Terug naar diensten
Podium huren

Podium huren

Podia worden meestal gehuurd voor grote, openbare evenementen. Het is namelijk de perfecte plek om een band te laten optreden of om een spreker goed in het zicht te zetten.

Toch kun je ook als particulier zeker een podium huren. Organiseer je bijvoorbeeld een huisfeest in een grote woonkamer of schuur en heb je gasten die willen optreden, dan kan een podium huren een erg leuk idee zijn.

Ook kan het zijn dat je bijvoorbeeld een bruiloft of familiefeest gaat organiseren en je plek nodig hebt waar een bandje of DJ kan staan. Niet iedere feestlocatie heeft van zichzelf al een podium, dus zeker dan is een podium huren een aanrader.

Wil jij nu een podium huren? Schakel daarvoor de online MyGo Matchmaker in. Die is 24/7 beschikbaar en biedt jou de gelegenheid om rustig offertes van verschillende regionale feestverhuurders met elkaar te vergelijken. Je kunt ons ook bellen aangaande de huur van een podium; neem daarvoor tussen kantoortijden contact met ons op op 085 106 1600.

Direct een podium nodig?

Klik op de Matchmaker of bel 085 106 1600

Podium huren: wat kost dat?

Ga je een podium huren, dan bestaat dat vaak uit verschillende blokken. Vaak betaal je dan ook indirect voor het aantal blokken waaruit je podium bestaat en niet voor het podium zelf. Een goede stelregel is dat je ongeveer 25 euro betaalt per blok van 2 bij 1 meter, oftewel 25 euro per 2 m².

Echter, een podium bestaande uit blokken huren is niet de enige optie. Ook kun je een solide houten podium huren. Omdat bij het opzetten daarvan meer mankracht komt kijken, kan het zijn dat je voor een houten podium net iets meer betaalt – maar dat hoeft niet eens zoveel te schelen. Al voor 350 euro huur je namelijk zo’n podium, wat eveneens neerkomt op 25 euro per 2 m².

Een podiumwagen is wel een stuk duurder. Tenslotte betaal je dan niet alleen voor de podiumhuur, maar ook voor de wagen zelf waarbij iemand aanwezig moet zijn. Reken voor een podiumwagen daarom eerder op een prijs tussen de 700 en 1100 euro.

Tot slot is de vraag hoeveel extra’s je voor bij je podium huurt. Zo zitten trusses niet standaard bij de huur inbegrepen, terwijl je ze vaak wel nodig hebt voor lichtinstallaties en om je podium af te dekken. Voor trusses betaal je toch snel 200 euro extra.

Podium huren: waarmee je rekening moet houden

Huur je het podium zakelijk of als particulier? Wat een podium huren kost, wordt deels bepaald door of je zakelijk of als particulier huurt. Voor zakelijke huur wordt namelijk standaard de prijs exclusief btw gerekend, terwijl je die btw als particulier wél moet betalen. Hierdoor kan de prijs oplopen of juist lager uitvallen.

Zijn de genoemde prijzen inclusief of exclusief btw? Op sites waar je een podium kunt huren is de getoonde prijs vaak de prijs exclusief btw. De reden hiervoor is dat podia meestal zakelijk worden gehuurd. Echter, huur je als particulier en zie je dit over het hoofd, dan kan je voor een nare verrassing komen te staan als er opeens 21% bij de prijs op wordt geteld. Controleer daarom de vermeldingen goed.

Met de MyGo Matchmaker vind je direct een podium in jouw omgeving.

Klik op de Matchmaker of bel gratis 085 106 1600

Hoelang mag je het podium huren? De prijs die je ziet wanneer je een podium gaat huren is standaard de prijs voor één dag (waarbij je het podium vaak de volgende werkdag weer mag laten ophalen). Per extra dag dat je het podium extra huurt betaal je meer, meestal een bepaald percentage van de huurprijs. Controleer dit goed voordat je gaat afrekenen en weet wanneer het podium weer opgehaald of ingeleverd moet zijn, zodat je niet extra hoeft te betalen.

Kies je voor een vast podium of voor losse podiumdelen? In de meeste gevallen betaal je minder voor losse podiumdelen, aangezien deze relatief goedkoop zijn en eenvoudig opgezet kunnen worden. Misschien zoek je echter toch een andere stijl en wil je een podiumbusje of een solide houten podium huren. Overweeg dit goed, want het heeft zeker effect op de algehele sfeer van je evenement.

Hoe groot moet je podium eigenlijk zijn? Als je een complete band kwijt moet op het podium, volstaat het niet om een podiumpje van 2 bij 3 meter te huren. Dat is nu eenmaal te krap voor een drumstel, een gitaar of twee en een zanger. Heb je daarentegen één spreker per keer op het podium staan, dan is die grootte van 2 bij 3 prima. Zorg er in ieder geval voor dat het podium niet zo klein is dat men er makkelijk af valt, maar ook dat het niet groter is dan nodig.

Podium huren? MyGo geeft bespaartips

Houd rekening met de huurtermijn. Ga je een podium huren, dan geldt daarvoor standaard een termijn van één dag, waarbij het podium de werkdag daarna weer ingeleverd moet zijn. Wil je het podium echter langer huren, dan lopen de kosten al snel op. Kijk daarom uit dat je niet per ongeluk de huurtermijn overschrijdt en dat je goed controleert wat het gaat kosten als je het podium wél langer dan een dag wilt huren.

Kies een podium dat qua afmetingen past bij je behoeften. Aangezien de kosten van een podium huren meestal bepaald worden door de prijs per m², is het financieel slim om te kiezen voor een niet al te groot podium. Zeker als je het podium huurt voor een klein evenement, hoeven je artiesten waarschijnlijk niet al te veel rond te lopen (tenzij je een oldschool rockster hebt ingehuurd, natuurlijk).

Vraag je af of je ook meteen overige apparatuur wilt huren. Bij een podium huren komt vaak ook de huur van andere apparatuur kijken, zoals van trusses of licht en geluidsapparatuur. Bij veel bedrijven waar je podia kunt huren kun je eveneens die overige benodigde apparatuur huren. Heb je die dus sowieso nodig, dan kan het voordelig zijn om met je feestverhuurder een deal te sluiten zodat je al je apparatuur in één keer geleverd krijgt.

Met de MyGo Matchmaker vind je direct een podium in jouw omgeving.

Klik op de Matchmaker of bel gratis 085 106 1600

Wil je transportservice of haal je het podium zelf op? Vaak geven feestverhuurders je de keuze of je het podium zelf wilt ophalen of dat zij het komen brengen. Komen zij het brengen, dan betaal je daarvoor transportkosten. Echter, ga je een podium huren en besluit je het zelf op te halen, dan heb je daar wel ruimte voor nodig. Over het algemeen zul je niet goedkoper uit zijn als je een aanhangwagen of busje huurt voor het vervoer dan wanneer je het bedrijf het podium bij je op locatie laat afleveren.

Wie gaat het podium opzetten: de verhuurder of je eigen team? Als je betaalt voor de transportkosten, zal de verhuurder in veel gevallen ook bereid zijn om (tegen betaling) je podium voor je op te zetten. Echter, als je echt wilt besparen kan het slim zijn om niet alleen het transport, maar ook de opbouw op je te nemen. Wel wil je daarvoor over een ervaren team beschikken, zeker in het geval van zakelijke huur. Als onervaren particulier is dit af te raden, aangezien je gehuurde podium wel aan bepaalde veiligheidseisen moet voldoen.

Vergelijk verschillende podiumverhuurders met elkaar. Een podium huren kun je alleen zo voordelig mogelijk doen als je op de hoogte bent van de verschillende verhuurders in jouw regio. MyGo maakt het je gemakkelijk met de MyGo Matchmaker, de tool die jou in staat stelt om offertes op te vragen bij verschillende podiumverhuurders.

Snel een podium nodig?
Gebruik de MyGo Matchmaker, of bel gratis met 085 106 1600.

Een podium huren doe je bij de feestverhuurders van MyGo

Wil jij nu een podium huren voor jouw evenement? Schakel dan een van de feestverhuurders van MyGo in om dat voor je te regelen. Via de online MyGo Matchmaker vergelijk je eenvoudig de prijzen van verschillende regionale feestverhuurders met elkaar, zodat je je podium altijd zo voordelig mogelijk huurt. Geef je de voorkeur aan telefonisch contact? Bel dan naar 085 106 1600 en dan zoeken wij voor je uit waar jij je podium kunt huren.