Terug naar diensten
Marters verjagen

Marters verjagen

We hebben in Nederland twee soorten marters. De boommarter en de steenmarter. Heb je last van marters? Grote kans dat dit een steenmarters is. Heel vervelend! Al is het een prachtig beestje om te zien, het is bepaald niet leuk als ze een plekje in je huis of in je auto hebben bemachtigd. Het diertje kan zelfs behoorlijk wat schade aanbrengen. Steeds vaker worden er marters gesignaleerd in Nederland en wordt de nodige overlast ervaren. Er zijn manieren om zelf marters te verjagen, je kan natuurlijk ook een ongediertebestrijder inhuren. MyGo helpt je hier graag bij. Met MyGo Matchmaker vind je gemakkelijk een bestrijder bij jou in de buurt. Bellen kan ook 085 106 1600 tijdens kantooruren en geheel vrijblijvend.

Direct een ongediertebestrijder nodig?

Klik op de Matchmaker of bel 085 106 1600

Kosten marters laten verjagen.

We hebben het heel bewust over marters verjagen, dit omdat de marter behoort tot de beschermde diersoorten. Bestrijden met gif, vangen of doden is daarom verboden. Een professionele bestrijder zal de situatie eerst goed in kaart brengen en afhankelijk van de grootte van het probleem een offerte afgeven. Je weet dan van tevoren waar je aan toe bent. Het uurtarief zal gemiddeld tussen de 65 en 85 euro liggen.

Wat voor overlast geeft een marter?

Woont u in een dorp of stad dan is de kans groot dat de overlast veroorzaakt wordt door een steenmarter. Een steenmarter kan op verschillende manieren voor overlast zorgen. Je moet hierbij denken aan vernielingen, lawaai en stank.

 • Vernielingen. Steenmarters knagen graag aan de kabels onder de motorkap van je auto? Waarom? Omdat bij de productie vaak visolie wordt gebruikt. Ook maken ze isolatiemateriaal in en rond huizen stuk . Dit doen ze om een nest of slaapplaats te maken.
 • Lawaai. Als je een marter op zolder hebt, gaat dat vaak ten koste van je nachtrust. Het zijn namelijk nachtdieren die graag achter elkaar aanrennen en springen.
 • Stank. Ze kunnen ook voor erg veel stank zorgen. Hebben ze eenmaal een plekje in je huis bemachtigd dan zullen ze daar ook hun behoefte doen. Ook nemen ze een gevangen prooi mee naar schuilplaats. Ze laten dan grote delen van hun buit achter. Dit gaat natuurlijk enorm stinken.

Hoe weet je dat je last hebt van een marter?

Heb ik wel een marter in huis of zijn het muizen?  Er is echt een verschil tussen de geluiden die marters maken ten opzicht van bijvoorbeeld muizen. Waar je bij muizen zacht getrippel zal horen, gaat het er bij marters wel wat ruiger aan toe. Je hebt bij marters dan ook echt last van gebonk in plaats van getrippel.

Met de MyGo Matchmaker vind je direct de beste ongediertebestrijder in jouw omgeving.
Klik op de Matchmaker of bel 085 106 1600

Zijn steenmarters gevaarlijk?

Een steenmarter zal jou niet snel iets doen. Pas als ze in het nauw worden gedreven, of als hun jongen bedreigd worden zullen ze in de aanval gaan. Normaal gesproken zal een marter ook uit de buurt blijven van je hond of kat.

Kan ik zelf een marter verjagen?

   • Heb je een steenmarter in huis ontdekt? Vaak zijn ze er dan alleen s ’nachts. Overdag houden ze zich vaak op buiten je woning. Je kan overdag op zoek naar alle gaten en kieren in je woning van meer dan 5 centimeter. Sluit dit af met bijvoorbeeld gaas en bevestig dit heel goed, Ze zullen namelijk heel erg hun best doen om toch weer binnen te komen.
   • Zit er een steenmarter in je auto? Ook hier kun je gaas gebruiken en het onder je auto spannen. Zodat de marter niet meer onder je motorkap kan komen.
   • Anti-marterspray. Er is ook een anti-marterspray beschikbaar. De spray is gemaakt van verschillende geuren van natuurlijke vijanden van de marter. Op de lange duur zal deze spray echter niet goed meer werken en zal je met iets anders moeten komen.
   • Ultrasoon geluid. Er zijn bepaalde apparaatjes die ultrasone geluiden uitzenden. Hier hebben marters echt een hekel aan. Zet zo’n apparaatje in je auto en je zult geen last meer hebben van een marter in je auto. Heb je huisdieren en wil je het apparaatje in huis plaatsen? Houd hier dan rekening mee. Je huisdieren houden hier ook beslist niet van.
   • WC blokjes. Behalve dat ze je wc lekker fris houden, schijnen ze ook erg goed marters te kunnen weren. Dus een wc blokje in je auto kan wonderen doen.

Hulp nodig?

Heb je na al deze tips toch nog last van marters? Heb je hulp nodig om ze te bestrijden? MyGo kan je goed helpen bij het vinden van een bestrijder bij jou in de buurt. Met Met MyGo Matchmaker kun je 24/7 eenvoudig iemand vinden. Bellen kan natuurlijk ook. Tijdens kantooruren en geheel vrijblijvend 085 106 1600.