bedrukking slijt en verkleurt het doek sneller. Ook moet je erop toezien dat je een doek aanschaft dat geïmpregneerd is, zodat schimmelvorming wordt voorkomen. 

Wil je contact met een zonweringspecialist die je kan adviseren over de beste markiezen voor je ramen? Raadpleeg dan de MyGo Matchmaker. Dit kan online door op de Matchmakerknop te klikken, maar ook telefonisch door te bellen naar 085 106 1600.

Markiezen

Bediening markiezen zonwering

Markiezen kunnen zowel met een handmatig als met een elektrisch bedieningssysteem geleverd worden. Bij handmatige bediening kun je kiezen voor een ophaalkoord of een handslinger. Het is het goedkoopst qua materiaal en montage en zorgt ervoor dat markiezen duurzaam en zo min mogelijk defectgevoelig zijn. Wel moet je telkens moeite doen om de markiezen in- of uit te rollen.

Bij elektrische bediening kun je kiezen voor een systeem met een wand- of tijdschakelaar, een afstandsbediening of een app. Het zorgt voor meer gebruiksgemak dan een handmatig bedieningssysteem, maar is defectgevoeliger en duurder qua materiaal en montage. Meer informatie over elektrische markiezen vind je op de pagina zonnescherm elektrisch.

Markiezen laten plaatsen

Je kunt ervoor kiezen om markiezen zelf te plaatsen, maar daarvoor is de nodige dosis technische kennis nodig. Bovendien heb je dan niemand om op terug te vallen als er iets misgaat. In de meeste gevallen wordt de montage van markiezen daarom overgelaten aan een zonweringspecialist. Daarvoor worden montagekosten berekend, die je in de tabel op de pagina zonnescherm kunt bekijken.

Het is verstandig om het aanbod in je regio te vergelijken voor je een zonweringspecialist kiest. MyGo kan je daarbij helpen: in de MyGo Matchmaker kun je offertes van verschillende zonweringspecialisten bij jou in de buurt aanvragen. Zo vind je eenvoudig de meest geschikte zonweringspecialist voor je klus.

Wil je direct contact met een zonweringspecialist die je markiezen voor je kan monteren? Raadpleeg dan de MyGo Matchmaker door op de Matchmakerknop te klikken of door te bellen naar 085 106 1600.

Markiezen

Kosten markiezen zonwering

Ga je markiezen kopen, dan wil je van tevoren natuurlijk weten aan welke kosten je moet denken. Wat markiezen kosten is afhankelijk van het materiaal voor de omkapping en het frame, de afmetingen, het bedieningssysteem en de extra’s waar je voor kiest. Ook montage- en voorrijkosten die door de zonweringspecialist worden berekend spelen een rol bij het eindbedrag.

Gemiddeld ligt de totaalprijs voor markiezen tussen de 550 en 1700 euro. Op onze pagina zonnescherm vind je een tabel met daarin totaalprijzen voor markiezen van verschillende breedtes, waar ook de montage- en voorrijkosten bij worden genoemd.

MyGo helpt je graag

Wil je contact met een zonweringspecialist? Met de MyGo Matchmaker vind je zonder zoeken direct de best passende zonweringspecialist bij jou in de buurt. De Matchmaker is 24 uur per dag, 7 dagen per week beschikbaar. Telefonisch contact kan ook! Je kunt ons tijdens openingstijden bellen op 085 106 1600.

Waarom MyGo?
  • Direct een specialist geregeld
  • Snel een offerte binnen
  • Alleen betrouwbare bedrijven!
Lees meer ...
Onze belofte aan jou:
  • Bedrijven die tijd hebben voor jouw klus
  • Direct hulp via ons service center
  • Nauwkeurige bedrijfsselectie
Hulp nodig? Max staat voor je klaar!

Hulp nodig? Ons service team staat voor je klaar!