Terug naar diensten
Zonneluifel

Zonneluifel

Wil je meer weten over zonneluifels of wil je de hulp van een zonweringspecialist inschakelen? Op deze pagina krijg je antwoord op de volgende vragen over zonneluifels:

Ben je op zoek naar een zonweringspecialist in jouw omgeving? MyGo helpt je graag. Met de MyGo Matchmaker vind je direct een gekwalificeerde vakspecialist bij jou in de buurt.

Je kunt de MyGo Matchmaker zowel telefonisch als online gebruiken. Voor online, klik op de Matchmakerknop. Voor telefonisch, bel 085 106 1600.

Zonneluifels zonwering

Een zonneluifel is een scherm dat aan de gevel van een pand gemonteerd wordt en daarmee voor schaduw zorgt. Er wordt onderscheid gemaakt tussen vrijstaande zonneluifels, schaduwdoeken en zonneluifels met een knikarmscherm.

Vrijstaande zonneluifels zijn ideaal als je terras niet aan het pand grenst waar de zonneluifel geplaatst moet worden. Ze worden op de grond vastgezet met twee of vier poten en kunnen terrassen op alle mogelijke plekken in de tuin van schaduw en verkoeling voorzien.

Schaduwdoeken zijn zonneluifels die de vorm van een driehoek of vierkant hebben. Ze hebben geen poten: je moet de punten van schaduwdoeken vastmaken aan bomen, palen of de gevel. Ze zweven als het ware boven je terras.

Knikarmschermen worden aan de gevel van een pand bevestigd en hebben een grote uitval (afstand tussen eind van het scherm en de gevel), waardoor je er makkelijk onderdoor kunt lopen. Meer informatie over knikarmschermen vind je op onze pagina knikarmscherm.

Een extra optie bij zonneluifels is een volant, een strook die verticaal aan de voorkant van de zonneluifel hangt. Volants hebben zowel een decoratieve als een zonwerende functie. Ze bieden bescherming tegen laaghangende zon, waardoor je ook tijdens namiddagen onder de zonneluifel kunt zitten.

Bij zonneluifels moet rekening worden gehouden met twee dingen. Het eerste punt: als de zonneluifel aan de muur bevestigd wordt, wat bij knikarmschermen het geval is, moet die muur sterk genoeg zijn om de constructie met chemische verankering te kunnen tillen. Bij een knikarmscherm kun je tevens muurstrips aanschaffen, die ervoor zorgen dat het scherm stevig vastzit.

Het tweede punt waar je rekening mee moet houden, is het weer. Als er sprake is van grote hoeveelheden regen, biedt een zonneluifel hoogstwaarschijnlijk niet genoeg bescherming.

Zonneluifel

Bediening zonneluifel

Net als bij zonneschermen kun je bij knikarmzonneluifels en vrijstaande zonneluifels kiezen tussen handmatige en elektrische bediening. Bij schaduwdoeken is alleen handmatige bediening mogelijk: die hoef je alleen zelf op te hangen en naar beneden te halen.

Handmatige bediening omvat een slingerstang, waarmee je het knikarmscherm of de vrijstaande zonneluifel zelf in- en uit moet draaien. Elektrische bediening omvat onder andere een motor, afstandsbediening of schakelaar. Op onze pagina’s zonnescherm en zonnescherm elektrisch vind je daarover meer informatie.

Zonneluifel laten plaatsen

In het geval van een schaduwdoek kun je een zonneluifel zelf monteren, maar voor de montage van een knikarmzonneluifel of een vrijstaande zonneluifel heb je behoorlijk wat technische kennis nodig.

Je hebt bovendien niemand om op terug te vallen en geen garantie op de montage als je zelf een zonneluifel gaat monteren. In de meeste gevallen wordt de montage van een zonneluifel daarom door een zonweringspecialist verzorgd.

Het is verstandig om het aanbod in je regio te vergelijken voor je een zonweringspecialist kiest. MyGo kan je daarbij helpen: in de MyGo Matchmaker kun je offertes van verschillende zonweringspecialisten bij jou in de buurt aanvragen. Zo vind je eenvoudig de meest geschikte zonweringspecialist voor je klus. Wil je liever telefonisch contact? Ben dan naar 085 106 1600.

Zonneluifel

Kosten zonneluifel

De prijzen voor een zonneluifel variëren behoorlijk: een schaduwdoek heb je al vanaf 50 euro, maar voor een knikarmscherm ben je 600 tot 2000 euro kwijt. De prijs verschilt niet alleen per soort zonneluifel, maar wordt ook bepaald door de afmeting van de zonneluifel, het gebruikte materiaal, het bedieningssysteem en montage- en voorrijkosten.

In de tabel hieronder geven we een beeld van de prijsvariatie bij zonneluifels. We hebben daar ook de kosten voor enkele extra opties en algemene montagekosten bij gezet. De prijzen zijn allemaal inclusief 21% btw. Wil je meer weten over de prijzen van zonwering? Kijk dan op onze pagina zonnescherm.

Product

Prijs per stuk (incl. btw)

Knikarmscherm

€600 - €2.000

Vrijstaande zonneluifel

€1.000 - €2.000

Schaduwdoek

€50 - €200

Volant

€30 - €100

Muurstrips

€75 - €100

Bediening

€30 - €350

Montagekosten

€100 - €300

Voorrijkosten

€30 - €50

Zonneluifel

MyGo bespaartips zonneluifel

Als je zo voordelig mogelijk een zonneluifel in huis wilt halen, kun je rekening houden met meerdere factoren. We hebben ze hieronder voor je op een rij gezet in de vorm van bespaartips.

Profiteer van kwantumkorting

Wil je meerdere zonneluifels aanschaffen of zijn mensen om je heen ook van plan om een zonneluifel te bestellen? Plaats dan in één keer een grotere order. Je krijgt in veel gevallen korting als je meerdere producten tegelijk bestelt.

Kies voor een lokale aanbieder

Als je kiest voor een zonweringspecialist in je buurt, hoef je weinig of zelfs helemaal geen voorrijkosten te betalen. MyGo kan je daarbij van dienst zijn: in de MyGo Matchmaker zie je snel en eenvoudig welke zonweringspecialisten bij jou in de buurt je aan een zonneluifel kunnen helpen.

Zonneluifel tijdig inrollen/naar binnen halen

Bij een grote regenbui of afvoer van een grote hoeveelheid water biedt een zonneluifel slechts korte tijd bescherming. Het is aan te raden de zonneluifel meteen naar binnen te halen of in te rollen bij slecht weer, zodat het doek niet onnodig slijt en dus langer mee kan.

Vergelijk offertes

Om erachter te komen welke zonweringspecialist in je buurt het voordeligst is om in te schakelen voor de montage van een zonneluifel, kun je meerdere offertes van zonweringspecialisten vergelijken. Ook daarbij kan MyGo je helpen: in de MyGo Matchmaker kun je verschillende offertes opvragen en met elkaar vergelijken.

Bespaar op bezorgkosten

Veel leveranciers brengen bezorgkosten per zonneluifel in rekening. Je kunt er echter ook voor kiezen om de zonneluifel op te halen bij de leverancier, zodat je de bezorgkosten uitspaart.

MyGo helpt je graag

Wil je contact met een zonweringspecialist? Met de MyGo Matchmaker vind je zonder zoeken direct de best passende zonweringspecialist bij jou in de buurt. De Matchmaker is 24 uur per dag, 7 dagen per week beschikbaar. Telefonisch contact kan ook! Je kunt ons tijdens openingstijden bellen op 085 106 1600.