Terug naar diensten
Muizen bestrijden

Muizen bestrijden

Muizen bestrijden werkt het beste met vallen en als laatste redmiddel bij ernstige plagen met gif. In dit artikel lees je alles over muizen bestrijden en muizen voorkomen. 

Efficiënt muizen bestrijden laat je doen door een deskundige ongediertebestrijder. Je vindt snel en gemakkelijk een muizen bestrijder met de MyGo Matchmaker. Je kunt ook bellen naar 085-432 00 32 voor meer informatie over muizen bestrijden.

Muizen bestrijden op 2 manieren

Muizen bestrijden kun je op twee manieren effectief doen:

 1. Muizen bestrijden met vallen
 2. Muizen laten bestrijden met gif

Muizenbestrijding kun je het beste uitbesteden aan een deskundige specialist. Er bestaat namelijk veel kwaliteitsverschil voor vallen en gif. Bovendien is de strategie erg belangrijk voor het resultaat.

Manier 1: Muizen bestrijden met vallen

Je kunt muizen doden met klap- en knijpvallen of levend vangen met kantel- en kooivallen. Muizenvallen zijn diervriendelijker, veiliger en schoner dan muizengif. Daarom worden muizenvallen altijd eerst gebruikt om muizen te bestrijden. Gif mag alleen worden gebruikt als laatste redmiddel bij ernstige plagen.

Vang je een muis levend, dan kun je het dier 100 meter verderop vrijlaten. Hoewel muizen levend vangen diervriendelijker klinkt, is dit niet zo. Muizen ervaren veel stress als ze gevangen worden en hebben weinig overlevingskans na vrijlating. Bovendien breng je het overlast zo over op andere woningen.

Vang je een muis dood, leeg dan direct de val, anders herkennen andere muizen het gevaar en mijden ze de val. Kies een goede val die de muis direct doodt, anders wordt het een bloederige bedoening vol dierenleed. Een val met omhulsel voorkomt overbodig leed en wordt sterk aangeraden.

Er komt veel kennis en techniek bij kijken om muizenvallen goed te plaatsen. Daarom is het verstandig om muizenbestrijding uit te besteden aan een deskundige bestrijder voor optimaal resultaat. Gebruik nu de MyGo Matchmaker voor meer informatie.

Manier 2: Muizen laten bestrijden met gif

Muizengif is ontzettend schadelijk voor de gezondheid en het milieu. Het wordt sterk afgeraden om dit als particulier te gebruiken en vanaf 2023 wordt dit zelfs verboden. Probeer daarom altijd eerst de muizen met vallen te verjagen.

Ook een deskundige bestrijder van de MyGo Matchmaker zal eerst vallen gebruiken en kiest alleen voor gif als het echt niet anders kan. Pas ontzettend goed op met huisdieren en kinderen. Ook als een huisdier een vergiftige muis eet, kan je huisdier sterven.

Het gif werkt met bloedverdunners en mag alleen binnenshuis gebruikt worden om schade aan de omgeving te voorkomen. Gif is extreem dieronvriendelijk omdat het wel zeven pijnlijke dagen kan duren voordat de muizen sterven. Gebruik daarom absoluut eerst vallen om de muizen te bestrijden. Verpak vergiftigde muizen altijd goed in plastic voordat je ze in de container gooit, zodat andere dieren de lichamen niet opeten.

Muizenval

Afbeelding 1. Muizenval

Kosten muizen bestrijden

Muizen bestrijden

Kosten

Kleine plaag

€75

Grote plaag

€150

 

Muizen laten bestrijden kost meestal tussen de 75 en de 150 euro. Een kleine muizenplaag bestrijd je vaak al voor 75 euro. Een grote muizenplaag bestrijden kost gemiddeld 150 euro. Maar muizenbestrijding brengt in elke woning weer andere kosten met zich mee. Vraag daarom gratis en vrijblijvend offertes aan via de MyGo Matchmaker. Zo weet je precies hoeveel de klus voor jou gaat kosten.

7 Tips om muizen te voorkomen

 1. Voedsel opbergen. Muizen komen op voedsel(verpakkingen) af. Berg deze goed op om muizen weinig overlevingskans te geven.
 2. Kieren en spleten dichten. Muizen komen binnen door kieren en spleten. Deze kun je dichten met kit. Plaats ook een stevig gaas over ventilatieopeningen.
 3. Katten. Een kat kan geen muizenplaag tegengaan, maar er wel één voorkomen door muizen af te schrikken.
 4. Dichte prullenbak. Gebruik een goede, dichte prullenbak en laat geen zwerfvuil liggen.
 5. Diervoedsel. Muizen eten van voedsel voor huisdieren. Laat dit bijvoorbeeld ’s nachts niet liggen en zorg dat je huisdier het bakje leegeet.
 6. Ultrasone golven. Apparaatjes die ultrasone golven produceren kunnen muizen lichtelijk afweren, hoewel ze geen plaag kunnen bestrijden. Veel deskundigen zijn echter niet overtuigd van de efficiëntie van deze apparaten.
 7. Overleg met buren. Muizen verplaatsen zich graag tussen woningen. Overleg daarom altijd met de buren, zodat ook zij maatregelen treffen tegen muizen.

Je kunt deze maatregelen zelf uitvoeren, maar het is vaak efficiënter om dit te laten doen door een deskundige bestrijder. Gebruik de MyGo Matchmaker om een muizenbestrijding specialist te vinden.

Hoe herken je muizen?

Je herkent muizen aan resten uitwerpselen (donker, langwerpig en spits) en gaatjes in voedselverpakkingen. Ook kun je getrippel en krassen horen in het plafond of in de muren. Muizen verspreiden vaak een vreemde geur, vooral in afgesloten ruimtes.

Muizen planten zich snel voort en worden daarom al snel een plaag. Maar liefst een kwart van de Nederlanders heeft recentelijk nog last van muizen gehad. Neem daarom altijd direct actie als je vermoedt dat er een muis in je woning is. Schakel direct een ongediertebestrijder in via de MyGo Matchmaker.

Spitsmuizen

Afbeelding 2: Spitsmuizen.

Soorten muizen

Er zijn verschillende soorten muizen actief in Nederland. De meest voorkomende zijn:

 1. Huismuis. Deze muis leeft graag in huis, bijvoorbeeld in de spouwmuren, de kruipruimte, de kelder of de zolder.
 2. Spitsmuis. Deze muis is een beschermde diersoort en te herkennen aan de spitse neus. De spitsmuis mag je alleen in gebouwen bestrijden met gifvrije middelen.
 3. Bosmuis. De bosmuis komt soms in de winter binnen en is ook een beschermde diersoort. Je mag de bosmuis daarom alleen bestrijden in gebouwen en zonder gif.

Zijn muizen schadelijk?

Muizen kunnen schadelijk zijn voor je woning en je gezondheid. Muizen knagen niet alleen aan voedsel, maar ook aan isolatiematerialen en aan kabels. Door kabels te beschadigen kunnen muizen brand veroorzaken. Bovendien kunnen muizen je woning of pand beschadigen door aan plastic, hout en meubilair te knagen.

Ook laten muizen urine en uitwerpselen achter in je woning en verspreiden ze gemakkelijk ziektes door het hele huis. Draag daarom altijd handschoenen als je in aanraking komt met muizen of hun uitwerpselen, of was je handen daarna goed.

Muis in huis

Afbeelding 3: Muizen in huis.

Zelf muizen bestrijden of uitbesteden?

Het is mogelijk om zelf muizen te bestrijden met vallen en tot 2023 zelfs met gif. Maar het is efficiënter en doeltreffender om muizenbestrijding uit te besteden aan een deskundige. Een specialist weet precies waar muizen vandaan komen en waar ze graag gaan zitten. Daarom past een bestrijder altijd een effectieve strategie toe om muizen te bestrijden. Het is verstandig om muizen te laten bestrijden samen met de buren, omdat de muizen anders snel weer overlopen.

MyGo helpt je graag met muizen bestrijden

Muizen bestrijden laat je doen door een deskundige bestrijder van de MyGo Matchmaker. De Matchmaker is 24/7 te gebruiken en je ontvangt geheel gratis en vrijblijvend meerdere offertes. Zo kun je ongediertebestrijders bij jou in de buurt vergelijken en de voordeligste uitkiezen. Bel je liever? Dat kan, naar 085-432 00 32. Met MyGo ben je zo snel mogelijk van je muizenplaag af.