Terug naar diensten
Zonnescherm elektrisch

Zonnescherm elektrisch

Zonnescherm elektrisch inclusief montage

Als je een zonnescherm wilt aanschaffen, heb je de keuze tussen een knikarmscherm, een markies en een uitvalscherm. Bij elk van die soorten kun je nog weer kiezen uit handmatige of elektrische bediening.

Je kunt het zonnescherm vervolgens zelf gaan monteren, maar in de meeste gevallen wordt de montage verzorgd door een zonweringspecialist. Daarvoor worden montagekosten berekend, die per soort zonnescherm en per zonweringspecialist verschillen.

Stappenplan montage elektrisch zonnescherm

Voor de montage van een elektrisch zonnescherm is een geaard buitenstopcontact vereist. De zonweringspecialist doorloopt bij de montage de volgende stappen:

 • Plaats bepalen. De zonweringspecialist bepaalt de plek en de hoogte van het zonnescherm. Vervolgens tekent hij of zij op de muur waar de steunen voor het zonnescherm moeten komen.
 • Boren. De zonweringspecialist boort een gat in de muur waardoor de bediening naar binnen kan. Vervolgens boort hij of zij de gaten voor de keilbouten/het chemisch anker in de muur.
 • Keilbouten/chemisch anker en ophangbeugels plaatsen. De zonweringspecialist plaatst de keilbouten/het chemisch anker in de muur en let erop dat daar nog voldoende van uit de muur steekt. Vervolgens maakt hij of zij de ophangbeugels daaraan vast.
 • Het scherm verwijderen. De zonweringspecialist haalt het zonnescherm uit de cassette, zodat het tijdens de montage niet beschadigt of vies wordt.
 • Cassette plaatsen. De cassette wordt door de zonweringspecialist en een assistent aan beide kanten gelijktijdig in de beugels geplaatst.
 • Het scherm terugschuiven. De zonweringspecialist schuift het zonnescherm terug in de cassette.
 • Scherm afstellen. Het zonnescherm wordt door de zonweringspecialist waar nodig nog naar boven of naar beneden afgesteld. Ook wordt er gecontroleerd of het scherm waterpas hangt.
 • Bedieningssysteem aansluiten. De zonweringspecialist sluit het bedieningssysteem aan, installeert het en zorgt ervoor dat het goed is afgesteld.

De stroomvoorziening die nodig is voor een elektrisch zonnescherm kan helemaal in de muur worden verwerkt, maar dat behoeft vaak assistentie van een elektricien. In veel gevallen wordt er echter een schakelaar met stekker bij een elektrisch zonnescherm geleverd. Die schakelaar hoeft de zonweringspecialist dan simpelweg voor je aan te sluiten op een stopcontact.

Zonnescherm elektrisch

Zonnescherm elektrisch kosten

Bij een elektrisch zonnescherm kun je meerdere producten kopen om de werking ervan te optimaliseren. Je kunt er bijvoorbeeld een wandschakelaar bij kopen, waarmee je het elektrische zonnescherm met één druk op de knop in of uit kunt rollen. Een andere optie is een afstandsbediening, waarmee je het zonnescherm vanaf meerdere plekken kunt bedienen.

De prijzen voor deze producten liggen uiteen van 50 tot 300 euro en verschillen per zonweringspecialist. Op onze algemene pagina zonnescherm vind je tabellen die een overzicht geven van de kosten.

Voordelen zonnescherm elektrisch

Elektrische zonwering heeft meerdere voordelen ten opzichte van zonwering die je handmatig moet bedienen. Hieronder hebben we die voordelen voor je op een rij gezet.

Makkelijker te bedienen

Voor het in- of uitrollen van een elektrisch zonnescherm hoef je geen moeite te doen: op een knop drukken is al genoeg. Dit bespaart tijd en zorgt bij slechte weersomstandigheden voor meer gemak, omdat je niet speciaal naar buiten hoeft om het zonnescherm in te rollen.

Minder beschadigingen en slijtage

Het doek van een elektrisch zonnescherm rolt automatisch en gelijkmatig in en uit de cassette en wordt vervolgens goed afgesloten, wat onnodige beschadiging en slijtage voorkomt.

Mogelijkheid om bediening volledig uit te besteden

Bij veel elektrische zonneschermen kun je, onder andere met behulp van een zon- en windautomaat, instellen dat het zonnescherm automatisch inrolt bij regen en wind. Je hoeft je dan niet druk te maken om eventuele schade die het zonnescherm door de weersomstandigheden kan oplopen. Andersom kun je ook instellen dat het zonnescherm automatisch uitrolt wanneer de zon schijnt.

Zonnescherm elektrisch

MyGo helpt je graag

Wil je contact met een zonweringspecialist om het perfecte elektrische zonnescherm in huis te halen en te laten monteren? Met de MyGo Matchmaker vind je zonder zoeken direct de best passende zonweringspecialist bij jou in de buurt. De Matchmaker is 24 uur per dag, 7 dagen per week beschikbaar. Telefonisch contact kan ook! Je kunt ons tijdens openingstijden bellen op 085 106 1600

Waarom MyGo?
 • Direct een specialist geregeld
 • Snel een offerte binnen
 • Alleen betrouwbare bedrijven!
Lees meer ...
Onze belofte aan jou:
 • Bedrijven die tijd hebben voor jouw klus
 • Direct hulp via ons service center
 • Nauwkeurige bedrijfsselectie
Hulp nodig? Max staat voor je klaar!

Hulp nodig? Ons service team staat voor je klaar!