Terug naar blog
Fruitvliegjes voorkomen

Fruitvliegjes voorkomen

3 jul. '19 Door MyGo redactie

Fruitvliegjes, we kennen ze allemaal. Met de warmere seizoenen zijn ze vaak te vinden in de groenbak. Ze leven op rottend of gistend voedsel en kunnen in sommige gevallen een ware plaag vormen. Fruitvliegjes voorkomen kan je zelf doen, maar je kan ook een ongediertebestrijder inschakelen. We geven hieronder enkele simpele oplossingen, waarmee je zelf het aantal fruitvliegen in en rondom het huis flink kan verlagen. 

Fruitvliegjes voorkomen met nette gft-bak

Fruitvliegjes verzamelen zich vaak in de gft-bak, vandaar dat je ze kunt voorkomen door de boel netjes te houden. Leeg de bak zodra het kan en laat het niet in de zon staan. 

Fruitvliegjes voorkomen met tocht

Een andere manier om fruitvliegjes te voorkomen is door tocht te creëren. Fruitvliegjes kunnen hier niet tegen. Maak het ze niet gemakkelijk en gooi een paar deuren of ramen open. 

Fruitvliegjes voorkomen? Wacht niet met fruit

Overrijp fruit trekt enorm veel fruitvliegjes aan. Wil je fruitvliegjes komen? Wacht dan niet met fruit en zorg ervoor dat jij je vitaminen tijdig binnenkrijgt. Win- win situatie lijkt mij! 

Fruitvliegjes voorkomen met een schone keuken

De keuken is een plek die veel fruitvliegjes aantrekt, omdat er etensresten, ongewassen bestek en zoete geuren te vinden zijn. De laatste tip bij het voorkomen van fruitvliegjes is daarom het schoon houden van je keuken. Dit doe je door: 

  • Schoonmaakdoekjes en sponzen die hun beste tijd hebben gehad weg te gooien
  • De afwas niet te laten staan
  • Deksels op potjes te houden
  • Ook je groenten te controleren
  • Je afvoert schoon te houden
  • En natuurlijk etensresten niet te laten staan

Fruitvliegjes voorkomen of bestrijden

Fruitvliegjes voorkomen kan je voor een groot deel zelf doen, maar in sommige gevallen is het toch noodzakelijk een ongedierte specialist in te schakelen. Heb je last van fruitvliegjes en wil je ze laten bestrijden? Op Mygo vind je altijd een specialist bij jou in de buurt!