Terug naar diensten
Zonnescherm

Zonnescherm

Zonnescherm kopen

Als je bij warm weer last hebt van hoge temperaturen in je huis of je tuin, kun je kiezen voor de aanschaf van een zonnescherm. Er worden drie soorten zonneschermen onderscheiden: uitvalschermen, knikarmschermen en markiezen. Het is bij elk van die soorten mogelijk om te kiezen tussen een zonnescherm dat je met de hand moet bedienen en een elektrische variant.

MyGo kan je helpen bij je zoektocht naar het perfecte zonnescherm voor jouw woning. In de MyGo Matchmaker kun je onder andere vragen over zonwering stellen, meerdere offertes van zonweringspecialisten aanvragen of direct een afspraak maken met een zonweringspecialist bij jou in de buurt.

Je kunt de MyGo Matchmaker zowel telefonisch als online gebruiken. Voor online, klik op de Matchmakerknop. Voor telefonisch, bel 085 106 1600.

Zonnescherm laten plaatsen

Je kunt ervoor kiezen om een zonnescherm zelf te plaatsen, maar in de meeste gevallen wordt daarvoor de hulp van een zonweringspecialist ingeschakeld. Het is belangrijk dat een zonnescherm goed geplaatst wordt, omdat een verkeerde montage gevolgen heeft voor zowel het zonnenscherm als de gevel. Een zonweringspecialist beschikt over de juiste kennis en materialen voor de klus. 

Wil je direct contact met een zonweringspecialist die je zonnescherm buiten voor je kan monteren? Raadpleeg dan de MyGo Matchmaker door op de Matchmakerknop te klikken of door te bellen naar 085 106 1600.

Zonnescherm

Zonnescherm plaatsen kosten

De kosten voor het plaatsen van zonneschermen zijn afhankelijk van het soort zonnescherm, de afmetingen, de locatie en het bedieningssysteem (handmatig of elektrisch). In de tabel hieronder vind je een overzicht van de meest voorkomende diensten bij elke soort zonwering.

De prijzen zijn inclusief 21% btw en met ‘totaal’ wordt bedoeld dat daar eventuele voorrij- en montagekosten bij inzitten. Montagekosten bij zonwering bedragen gemiddeld 100 tot 300 euro, voorrijkosten gemiddeld 30 tot 50 euro.

Product

Prijzen (incl. btw en montage)

Markiezen totaal

€550 - €1.700

Markies 1 meter breed

€350 - €420 per stuk

Markies 2 meter breed

€420 - €600 per stuk

Markies 3 meter breed

€500 - €700 per stuk

Markies 4 meter breed

€600 - €720 per stuk

Markies 5 meter breed

€700 - €810 per stuk

Uitvalscherm totaal

€300 - €1.600

Uitvalscherm 1 meter breed

€150 - €440 per stuk

Uitvalscherm 2 meter breed

€240 - €470 per stuk

Uitvalscherm 3 meter breed

€320 - €600 per stuk

Uitvalscherm 4 meter breed

€400 - €710 per stuk

Knikarmscherm totaal

€600 - €2.000

Knikarmscherm 2 meter breed

€600 - €720 per stuk

Knikarmscherm 3 meter breed

€700 - €950 per stuk

Knikarmscherm 4 meter breed

€750 - €1.000 per stuk

Knikarmscherm 5 meter breed

€825 - €1250 per stuk

Zonnescherm

Elektrisch zonnescherm kosten

Zonneschermen kunnen worden geleverd met een elektrisch systeem of met een systeem dat je zelf moet bedienen. Een handmatig bedieningssysteem (doorgaans met een slingerstang) kost gemiddeld 30 tot 55 euro. Bij een elektrisch bedieningssysteem zijn er meer opties. In de tabel hieronder hebben we de kosten van verschillende producten die bij een elektrisch zonnescherm worden geleverd voor je op een rij gezet.

Product

Prijzen

Wandschakelaar

€50 - €100

Sleutelschakelaar

€50 - €125

Tijdschakelklok

€50 - €200

Afstandsbediening

€100 - €300

Standaardmotor

€100 - €200

Zon- en windautomaat

€130 - €250

Draadloze standaardmotor

€150 - €300

Draadloze cassettemotor

€200 - €300

Domoticasysteem

€125 - €350

Zonnescherm

Goedkope zonneschermen

Zoals de tabel hierboven laat zien, liggen de kosten voor zonneschermen doorgaans behoorlijk uiteen (afhankelijk van onder andere de afmetingen en het bedieningssysteem). Als je een goedkoop zonnescherm wilt laten monteren en daarvoor meerdere offertes van zonweringspecialisten met elkaar wilt vergelijken, ben je bij MyGo aan het juiste adres.

In onze MyGo Matchmaker kun je offertes van meerdere zonweringspecialisten opvragen, zodat je de prijzen met elkaar kunt vergelijken. Het is ook mogelijk om een specifieke offerte op te laten stellen. Via die twee opties vind je met behulp van de Matchmaker een zonweringspecialist bij jou in de buurt die werkt binnen je budget.

Zonnescherm 3 meter breed

Er zijn niet alleen verschillende soorten zonneschermen waar je uit kunt kiezen, maar ook veel verschillende maten. De breedtemaat van zonneschermen varieert: uitvalschermen kunnen tussen 1 en 4 meter breed zijn, maar markiezen kun je tot een breedte van 7 meter bestellen. Knikarmschermen hebben de grootste variatie: die kun je bestellen tot een breedtemaat van wel 20 meter. Die optie is echter vooral voor bedrijfspanden bedoeld.

Particulieren kiezen vaak voor breedtes die tussen de twee uitersten inzitten. Een breedtemaat van 3 meter is er een waar veel voor wordt gekozen als er een zonnescherm bij mensen thuis moet worden gemonteerd.

Zonnescherm 4 meter breed

Een zonnescherm van 4 meter breed is, net als een zonnescherm van 3 meter breed, uitermate geschikt voor veel verschillende huizen. Bij deze breedte zijn alle opties nog mogelijk: zowel een uitvalscherm als een markies en een knikarmscherm zijn beschikbaar in deze breedtemaat.

Zonnescherm

Zonnescherm 5 meter breed

Ook als je ramen hebt die met een breedte van 5 meter aan de grote kant zijn, is het mogelijk om een zonnescherm te laten maken en monteren. Je kunt bij deze breedtemaat nog kiezen tussen knikarmschermen en markiezen.  

Zonnescherm 6 meter breed

Nog weer een stap verder dan ramen van 5 meter breed, zijn ramen met een breedte van 6 meter. Je kunt voor ramen van die breedte zowel een markies als een knikarmscherm laten maken en monteren.  

Zonnescherm 7 meter breed

Het kan zijn dat je ramen hebt die nog breder zijn dan elk van bovengenoemde opties. Bij een raambreedte van 7 meter heb je (net als bij ramen van 6 meter breed) nog twee zonneschermopties over om te laten maken en monteren, namelijk knikarmschermen en markiezen.

Zonnescherm

MyGo bespaartips zonneschermen

Om optimaal gebruik te kunnen maken van een zonnescherm, is het verstandig om rekening te houden met meerdere factoren. Wij geven je enkele bespaartips.

Montage uitbesteden

Als je zelf een zonnescherm installeert, vergooi je daarmee in de meeste gevallen het recht op garantie als er iets misgaat. Het is verstandig om de montage van een zonnescherm uit te besteden aan een zonweringspecialist, omdat je daarmee wel de garantie behoudt.

Ook als je zeker wilt weten dat de montage van het zonnescherm correct verloopt, kun je beter gebruik maken van de diensten van een professional dan dat je zelf aan de slag gaat. Op onze pagina zonwering elektrisch vind je een stappenplan dat een zonweringspecialist doorloopt bij het monteren van zonwering.

Offertes vergelijken

De prijzen die zonweringspecialisten hanteren, liggen doorgaans behoorlijk uiteen. Door offertes van verschillende zonweringspecialisten met elkaar te vergelijken, vind je de specialist die het beste bij jouw klus past. MyGo kan je daarbij helpen met de MyGo Matchmaker, die een optie voor het vergelijken van offertes heeft.

Meerdere zonneschermen gelijktijdig laten plaatsen

Wil je zelf niet één, maar meerdere zonneschermen laten plaatsen? Of overwegen je buren ook zonneschermen? Je kunt er in beide gevallen voor kiezen om die zonneschermen gelijktijdig te laten plaatsen. Op die manier bespaar je op voorrijkosten en kun je vaak een combiprijs afspreken met de zonweringspecialist.

Zonnescherm tijdig inrollen

Bij een grote regenbui of afvoer van een grote hoeveelheid water biedt een zonnescherm geen bescherming. Het is aan te raden om een zonnescherm meteen op te rollen als het regent, zodat het zonnescherm  niet onnodig slijt en dus langer mee kan. Ook zorgt dat ervoor dat het zonnescherm niet uit de muur wordt getrokken door het gewicht van een enorme plas water.

Voor een gesloten cassette en een wind- en zonautomaat kiezen

Een gesloten cassette zorgt ervoor dat er geen regen bij het zonnescherm kan komen als het is opgerold. Een wind- en zonautomaat zorgt ervoor dat een zonnescherm automatisch inrolt als er sprake is van hevige wind of regen. Beide maatregelen voorkomen dat er vochtplekken op het zonnescherm komen en zorgen dat het zonnescherm langer mooi blijft.

Zonnescherm

MyGo helpt je graag

Wil je contact met een zonweringspecialist om het perfecte zonnescherm in huis te halen en te laten monteren? Met de MyGo Matchmaker vind je zonder zoeken direct de best passende zonweringspecialist bij jou in de buurt. De Matchmaker is 24 uur per dag, 7 dagen per week beschikbaar. Telefonisch contact kan ook! Je kunt ons tijdens openingstijden bellen op 085 106 1600