Terug naar diensten
Mobiele bar huren

Mobiele bar huren

Wil jij binnenkort een feest geven op een locatie zonder bar, maar wil je je gasten wel alcoholische versnaperingen kunnen aanbieden? Een mobiele bar huren zou dan weleens de juiste zet kunnen zijn. Met een mobiele bar, met of zonder tapper, kun je nog altijd genieten van heerlijke drankjes, maar ben je niet gebonden aan een café of restaurant.

Wil jij nu een mobiele bar huren? Maak dan gebruik van de MyGo Matchmaker en ontdek waar jij dat zo voordelig mogelijk kunt doen. Of bel naar 085 106 1600 en dan zoeken wij het voor je uit!

Direct een mobiele bar nodig?

Klik op de Matchmaker of bel 085 106 1600

Mobiele bar of koffiebar huren?

Wanneer we het in dit artikel over een mobiele bar hebben, bedoelen we een bar waar alcoholische drankjes zoals bier of cocktails worden geschonken. Wil je eerder een mobiele koffiebar huren? Volg dan de link naar dat artikel.

Een mobiele bar huren: wat kost dat?

Wil je alleen een mobiele bar met biertap huren, dus zonder tapper? Dan kun je uitgaan van een prijs tussen de 100 en 400 euro voor de huur van de bar zelf. Je zult zien dat sites vaak lagere prijzen weergeven voor de huur van een mobiele bar; de reden daarvoor is dat die prijs exclusief btw is. In dit artikel gaan we uit van particuliere huur, bijvoorbeeld voor een privéfeest. Wil je echter juist zakelijk een mobiele bar huren, dan zal die prijs eerder tussen de 80 en 320 euro liggen.

Deze prijzen zijn overigens niet inclusief de kosten voor de drank die bij je mobiele bar geschonken gaat worden. Voor een fust bier van 50 liter komt daar ongeveer 100 euro bovenop.

Wil je cocktails laten maken? Dan zul je een mobiele bar met tapper moeten huren. Dan betaal je de tapper circa 30 euro per uur en kun je uitgaan van een prijs van rond de 5 euro per cocktail.

Met de MyGo Matchmaker vind je direct een mobiele bar in jouw omgeving.

Klik op de Matchmaker of bel gratis 085 106 1600

Kosten mobiele bar huren berekenen

Stel nu dat je de mobiele bar huurt voor een 4 uur durend feest met 80 personen. Je kiest voor een bar met biertap. Voor de bar betaal je 200 euro, voor het fust van 50 liter nog eens 100 euro. Dan zit je op 300 euro.

Nu wil je eigenlijk ook cocktails schenken. Je huurt dus een barman in voor die 4 uur, die je 30 euro per uur betaalt. Dat is 120 euro.

Je gokt dat ongeveer de helft van je gasten cocktails gaat drinken, één cocktail per uur. 40 gasten vermenigvuldigd met 4 cocktails is 160 cocktails. Voor die 160 cocktails betaal je 800 euro.

Neem je dus een uitgebreid pakket met bier, cocktails en barman voor 80 gasten, dan kom je uit op een prijs rond de 1200 euro.

Vind je de cocktails te duur en neem je liever een tweede fust bier, maar wel een barman? Dan betaal je 200 + 200 + 120 = 520 euro.

Zo zie je maar dat de kosten van een mobiele bar huren sterk kunnen verschillen, afhankelijk van de keuzes die je maakt.

Voordelen van een mobiele bar huren

Een mobiele bar huren geeft je de mogelijkheid om je feest op veel locaties te houden. Als je overweegt om een mobiele bar te huren, dan doe je dat waarschijnlijk om deze reden. Je hebt een fantastische locatie gevonden, maar er is geen bar aanwezig. Toch wil je je gasten graag te drinken geven. Met een mobiele bar kan dat.

Een mobiele cocktailbar is erg leuk voor je gasten. Nu is een mobiele bar in het algemeen niet erg bijzonder, maar een mobiele cocktailbar is een ander verhaal. Dan kunnen je gasten kiezen uit kleurrijke drankjes en vervolgens toekijken hoe de barman hun cocktails bereidt. Met een goede barman kan dit erg spectaculair zijn.

Met een mobiele bar kun je je gasten de mogelijkheid geven om zelf te tappen. Lang niet alle verhuurders van mobiele bars staan erop dat je een tapper huurt. Als je een vriend hebt die goed kan tappen en die dat ook graag doet, dan kan het een stuk voordeliger zijn om hem of haar achter de bar te laten staan (wel tegen een vergoeding natuurlijk!).

Je kunt zelf de stijl van je mobiele bar kiezen. Mobiele bars kun je huren in allerlei soorten en maten, waardoor er altijd wel een stijl bijzit die bij de sfeer van jouw feest past. Wat dacht je van een tikibar, een bar in onderzeestijl of een hippe bakfietsbar?

Met de MyGo Matchmaker vind je direct een mobiele bar in jouw omgeving.

Klik op de Matchmaker of bel gratis 085 106 1600

Een mobiele bar huren: waar moet je rekening mee houden?

Bij een mobiele bar huren komt meer kijken dan je denkt. Er zijn zoveel punten die je in overweging moet nemen, dat we hieronder alvast wat voorbeeldvragen hebben opgesteld die je mogelijk wilt stellen.

 • Mag je wel alcohol schenken op de locatie waarvoor je de mobiele bar wilt huren? Wil je de mobiele bar huren voor een openbaar evenement, dan heb je een tapvergunning nodig. Ook heeft je locatie in dat geval een drank- en horecavergunning nodig. Geef je een besloten feest, dan is zo’n vergunning geen vereiste. Wel mag je niet zomaar overal alcohol schenken. Geef je bijvoorbeeld een feest in een park, dan geldt daar toch vaak een alcoholverbod. Check daarom bij je feestlocatie of een mobiele bar huren om alcohol te schenken wel mogelijk is.
 • Hoeveel tappers heb je nodig? Wil je tappers bij je mobiele bar huren, dan is het verstandig om na te vragen hoeveel drankjes zij per uur kunnen schenken. Heb je veel gasten en kun je hen niet allemaal binnen redelijke tijd van een drankje voorzien, dan wil je mogelijk toch een extra tapper en potentieel een grotere mobiele bar huren.
 • Wat gebeurt er als je barman ziek is? Regel je je mobiele bar bij een groot bedrijf, dan hebben zij vaak meerdere tappers of barmannen tot hun beschikking. Als de jouwe ziek wordt, zou je dus een andere toegewezen moeten krijgen. Ga dit wel na bij het bedrijf waar je je mobiele bar wilt huren. Mocht dit bedrijf je namelijk geen vervangende tapper kunnen garanderen, dan kan het toch prettiger zijn om naar de concurrent over te stappen.
 • Wie regelt de op- en afbouw van je mobiele bar? Veel bedrijven waar je mobiele bars kunt huren staan erop dat zij de op- en afbouw zelf regelen. Enerzijds is dat voordelig, omdat je dan ook de schoonmaak vaak niet op je hoeft te nemen. Anderzijds betaal je hier wel voor. Wel is een bijkomend voordeel hiervan dat je je mobiele bar in werkende staat ontvangt en dat je er niet vlak voor je feest achter komt dat je de tap niet aan de praat krijgt.
 • Kan de mobiele bar ook buiten staan? Niet alle mobiele bars zijn bestand tegen de Nederlandse weersomstandigheden. Daarom mag je zo’n mobiele bar ook niet buiten zetten. Houd je je feest buiten en wil je wel een mobiele bar huren, kies er dan een die ook specifiek voor buiten bedoeld is.
 • Heeft de mobiele bar stroom nodig? Sommige mobiele bars zijn uitgerust met lichten en andere voorzieningen, zoals een koelkast. In dat geval hebben ze zeker stroom nodig. Zorg ervoor dat er een stroomvoorziening in de buurt is en huur als het echt nodig is een aggregaat.
 • Heeft de mobiele bar watertoevoer nodig? Als er een gootsteen in je mobiele bar zit om glazen mee af te spoelen, dan heb je inderdaad watertoevoer nodig. Vaak kan dit bij het opzetten van de bar worden geregeld, maar daarvoor is wel een aansluiting vereist.
 • Heb je ook aan alcoholvrije opties gedacht? Niet al je gasten zullen kunnen of willen drinken. Als je een mobiele bar huurt, dan is het wel zo vriendelijk om ook frisdrank en alcoholvrij bier te hebben geregeld. Dit is vaak niet standaard aanwezig op locaties waarvoor je een mobiele bar zou huren, waardoor het enigszins makkelijk te vergeten is. Wil je niet dat je gasten verdorsten, dan zijn alcoholvrije drankjes wel echt een must.

Mobiele bar huren? MyGo geeft bespaartips

Zoals je in ons rekenvoorbeeld hebt kunnen zien, kan een mobiele bar huren relatief goedkoop of juist heel duur zijn. Dat betekent dat het altijd mogelijk is om er (flink) op te besparen. Met onze tips hieronder kom je daarmee al een heel eind:

 • Haal je mobiele bar zelf op en breng hem weer weg. Niet alle verhuurders staan dit toe, maar als je de mogelijkheid hebt om het transport van je gehuurde mobiele bar zelf te regelen, dan kun je potentieel op de vervoerskosten besparen. Wel zul je in dat geval ook zelf de op- en afbouw op je moeten nemen.
 • Kies een eenvoudige mobiele bar die je gasten zelf kunnen bedienen. Door een eenvoudige mobiele bar te huren of zelfs een losse biertap te kopen, heb je niet langer een barman nodig. Per slot van rekening betaal je een tapper wel per uur, dus kan dit een manier zijn om wel 120 euro te besparen op een 4 uur durend feest.
 • Houd het bij simpele drankjes (dus geen cocktails). Voor een bierfust van 50 liter betaal je 100 euro en je haalt er ongeveer 200 drankjes uit: 50 cent per drankje. Voor cocktails daarentegen betaal je tussen de 4 en 5 euro per stuk. Wil je dus echt op de prijs van je mobiele bar besparen, dan kun je het beter bij bier en misschien wat wijn houden.
 • Huur je mobiele bar bij een regionaal verhuurbedrijf. Wil je je mobiele bar huren bij een bedrijf dat het transport plus de op- en afbouw absoluut zelf wil regelen, dan kun je het beste kiezen voor een verhuurder bij jou in de buurt. Zo kun je besparen op de transportkosten. Echter, voor je eigen benzine betaal je natuurlijk ook. Stel dat je de mobiele bar aan de andere kant van het land huurt en je besluit hem zelf op te halen, dan betaal je daar ook flink voor. Regionaal ben je dus toch het goedkoopst uit als je een mobiele bar gaat huren.
 • Vergelijk offertes voor verschillende mobiele bars met elkaar. Een mobiele bar huren kun je alleen zo voordelig mogelijk doen als je weet welke verhuurders er zijn en welke opties zij aanbieden. Offertes vraag je eenvoudig op via de MyGo Matchmaker.
Snel een mobiele bar nodig?
Gebruik de MyGo Matchmaker, of bel gratis met 085 106 1600.

Een mobiele bar huren doe je via MyGo

Wil jij nu een mobiele bar huren? Schakel dan de online MyGo Matchmaker in om uit te vinden bij welke verhuurders in jouw regio jij dat het goedkoopst kunt doen. Ook telefonisch kun je je laten matchen; bel daarvoor naar 085 106 1600.