Terug naar diensten
Kakkerlakken bestrijden

Kakkerlakken bestrijden

Kakkerlakken bestrijden kun je doen met gif, met vallen of met gel. Naast kakkerlakken bestrijden kun je ook maatregelen treffen om kakkerlakken te voorkomen. Je vindt hier dus alles wat je moet weten over kakkerlakken bestrijden.

Kakkerlakken bestrijden kun je het beste zo snel mogelijk doen, omdat kakkerlakken zich snel verspreiden.

Direct een ongediertebestrijder?

Klik op de Matchmaker of bel 085 106 1600

Inhoudsopgave

3 Methodes voor kakkerlakken bestrijden

1. Kakkerlakken bestrijden met gif.

Je kunt kakkerlakken bestrijden met chemische middelen, zoals Abamectin, Indoxacarb of Imidacloprid. Ook HGX spray is erg efficiënt en zorgt ervoor dat kakkerlakken tot wel zes weken weg blijven. Kies altijd chemische middelen uit met het toelatingsnummer van het Ctgb, zodat je zeker weet dat het middel is toegestaan.

2. Kakkerlakken bestrijden met vallen.

Kakkerlakken bestrijden kan ook met lijmvallen met lokstof erin. Ook kun je op creatieve manier vallen maken:

 • Vochtige dweil. Kakkerlakken kruipen onder een vochtige dweil en blijven daar zitten. Je kunt ze zo gemakkelijk dood stampen.
 • Bakje water en olie. Vul een bakje met water en een beetje olie. De kakkerlakken zullen hierin verdrinken door de olie.
 • Gipspoeder. Vul een bakje water met suiker en wat gipspoeder. Door het gipspoeder zullen de kakkerlakken sterven.

3. Kakkerlakken deskundig laten bestrijden.

Bij een hardnekkige plaag kun je het beste de kakkerlakken laten bestrijden door een deskundige ongediertebestrijder. De plaag wordt dan grondig aangepakt en keert niet meer terug, omdat alle hoeken en kieren van de woning behandeld worden.

Een professionele kakkerlakken bestrijder doodt ook eipakketjes, die voor de meeste chemische middelen immuun zijn door de beschermende laag chitine waarover ze beschikken. Het is belangrijk dat je van tevoren goed schoonmaakt en waar het kan de ruimtes achter elektrische apparaten vrijmaakt. Een ongediertebestrijder heeft twee manieren voor kakkerlakken bestrijden in de woning:

 • Lokaasgel. Met lokaasgel sterven kakkerlakken binnen een dag. Kakkerlakken die de gel niet hebben gegeten eten vaak de lichamen van de doden op en sterven vervolgens zelf ook. Lokaasgel is makkelijk te verwijderen en minder slecht voor het milieu dan insecticide.
 • Insecticide. Als het nodig is, plaatst de bestrijder insecticide in naden en kieren. Dan moet de woning worden leeggeruimd en mag er niemand aanwezig zijn tijdens de aanpak.

Kosten kakkerlakken bestrijden

Tabel 1: kakkerlakken bestrijden kosten

Kakkerlakken bestrijden

Kosten

Per woning

€100

Hardnekkige plaag

€150

Je kunt kakkerlakken laten bestrijden door een professionele ongediertebestrijder. De kosten van kakkerlakken bestrijden bedragen ongeveer 100 euro per adres. Bij een hardnekkige plaag kunnen deze kosten oplopen tot ongeveer 150 euro. Uiteraard kan de klus meer kosten bij grotere woningen, omdat de bestrijder dan langer bezig is. Deze kosten zijn al inclusief de arbeid, de materialen en de voorrijkosten. Het is verstandig om kakkerlakken bestrijden samen met de buren te doen, zodat je zeker weet dat de beesten niet terugkomen of naar de buren vluchten.

Direct kakkerlakken laten bestrijden in uw omgeving?
Klik op de Matchmaker of bel 085 106 1600.

6 Tips om kakkerlakken te voorkomen

Kakkerlakken bestrijden werkt alleen als je ook maatregelen treft om kakkerlakken te voorkomen, zodat de beestjes niet terugkomen:

 1. Keuken schoonhouden. Houd de keuken goed schoon, laat geen etensresten liggen en maak alles goed droog. Kakkerlakken komen namelijk op voedsel en vocht af.
 2. Veel luchten. Zet de ramen regelmatig tegen elkaar open en zorg dat het niet te warm wordt binnen. Kakkerlakken houden van vocht en warmte. Een goed ventilatiesysteem kan ook helpen.
 3. Kieren en naden dichten. Kakkerlakken gaan graag in kleine ruimtes zitten. Kit daarom kieren en naden dicht. Sluit ook ventilatieopeningen af.
 4. Geen vocht. Laat geen vochtige doeken of kleren liggen, maar hang deze direct op te drogen.
 5. Goed schoonmaken. Houd het huis goed schoon. Kakkerlakken kunnen namelijk lang op vuil en stof leven.
 6. Overleg met buren. Kakkerlakken lopen gemakkelijk over van de buren. Overleg daarom met de buren, zodat zij ook maatregelen kunnen treffen.

Kakkerlakken bestrijden: snel, voordelig en efficiënt

Afbeelding 1. Kakkerlak.

Kakkerlakken bestrijden: wat moet je weten?

Kakkerlakken zijn platte, bruine beestjes met voelsprieten en meestal zwarte strepen. De meest voorkomende kakkerlak in Nederland is de Duitse kakkerlak, een beest dat 1 tot 2,5 centimeter groot kan worden. De dieren zijn actief in de nacht om eten en vocht te zoeken. Ze kunnen ook vet, afval, stof of papier en textiel eten. Kakkerlakken laten vaak afgevallen huid, uitwerpselen en eierschalen achter.

Kakkerlakken bestrijden: zijn ze schadelijk?

Kakkerlakken kunnen zeer schadelijk zijn voor de gezondheid, omdat ze bacteriën, ziektekiemen en schimmels verspreiden door de woning. Er zijn dan ook meerdere goede redenen voor kakkerlakken bestrijden. Kakkerlakken dragen vaak ziektes als salmonella, dysenterie, tyfus en gastro-enteritis over. Kakkerlakken verspreiden een nare geur en je kunt zelfs allergisch zijn voor stoffen uit de ontlasting van dit ongedierte. Zo kunnen kakkerlakken eczeem en astma veroorzaken. Het is daarom essentieel om met spoed kakkerlakken te bestrijden.

Kakkerlakken bestrijden: hoe komen ze binnen?

Kakkerlakken kunnen binnenkomen via kieren, cv-leidingen of ventilatiekanalen. Ze kunnen overlopen van buiten en van de buren. Vooral in flats verspreiden kakkerlakken zich snel tussen woningen. Daarnaast kun je kakkerlakken onwetend meenemen na het reizen. Kakkerlakken kunnen bijvoorbeeld op tweedehands spullen zitten of op je bagage. Jonge kakkerlakken zijn vaak zo klein dat je ze niet eens herkent als kakkerlak.

Zelf kakkerlakken bestrijden of uitbesteden?

Je kunt zelf kakkerlakken bestrijden met gif of met vallen. De vraag is echter of deze methodes voldoende zijn om de hele plaag te doden en ervoor te zorgen dat ze niet meer terugkomen. Wil je in één keer van de plaag af zijn? Dan kun je het kakkerlakken bestrijden beter uitbesteden aan een deskundige ongediertebestrijder. Dan wordt de plaag grondig aangepakt en worden ook de eitjes gedood, zodat er geen nieuwe kakkerlakken geboren kunnen worden.

MyGo helpt je graag met kakkerlakken bestrijden

Kakkerlakkenbestrijder in de regio nodig?
Gebruik de MyGo Matchmaker, of bel naar 085 106 1600.