Wil je meer weten over knikarmschermen of wil je de hulp van een zonweringspecialist inschakelen? Op deze pagina krijg je antwoord op de volgende vragen over knikarm zonwering:
- Wat zijn de voordelen van een knikarmscherm?
- Wat is het verschil tussen een knikarmscherm en een uitvalscherm?
- Welke bedieningssystemen zijn er mogelijk bij een knikarmscherm?
- Hoe gaat de montage van een knikarmscherm in z’n werk?
- Wat kost een knikarmscherm?
Ben je op zoek naar een zonweringspecialist in jouw omgeving? MyGo helpt je graag. Met de MyGo Matchmaker vind je direct een gekwalificeerde vakspecialist bij jou in de buurt.
Je kunt de MyGo Matchmaker zowel telefonisch als online gebruiken. Voor online, klik op de Matchmakerknop. Voor telefonisch, bel 085 106 1600.
Knikarm zonnescherm
Knikarmschermen worden ook wel terrasschermen genoemd, omdat ze het meest wordt gebruikt om schaduw en koelte op terrassen te creëren. Ze worden bij twee categorieën gerekend, namelijk zonneschermen en zonneluifels gerekend. Hun voornaamste kenmerk is een vrijwel horizontaal gespannen doek, waardoor je er makkelijk bij langs of onderdoor kunt lopen.
Knikarmschermen worden aan de gevel gemonteerd en met behulp van armen horizontaal afgerold. De armen van knikarmschermen zitten vast aan de achterzijde van het scherm, die weer is verbonden met de voorlijst. Door de armen lopen kabels, die vastzitten aan veren waar spanning op zit. Die constructie maakt het mogelijk om de hoek van het scherm variabel in te stellen.
Je kunt bij knikarmschermen kiezen voor een tweebuis- of een driebuisuitvoering. Bij de tweebuisuitvoering heb je een arm aan beide zijkanten onder het scherm en kan het scherm maximaal 5 meter breed zijn. Bij de driebuisuitvoering heb je naast die twee armen ook een arm in het midden onder het scherm en kan het scherm maximaal 16 meter breed zijn.
Het frame van een knikarmscherm is gemaakt van aluminium, het doek van acryl of polyester. Voor het doek heb je de keuze tussen een naadloos doek en een banendoek, waarbij een banendoek de stevigere variant is. De zomen die de banen daarbij met elkaar verbinden, zorgen ervoor dat het doek minder snel kapot gaat.
Wat betreft de cassette, de bak die het doek beschermt als het in ingeklapt, heb je bij knikarmschermen keuze uit drie soorten. We lichten ze hieronder alle drie kort toe.
- Knikarm zonnescherm gesloten cassette: een volledig gesloten systeem dat zowel het doek als de mechanische onderdelen van het knikarmscherm tegen vuil en vocht beschermt als het knikarmscherm dicht is.
- Knikarm zonnescherm semi-gesloten cassette: de cassette is aan de voorzijde en de bovenzijde gesloten. Het doek wordt alleen aan de bovenkant en de zijkanten beschermd tegen vuil en vocht.
- Knikarm zonnescherm open cassette: het systeem is volledig open, waardoor het doek amper beschermd is tegen vuil en vocht. Wordt alleen gekozen als er sprake is van een droog klimaat.
Heeft je pand een muur die niet al te veel belast mag worden of woon je in een gebied met zeer wisselende weersomstandigheden? Dan kun je ook kiezen voor pergolazonwering. Dat is een vorm van zonwering die bestaat uit een doek en smalle staanders, waardoor het extra goed vaststaat en beter bestand is tegen wind dan knikarmschermen.
Verschil knikarmschermen en uitvalschermen
Vaak worden knikarmschermen vergeleken met uitvalschermen, maar er is een duidelijk verschil. Uitvalschermen hebben armen aan weerszijden van het scherm, die vanaf het laagste punt van het scherm een horizontale lijn naar de gevel vormen. Je kunt daardoor niet ongehinderd onder uitvalschermen doorlopen.
Knikarmschermen hebben daartegen armen direct onder het scherm, waar je niet tegen aanloopt als je onder het scherm loopt. De uitval, de afstand tussen het uiteinde van het scherm en de gevel van het pand, is bij knikarmschermen bovendien groter dan bij uitvalschermen. Dat zorgt ervoor dat je makkelijk onder het scherm door kunt lopen.
Knikarmscherm kopen
Als je hebt besloten dat je een knikarmscherm wilt laten monteren, kan de zoektocht naar het juiste knikarmscherm beginnen. Je kunt niet alleen kiezen uit verschillende constructies wat betreft de armen die onder het scherm worden geplaatst, maar ook uit verschillende cassettes, doeken en bedieningssystemen. Met al die opties zorg je ervoor dat het zonnescherm knikarm volledig naar wens is.
Wil je contact met een zonweringspecialist die je kan adviseren over het beste knikarmscherm voor je pand? Raadpleeg dan de MyGo Matchmaker. Dit kan online door op de Matchmakerknop te klikken, maar ook telefonisch door te bellen naar 085 106 1600.
Bediening knikarmscherm zonwering
Net als bij markiezen en uitvalschermen kun je bij knikarmschermen kiezen tussen handmatige, elektrische en automatische bediening. Handmatige bediening omvat een slingerstang, waarmee je het knikarmscherm zelf in- en uit moet draaien.
Bij elektrische bediening heb je meer keuze: je kunt onder andere gaan voor een systeem met schakelaar, afstandsbediening of app. Automatische bediening werkt met een systeem dat het knikarmscherm automatisch in- en uitdraait, afhankelijk van de weersomstandigheden.
Wil je meer weten over de bediening van knikarmschermen? Op onze algemene pagina zonnescherm vind je een tabel met de verschillende opties wat betreft bediening, inclusief de bijbehorende kosten. Meer informatie over elektrische knikarmschermen vind je op de pagina zonnescherm elektrisch.
Knikarmscherm laten plaatsen
Je kunt een knikarmscherm zelf monteren, maar daarvoor heb je behoorlijk wat technische kennis nodig. Bovendien heb je dan niemand om op terug te vallen als er iets misgaat.
In de meeste gevallen wordt de montage van een knikarmscherm daarom door een zonweringspecialist verzorgd. Hij of zij zorgt ervoor dat het knikarmscherm op de juiste manier aan de muur wordt bevestigd en dat het zo is geïnstalleerd dat het goed in- en uitdraait. Op onze pagina zonnescherm elektrisch vind je een bondig overzicht van de stappen die de specialist daarbij doorloopt.
Het is verstandig om het aanbod in je regio te vergelijken voor je een zonweringspecialist kiest. MyGo kan je daarbij helpen: in de MyGo Matchmaker kun je offertes van verschillende zonweringspecialisten bij jou in de buurt aanvragen. Zo vind je eenvoudig de meest geschikte zonweringspecialist voor je klus. Wil je liever telefonisch contact? Ben dan naar 085 106 1600.
Kosten knikarmscherm zonwering
Ga je een knikarmscherm kopen, dan wil je van tevoren natuurlijk weten aan welke kosten je moet denken. Wat knikarmschermen kosten is afhankelijk van de afmetingen, het buizensysteem, de gebruikte materialen, het bedieningssysteem en de extra’s waar je voor kiest. Daarnaast spelen montage- en voorrijkosten die door de zonweringspecialist worden berekend een rol bij het eindbedrag.
Van de drie soorten zonneschermen waar je uit kunt kiezen, zijn knikarmschermen het meest aan de prijs. Gemiddeld kosten knikarmschermen 600 tot 2000 euro. Op onze pagina zonnescherm vind je een tabel met daarin totaalprijzen voor knikarmschermen van verschillende breedtes, waar ook de montage- en voorrijkosten bij worden genoemd.
Op onze algemene pagina zonnescherm vind je een tabel met daarin de prijzen voor uitvalschermen van verschillende breedtes. Ook vind je daar een tabel met opties waar je voor kunt kiezen als je een elektrisch uitvalscherm wilt, inclusief de bijbehorende kosten.
MyGo helpt je graag
Wil je contact met een zonweringspecialist? Met de MyGo Matchmaker vind je zonder zoeken direct de best passende zonweringspecialist bij jou in de buurt. De Matchmaker is 24 uur per dag, 7 dagen per week beschikbaar. Telefonisch contact kan ook! Je kunt ons tijdens openingstijden bellen op 085 106 1600.