Terug naar diensten
Wespennest verwijderen

Wespennest verwijderen

Een wespennest verwijderen laat je doen door een deskundige ongediertebestrijder met behulp van schuim of poeder. Hierdoor sterven de wespen, zodat het nest veilig kan worden verwijderd. Hieronder lees je alles over wespen en een wespennest verwijderen.

Direct een ongediertebestrijder?

Klik op de Matchmaker of bel 085 106 1600

Inhoudsopgave

Kosten wespennest verwijderen

Tabel 1: Wespennest verwijderen kosten

Wespennest laten verwijderen

Kosten

Eén wespennest verdelgen

€60

Meerdere wespennesten verdelgen

€135

De kosten van een wespennest laten verwijderen verschillen wat betreft de ernst van de plaag. Eén wespennest verwijderen kost meestal zo’n 60 euro. Heb je last van meerdere wespennesten? Dan kunnen de kosten van wespen bestrijden oplopen tot zo’n 135 euro. Vaak kun je korting krijgen wanneer je samen met de buren wespen laat verdelgen. Overleg daarom altijd eerst met de buren of zij ook last hebben van wespen.

Zelf wespennest verwijderen of uitbesteden?

Een wespennest verwijderen kun je het beste niet zelf doen. Wespen worden snel agressief en beginnen direct met steken als je te dicht bij het nest in de buurt komt. Dit doen ze om het nest en hun jongen te beschermen. Wespen kunnen meerdere keren steken, dus je wilt absoluut niet met hen in de problemen komen. Je kunt daarom beter een ongediertebestrijder inschakelen om wespen te bestrijden.

Wespennest verwijderen op 2 manieren

Een wespennest verwijderen laat je doen door een deskundige. De ongediertebestrijder kan op twee manieren te werk gaan, met bestrijdingsmiddelen van onder andere de merken HG, Bayer, Ecostyle en Luxan:

 1. Schuim. Geschikt bij ingang aan de onderkant van het nest. De ongediertebestrijder brengt schuim aan bij de ingang van het nest. De professional spuit het hele nest vol met schuim, zodat de wespen sterven. Dit kan het beste ’s avonds worden gedaan, omdat dan de meeste wespen in het nest zijn.
 2. Poeder. Geschikt bij ingang aan de bovenkant van het nest. De ongediertebestrijder plaatst poeder bij de ingang van het nest. Wespen die langsvliegen verspreiden het poeder door het hele nest, zodat de wespen sterven.

Als het merendeel van de wespen dood is, kan de specialist het wespennest verwijderen. Hiervoor doet de ongediertebestrijder een wespenpak aan, zodat hij of zij niet gestoken kan worden door eventuele overgebleven wespen.

5 Tips om wespen te bestrijden

Heb je last van wespen, maar kun je geen nest ontdekken? Wij bieden vijf tips met betrekking tot een wespennest bestrijden om zo een plaag te voorkomen.

 1. Geurhinder. Wespen houden niet van de geur van koffie, citroen en kruidnagel. Plaats bijvoorbeeld stukjes citroen of geurkaarsen met citroengeur om wespen te weren.
 2. Sluit ramen en deuren. Heb je veel wespen in de tuin? Houd dan de ramen en deuren dicht, zodat ze in elk geval niet binnen komen.
 3. Geen zoetigheid. Nuttig geen zoetigheid in de tuin, want daar komen wespen op af.
 4. Wespenvallen. Plaats wespenvallen in de tuin. Wespen worden hiertoe aangetrokken en sterven omdat ze niet meer uit de val kunnen komen.
 5. Elektrische vliegenmepper. Gebruik een elektrische vliegenmepper om wespen te elektrocuteren. Vaak raken wespen dan bewusteloos, zodat je ze gemakkelijk dood kunt trappen. Doe dit altijd met schoenen aan, omdat een wesp uit paniek nog kan steken.

Wespennest verwijderen: snel, veilig en efficiënt

Afbeelding 1. Wespennest vol wespen.

Hoe ontdek je een wespennest?

Soms heb je veel last van wespen, maar kun je geen nest ontdekken. Dat komt omdat wespennesten vaak verscholen zitten. In het begin zijn de nesten ook nog klein en daarom lastiger te vinden. Je kunt een wespennest ontdekken door goed op te letten waar de wespen vandaan komen en waarnaar ze terugvliegen. Zo achterhaal je de aanvliegroute van de wespen en vind je gemakkelijker het wespennest. Lukt het niet om het nest te vinden? Schakel dan een professionele ongediertespecialist in voor hulp. Deze specialist kan vervolgens direct het wespennest verwijderen.

Direct wespennest laten verwijderen in uw omgeving?
Klik op de Matchmaker of bel 085 106 1600.

Wat moet je weten over wespen?

Er zijn wereldwijd maar liefst 50,000 verschillende soorten wespen, die allemaal een ander type nest bouwen. Slechts een paar soorten leven in Nederland. De koningin is de enige wesp die de winter overleeft en begint in het voorjaar aan het nest. Zodra het nest is gebouwd, legt zij hier eitjes die ze de hele winter bij zich heeft gedragen. De wespen werken de hele zomer aan hun nest. Aan het einde van de zomer kunnen er zomaar 5000 wespen in één nest zitten. Daarom is het belangrijk om zo vroeg mogelijk te beginnen met het wespennest verwijderen.

Wespensoorten in Nederland

Er zijn slechts een paar wespensoorten actief in Nederland. Zo heb je bijvoorbeeld de papierwesp en de veldwesp. Het wespennest verwijderen van deze wespsoorten moet gebeuren in een boom of een ander stuk hout maken, zoals een balk of plank. Deze wespen worden ook wel houtwespen genoemd. De graafwesp maakt juist een nest in de grond. Andere wespensoorten in Nederland gaan bijvoorbeeld onder dakpannen of in de spouwmuur zitten.

Waar bouwen wespen een nest?

Wespen bouwen vaak een nest in kleine spleten en gaten in of rondom woningen. Bekende plekken voor wespennesten zijn dakranden, dakgoten, garages, zolders, en spouwmuren. Ook tuinhuizen, struiken en boomstammen worden vaak gekozen als locaties voor wespennesten. Wespennesten verwijderen is vaak lastig omdat ze op slecht te bereiken plaatsen worden gebouwd. 

Wespennest verwijderen: snel, veilig en efficiënt

Afbeelding 2: Wespennest in de tuin.

Zijn wespen schadelijk?

Wespen zijn door hun gemene steken erg schadelijk. Vooral voor kinderen en mensen met een allergische reactie tegen wespensteken, kunnen wespen gevaarlijk zijn. Bovendien kan een wesp in je mond terecht komen en steken, wat de luchtweg kan blokkeren. Houd daarom altijd je mond dicht als je een wesp ziet. Wespennesten kunnen schade aanbrengen aan woningen omdat ze vaak in kleine kieren of gaten worden gebouwd en zich steeds uitbreiden. Een wespennest in de spouwmuur kan er bijvoorbeeld voor zorgen dat de spouwmuur beschadigt. Een wespennest verwijderen kan dus het beste zo snel mogelijk worden gedaan.

MyGo helpt je graag een wespennest bestrijden

Wespenbestrijder in de regio nodig?
Gebruik de MyGo Matchmaker, of bel naar 085 106 1600.
Waarom MyGo?
 • Niet meer zoeken naar bedrijven
 • Niet meer wachten op offertes
 • Geen bedrijven die slecht bekend staan
Lees meer ...
Onze belofte aan jou:
 • Alleen geverifieerde bedrijven
 • Bedrijven die tijd hebben voor jouw klus
 • Direct hulp via ons service center
Hulp nodig? Max staat voor je klaar!

Hulp nodig? Onze service team staat voor je klaar!