Terug naar diensten
Uitvalscherm

Uitvalscherm

Wil je meer weten over uitvalzonneschermen of wil je de hulp van een zonweringspecialist inschakelen? Op deze pagina krijg je antwoord op de volgende vragen over uitvalzonwering:

Ben je op zoek naar een zonweringspecialist in jouw omgeving? MyGo helpt je graag. Met de MyGo Matchmaker vind je direct een gekwalificeerde vakspecialist bij jou in de buurt.

Je kunt de MyGo Matchmaker zowel telefonisch als online gebruiken. Voor online, klik op de Matchmakerknop. Voor telefonisch, bel 085 106 1600.

Uitval zonnescherm

Uitvalscherm zonwering

Een uitvalscherm is een van de drie opties die je hebt als je een zonnescherm wilt aanschaffen. Uitvalschermen hebben twee vaste armen, die aan een aluminiumprofiel aan de gevel vastzitten en omlaag gaan als het scherm wordt uitgerold. In die armen zit een veersysteem, wat ervoor zorgt dat uitvalschermen zowel wind- als stormbestendig zijn.

Daarnaast kunnen uitvalschermen tot een hoek van 135 graden uitvallen, waardoor ze weinig ruimte innemen en ideaal zijn voor woningen waar weinig grond omheen zit. Ze worden om die reden ook vaak geplaatst voor ramen op hoge verdiepingen van flats en kantoorgebouwen. Je kunt uitvalschermen bestellen tot een breedtemaat van 4 meter en ze zijn verkrijgbaar in diverse kleuren en prints.

Verschillen uitvalscherm en knikarmscherm

Hoewel een uitvalscherm vaak wordt vergeleken met een knikarmscherm, verschillende die twee zonneschermsoorten op meerdere vlaken van elkaar. Allereerst zijn knikarmschermen bedoeld om onder te zitten, maar uitvalschermen niet. Waar knikarmschermen namelijk dienen als zonwering op een terras, dienen uitvalschermen om de zon binnenshuis te weren. Knikarmschermen vind je vaak bij achtertuinen, uitvalschermen vaak bij voor- of zijtuinen.

Ten tweede hangt het doek van uitvalschermen veel verticaler dan dat van knikarmschermen en hebben uitvalschermen lange, onbuigbare, aan de muur bevestigde armen. Door die factoren zijn uitvalschermen uitermate geschikt als het niet noodzakelijk is dat je onder het scherm door kunt lopen, bijvoorbeeld bij ramen van flats of kantoorgebouwen.

Uitval zonnescherm

Kosten uitvalscherm zonwering

Van de drie soorten zonneschermen waar je uit kunt kiezen, zijn uitvalschermen de betaalbaarste optie. De prijzen lopen uiteen van 300 tot 1600 euro. Uitvalschermen worden vrijwel altijd op maat gemaakt, zodat ze perfect bij je raam aansluiten.

Op onze algemene pagina zonnescherm vind je een tabel met daarin de prijzen voor uitvalschermen van verschillende breedtes. Ook vind je daar een tabel met opties waar je voor kunt kiezen als je een elektrisch uitvalscherm wilt, inclusief de bijbehorende kosten.

Uitvalscherm zonwering laten plaatsen

Je kunt een uitvalscherm zelf monteren, maar daarvoor heb je behoorlijk wat technische kennis nodig. In de meeste gevallen wordt de montage van een uitvalscherm daarom door een zonweringspecialist verzorgd. Op onze pagina zonnescherm elektrisch vind je een bondig overzicht van de stappen die de specialist daarbij doorloopt.

Voor de montage van een uitvalscherm worden montagekosten berekend. Die kosten zijn afhankelijk van het soort zonnescherm, de afmetingen, de bediening en de tarieven van de zonweringspecialist. Wil je contact met een zonweringspecialist die bij jou in de buurt en binnen je budget werkt? Raadpleeg dan de MyGo Matchmaker door op de Matchmakerknop te klikken of te bellen naar 085 106 1600.

Uitval zonnescherm

Constructies uitvalscherm zonwering

Er zijn verschillende soorten uitvalschermen beschikbaar, waarbij het grootste verschil in het soort cassette zit. De cassette bepaalt in hoeverre het uitvalscherm beschermd is tegen weersomstandigheden, vuil en insecten. Je kunt kiezen uit drie varianten: een open, half gesloten of volledig gesloten cassette. Hoe dichter de cassette, hoe langer het uitvalscherm mee kan.

Naast de keuze tussen cassettes heb je bij uitvalschermen ook verschillende opties voor de armen waarmee de schermen vastzitten. Voorbeelden van opties zijn haakse balkonarmen en wind- of stormvaste armen.

Is er sprake van een plek waar je wel onder het uitvalscherm door wilt kunnen lopen? Dan kun je kiezen voor glijarmen, waarmee meer uitval mogelijk is dan met een traditioneel uitvalscherm.

Een geval apart is het valarmzonnescherm, dat ook wel een markisolet wordt genoemd. Die variant is een combinatie van een uitvalscherm en een screen. Het rolt eerst strak langs het raam naar beneden en valt vervolgens schuin naar voren. Een valarmzonnescherm wordt gekenmerkt door een goede windbestendigheid en is geschikt voor smalle, hoge ramen.

Bediening uitvalscherm zonwering

Net als bij markiezen en knikarmschermen kun je bij uitvalschermen kiezen tussen handmatige en elektrische bediening. Door voor handmatige bediening te kiezen houd je de kosten laag. De keuze voor elektrische bediening brengt extra kosten met zich mee, maar zorgt er ook voor dat je met één druk op de knop het uitvalscherm kunt laten in- en uitrollen.

Het is mogelijk om elektrische bediening door middel van een wandschakelaar te laten aanleggen, maar je kunt ook werken met een afstandsbediening of een motor. Op onze algemene pagina zonnescherm vind je een tabel met de verschillende opties op het gebied van elektrische zonneschermen, inclusief de bijbehorende kosten.

MyGo helpt je graag

Wil je contact met een zonweringspecialist? Met de MyGo Matchmaker vind je zonder zoeken direct de best passende zonweringspecialist bij jou in de buurt. De Matchmaker is 24 uur per dag, 7 dagen per week beschikbaar. Telefonisch contact kan ook! Je kunt ons tijdens openingstijden bellen op 085 106 1600.

Waarom MyGo?
  • Direct een specialist geregeld
  • Snel een offerte binnen
  • Alleen betrouwbare bedrijven!
Lees meer ...
Onze belofte aan jou:
  • Bedrijven die tijd hebben voor jouw klus
  • Direct hulp via ons service center
  • Nauwkeurige bedrijfsselectie
Hulp nodig? Max staat voor je klaar!

Hulp nodig? Ons service team staat voor je klaar!