Ongediertebestrijding

Ongediertebestrijding kun je zelf doen met vallen, gif, spray of elektronische apparaten. Een ongediertespecialist lost ernstige plagen efficiënt voor je op met professionele vallen en speciaal gif waarvoor ze gecertificeerd zijn. Lees hier hoe je ongedierte kunt bestrijden en voorkomen.

Wil je direct ongedierte bestrijden? Gebruik de MyGo Matchmaker om zo snel mogelijk in contact te komen met een deskundige bestrijder. Je ontvangt meerdere offertes, zodat je zelf de beste specialist kunt kiezen. Je kunt ook bellen naar 085 106 1600.

Soorten ongediertebestrijding

Soort ongedierte

Type ongediertebestrijding

Wespen

Gif

Vlooien

Gif

Zilvervisjes

Vallen, gif of etherische olie

Ratten, muizen

Vallen, gif

Kakkerlakken

Vallen, spray

Mollen

Gas, gif

Boktor, houtworm

Gas, kou of gif

Betwantsen

Spray, gif

Het soort bestrijdingsmiddel dat wordt gebruikt bij de ongediertebestrijding is afhankelijk van het soort ongedierte waarvan je last hebt. Bij de meeste soorten ongedierte gebruik je vallen of een soort van gif.

 • Vallen zijn er als klap- en knijpvallen om dieren te doden en als kantel- en kooiallen om dieren levend te vangen. Hoewel het diervriendelijk klinkt om dieren levend te vangen, levert dit vaak zoveel stress op dat het dier weinig tot geen overlevingskans heeft na vrijlating. Daarom raden experts aan om alleen vallen te gebruiken die het dier direct doden.
 • Gif is er bijvoorbeeld in de vorm van korrels, poeder, spray en gas. Gif is zeer dieronvriendelijk omdat het dier een lange lijdensweg heeft. Bovendien is gif schadelijk voor de omgeving en het milieu. Veel gif is daarom al verboden voor particulieren. Het gebruik van gif kun je dus het beste overlaten aan een deskundige.

Ongedierte bestrijden

Meer weten over ongedierte bestrijding?

Ongediertebestrijding kun je dus op vele manieren doen, afhankelijk van het soort dier waarvan je last hebt. Kijk daarom ook even op onze specifieke pagina’s voor ongediertebestrijding:

Ongedierte bestrijden met vallen of gif

Veel ongedierte moet worden bestreden met vallen of met gif. Het is altijd beter om eerst vallen te gebruiken en pas als dit echt niet werkt over te gaan op gif. Gif is namelijk ontzettend slecht voor het milieu en is ook schadelijk voor kinderen en andere dieren, bijvoorbeeld egels, konijnen of huisdieren.

Gebruik daarom alleen gif als laatste redmiddel en schakel hiervoor altijd een deskundige ongediertebestrijder in. De bestrijder gaat verantwoordelijk met gif om en zorgt ervoor dat het gif zo min mogelijk schade aanricht. Zo weet je zeker dat je huisdieren en kinderen veilig zijn en dat de omgeving niet wordt aangetast.

Rat bestrijden

Ongediertebestrijding voor iedereen

MyGo beschikt over de beste ongediertebestrijders van Nederland. Zij kunnen iedereen helpen met ongedierte bestrijding. Denk daarbij aan onder andere:

 • Particulieren.
 • Hotels.
 • Cafés en restaurants.
 • Bedrijfspanden.
 • Agrarische sector en voedselproductie.
 • Detailhandel.
 • Musea en antiquairs.

5 Tips om ongedierte te voorkomen

Ongedierte bestrijden heeft vaak geen zin als je geen maatregelen treft om ongedierte te voorkomen. Het ongedierte kan na de bestrijding immers al snel terugkomen. Daarom biedt MyGo vijf tips om ongedierte te voorkomen:

 1. Ventilatie. Ongedierte houdt van warme, vochtige omgevingen. Ventileer je woning daarom goed.
 2. Voedsel opbergen. Ongedierte houdt van resten voedsel. Berg voedsel daarom altijd direct op in verpakkingen waar ze niet doorheen kunnen knagen.
 3. Geen vocht. Ongedierte houdt van vocht. Maak daarom de keuken en badkamer regelmatig droog en laat geen vochtige doeken of vieze kleren liggen.
 4. Hygiëne. Ongedierte houdt van kruimels en stof. Houd je woning daarom goed schoon door regelmatig te dweilen en te stofzuigen.
 5. Buren. Ongedierte kan gemakkelijk overlopen van de buren. Zorg er dus voor dat ook je buren de nodige maatregelen treffen.

Wespennest in pand

Zelf ongedierte bestrijden of uitbesteden?

Ongedierte bestrijden kun je zelf doen met vallen of met behulp van bepaalde soorten gif. Deze methodes zijn vooral bedoeld om de aantallen te verminderen, maar lossen vrijwel nooit het hele probleem efficiënt op. Voor echte plagen en direct resultaat kun je daarom beter een deskundige inschakelen voor de ongedierte bestrijding. Een specialist maakt gebruik van professionele methodes om ongedierte snel en efficiënt te bestrijden. Zo weet je zeker dat het ongedierte niet terugkeert.

Kosten ongediertebestrijding

Soort ongedierte

Kosten ongediertebestrijding

Wespen

€70 per nest

Vlooien

€75 eenmalig

Zilvervisjes

€80 eenmalig

Ratten, muizen

€85 per nest

Kakkerlakken

€90 per nest

Mollen

€95 per gazon

Boktor, houtworm

€300 per verdieping

Bedwantsen

€330 per verdieping

De kosten van ongediertebestrijding variëren per soort ongedierte. Ook bepaalt de ernst van de plaag de prijs van ongediertebestrijding. Gemiddeld betaal je zo’n 90 euro voor het bestrijden van ongedierte, inclusief de voorrijkosten, de arbeidskosten en de bestrijdingsmiddelen. Voor het bestrijden van ernstige plagen betaal je over het algemeen maximaal 350 euro.

Zo snel mogelijk ongedierte bestrijden

Ongedierte kan erg schadelijk zijn voor je woning, de omgeving en je gezondheid. Veel soorten ongedierte vreten namelijk aan je woning, bijvoorbeeld aan houten meubels, het behang, voedselverpakkingen en kleding. Ook verspreidt ongedierte bacteriën door de hele woning die ziektes als salmonella met zich mee kunnen brengen. Daarnaast kan ongedierte allergische reacties veroorzaken en uiteraard het levensgenot aanzienlijk verminderen.

Ongedierte plant zich ontzettend snel voort, waardoor je absoluut niet moet wachten met het bestrijden ervan. Zelfs als je denkt maar een paar beestjes in huis te hebben, kan dit zich al binnen enkele weken ontwikkelen tot een vreselijke plaag.1 Laat ongedierte daarom altijd zo snel mogelijk bestrijden, zodat de plaag niet erger wordt.

MyGo helpt je graag met ongedierte bestrijden

Ongedierte bestrijden kun je het beste laten doen door een professionele bestrijder. Je weet dan zeker dat niet alleen het volwassen ongedierte, maar ook de eitjes, larven of jongen worden gedood. Ze bestrijdt de specialist het ongedierte snel en efficiënt en zorgt hij of zij ervoor dat het niet terugkeert.

Met de MyGo Matchmaker ontvang je snel meerdere offertes van de beste ongediertebestrijders bij jou in de buurt. De Matchmaker is 24/7 te gebruiken en is geheel gratis en vrijblijvend. Je kunt dus zelf bepalen met welke specialist je een afspraak wilt maken. Bel je liever? Dat kan, naar 085 106 1600.


Spreek direct een medewerker!
Waarom MyGo?
 • Direct een specialist geregeld
 • Snel een offerte binnen
 • Alleen betrouwbare bedrijven!
Lees meer ...
Onze belofte aan jou:
 • Bedrijven die tijd hebben voor jouw klus
 • Direct hulp via ons service center
 • Nauwkeurige bedrijfsselectie

Hulp nodig? Ons service team staat voor je klaar!