Terug naar diensten
Bedwantsen bestrijden

Bedwantsen bestrijden

Bedwantsen bestrijden is alleen efficiënt met professionele bestrijdingsmethodes, zoals stoom, hitte en insecticide. Bedwantsen bestrijden kun je zelf doen door aantallen te verminderen met vallen, spray of stroom. 

Bedwantsen bestrijden laat je effectief doen door een deskundige ongediertebestrijder. Zelf bedwantsen bestrijden is helaas niet efficiënt omdat je zonder professionele apparatuur nooit alle beesten kunt doden. Via de MyGo Matchmaker vind je snel en gemakkelijk een geschikte ongediertebestrijder om de bedwantsen te bestrijden.

Professioneel bedwantsen bestrijden

Bedwantsen bestrijden kun je efficiënt laten doen door een deskundige ongediertebestrijder. De bestrijder kan op twee manieren bedwantsen bestrijden:

 1. Bedwantsen bestrijden met stoom of hitte.

Stoom of hitte doodt volwassen bedwantsen, nimfen en eitjes, zodat je met één efficiënte behandeling in één keer van het probleem af bent. Deze methode kan in meerdere ruimtes tegelijk worden toegepast en er worden geen chemische middelen gebruikt. Stoom en hitte zijn daarom milieuvriendelijk en ook toe te passen op matrassen en meubels.

 1. Bedwantsen bestrijden met bestrijdingsmiddel.

Alleen gecertificeerde ongediertebestrijders mogen bestrijdingsmiddelen gebruiken die bedwantsen effectief kunnen doden. Het gif moet meerdere keren worden toegepast omdat de eitjes er niet door sterven. Er bestaat ook speciaal gif dat gebruikt kan worden in woningen met huisdieren of jonge kinderen.

Een deskundige ongediertebestrijder bestrijdt in principe de bedwantsen met stoom of hitte. In sommige gevallen kan er tegelijkertijd ook insecticide gebruikt worden, zodat het zeker is dat alle bedwantsen sterven.

Bedwantsen bestrijden: snel, veilig en efficiënt

Afbeelding 1. Bedwants op de huid.

Zelf bedwantsen bestrijden door aantallen te verminderen

Je kunt niet zelf alle bedwantsen bestrijden, maar je kunt wel zelf de aantallen sterk verminderen. Dit lost het probleem echter niet helemaal op, en vaak moet er alsnog een ongediertebestrijder komen. Toch leggen we hier uit hoe je zelf bedwantsen kunt bestrijden:

 1. Bedwantsen bestrijden met vallen.

Door lijmvallen met lokstof en een verwarmingselement onder je bed in het stopcontact te zetten, komen bedwantsen op de warmte en de lokstof af en blijven ze vastplakken aan de lijm. Je vangt zo alleen volwassen bedwantsen, dus geen eitjes.

 1. Bedwantsen bestrijden met spray.

Door spray te spuiten op plekken waar bedwantsen kunnen zitten, zoals naden en kieren, kun je de aantallen volwassen bedwantsen verminderen, maar niet de eitjes.

 1. Bedwantsen bestrijden met stoom.

Je kunt ook zelf stoomapparaten kopen en plaatsen op plekken met veel bedwantsen. Dan sterven bedwantsen in alle levensfasen. Deze methode is milieuvriendelijk omdat er geen gif gebruikt wordt. Stoomapparaten van deskundige ongediertebestrijders zijn echter een stuk efficiënter dan wat je in de winkel koopt.

 1. Bedwantsen bestrijden met hitte of kou.

Isoleer de besmette kamer goed, zodat bedwantsen zich niet kunnen verspreiden. Vervolgens kun je besmet beddengoed en kleding in een zak doen en dit direct hoger dan 60 graden wassen. Kleding die niet heet gewassen kan worden kun je ook een paar dagen in een zak in de vriezer doen.

 1. Bedwantsen bestrijden met stofzuigen.

Door de plaatsen waar bedwantsen zitten goed te stofzuigen, verminder je de aantallen aanzienlijk.

5 Tips om bedwantsen te voorkomen

Bedwantsen komen vaak mee na een reis. Daarom kun je het volgende doen om bedwantsen te voorkomen:

 1. Dubbelzijdig plakband op de poten van het hotelbed plakken om bedwantsen te vangen. Zo zie je direct of er bedwantsen in de kamer zijn.
 2. Een andere kamer vragen als je bedwantsen in het hotel ziet.
 3. Je koffer op een gladde vloer plaatsen, bijvoorbeeld in de badkamer, in plaats van onder het bed of in het bagagerek.
 4. Je bagage regelmatig uithalen en in de zon leggen en wassen als het kan.
 5. Na reizen alles direct wassen boven 60 graden of een paar dagen invriezen in een zak.

Bedwantsen bestrijden: snel, veilig en efficiënt

Afbeelding 2. Bedwants.

Wat moet je weten over bedwantsen?

Bedwantsen zijn kleine beestjes die oorspronkelijk uit Azië komen. Doordat we meer zijn gaan reizen, komen de beesten gemakkelijker naar Nederland via koffers en kleding van reizigers. Ze verstoppen zich thuis in kleine gaatjes en nauwe spleten, zodat je ze nauwelijks ziet. Denk aan plekken als de televisie, een lampenkap, een stopcontact, een bed frame of achter het behang.

Bedwantsen eten bloed van slapende mensen en de vrouwtjes leggen daarna direct eitjes. Ze kunnen wel 35 weken zonder eten. Bedwantsen planten zich snel voort en verstoppen zich op moeilijk te bereiken plekken. Hierdoor is zelf bedwantsen bestrijden vrijwel niet te doen.

Hoe herken je bedwantsen?

Bedwantsen herken je aan rode, jeukende bultjes op de huid. Bedwantsen prikken niet, maar bijten, en slaan vaak meerdere keren op dezelfde plek doe. Je kunt ook bedwantsen herkennen aan bloedvlekken, kleine velletjes of zwarte puntjes (ontlasting) in bed.

Bedwantsen zijn verder niet schadelijk en brengen geen ziektes met zich mee. Wel kun je allergisch zijn voor de beet van een bedwants.

Je kunt ook dubbelzijdig plakband op de poten van het bed plaatsen om te kijken of het om bedwantsen gaat. Bedwantsen hebben een roodbruine kleur en als ze bloed hebben gedronken zijn ze donkerrood. Ze worden 4 tot 9 millimeter lang en zijn ovaal van vorm.

Zelf bedwantsen bestrijden of uitbesteden?

Het is vrijwel niet mogelijk om zelf bedwantsen efficiënt te bestrijden, omdat de beestjes ontzettend hardnekkig zijn en altijd weer terugkomen. Wel kun je zelf maatregelen treffen om de aantallen bedwantsen te laten afnemen. Om écht van het probleem af te komen, zal je echter een professionele ongediertebestrijder moeten inschakelen.

Kosten bedwantsen bestrijden

Bedwantsen bestrijden

Kosten

Eén kamer

€250

Hele verdieping

€350

Heel huis

€650

De kosten van bedwantsen bestrijden hangen af van de ernst van de plaag. Bedwantsen bestrijden kan alleen met professionele middelen en dat brengt kosten met zich mee. Wel ben je er dan van verzekerd dat alle bedwantsen, nimfen en eitjes worden gedood en dat de plaag dus niet meer terug komt.

Een kamer vrij van bedwantsen maken kost zo’n 250 euro. Een hele verdieping bestrijden kost gemiddeld 350 euro. Een gehele woning bedwants vrij maken kost tot de 650 euro.

MyGo helpt je graag met bedwantsen bestrijden

Door een deskundige bestrijder in te schakelen ben je in één keer van je bedwants probleem af. Via je MyGo Matchmaker vind je snel en gemakkelijk de beste bestrijder bij jou in de buurt. De Matchmaker is geheel gratis en vrijblijvend en 24/7 te gebruiken. Je ontvangt al snel meerdere offertes, zodat je zelf bestrijders kunt vergelijken. Zo vind je niet alleen de beste, maar ook de goedkoopste bedwants bestrijder. Bel je liever? Dat kan, naar 085 106 1600.