Terug naar diensten
Quad huren

Quad huren

De quad: een sportief voertuig waarmee je over allerlei terreinen kunt crossen en parcoursen kunt afleggen. Hoewel ze zeer geliefd zijn voor kinderfeestjes, kun je er ook als volwassene flink wat plezier aan beleven – of profiteren van de krachtige eigenschappen van dit voertuig. Nu zal het voor de meeste mensen waarschijnlijk wat te duur zijn om zomaar een quad te kopen, maar gelukkig kun je ze ook huren!

Lijkt het jou leuk/nuttig om een quad te huren? In dat geval helpt MyGo je graag! Bel naar 085 106 1600 om je te laten matchen met een motorverhuurbedrijf dat over quads beschikt of maak gebruik van onze online Matchmaker om te zien waar in jouw buurt jij een quad kunt huren.

Direct een quad nodig?

Klik op de Matchmaker of bel 085 106 1600

Wat is een quad?

Een quad is een klein, vierwielig motorrijtuig dat onder de brommers of motoren geschaard kan worden, afhankelijk van de specificaties van het voertuig in kwestie. Een quad is heel geschikt voor het rijden op ruw, hobbelig of anderzijds moeilijk begaanbaar terrein. Hierbij kun je denken aan het strand, de bossen of aan zeer modderige omstandigheden. Juist door deze eigenschappen van de quad is het een populair voertuig om mee te gaan crossen, hoewel het zeker ook door beroepsprofessionals wordt gebruikt.

Quad huren

Waarvoor quad huren?

Waarom zou je een quad huren? Daar kunnen wij wel antwoord op geven. Huur bijvoorbeeld een quad:

 • … om een bepaald parcours te rijden, bijvoorbeeld voor een feest. Quadparcoursen zijn een van de plekken waar je naar harteloos met een quad mag rondrijden, ongeacht hoe oud je bent. Wil je dus graag een keertje een quad besturen, dan ligt zo’n parcours eigenlijk het meest voor de hand. Daar kun je goedkoop en voor enkele uren een quad huren, vaak in combinatie met een uitgebreider pakket. Dit maakt het geweldige locaties voor feesten en bijvoorbeeld bedrijfsevenementen.
 • … om met de quad te gaan toeren. Met bepaalde soorten quads hoef je het niet bij een parcours te houden, maar mag je daadwerkelijk de weg op. Als dat je aanspreekt, kun je dus ook een quad huren om ermee te gaan toeren. Ben je de motor zat? Kies dan eens voor een quad!
 • … om makkelijk op moeilijk begaanbaar terrein te kunnen komen en te werken. Heb je bijvoorbeeld een ijskar op het strand die je op locatie moet krijgen, dan kan een quad huren een uitkomst trekken. Doordat een quad zo’n krachtig voertuig is rijd je er eenvoudig mee over zand en ander lastig begaanbaar terrein en versleep je zo’n aanhanger met gemak. Dit maakt het zeer geschikte werkvoertuigen.
Met de MyGo Matchmaker vind je direct de beste verhuurder in jouw omgeving.
Klik op de Matchmaker of bel 085 106 1600

Voorwaarden quad huren

Quads worden goedgekeurd als verschillende voertuigklassen. Daarom gelden voor al deze quads ook andere regels. In dit gedeelte leggen we je uit over welke rijbewijzen je moet beschikken en aan welke voorwaarden moet worden voldaan, wil je een bepaald type quad huren.

Meer weten? De Rijksoverheid heeft een uitgebreid artikel over de regels omtrent quads geschreven.

Quad huren: quad niet bestemd voor de openbare weg

Een quad die niet bestemd is voor de openbare weg mag door iedereen bestuurd worden, en hiervoor heb je dus ook geen rijbewijs nodig. Met deze quads mag je daarentegen alleen op speciaal aangewezen terrein rijden, bijvoorbeeld op de quadbaan (waar je ze ook kunt huren).

Quad huren die is goedgekeurd als bromfiets

Wil je een quad huren die is goedgekeurd als bromfiets, dan moet de bestuurder minimaal 16 jaar zijn, WA-verzekerd zijn en beschikken over een rijbewijs AM. Ook moet je verplicht een helm op. Met een dergelijke quad mag je niet op autowegen rijden, maar ben je beperkt tot 30- en 50-kilometerwegen. Dit type quad kan dan ook niet harder dan 45 kilometer per uur.

Quad huren die is goedgekeurd als driewielig motorrijtuig

Om een quad te huren die is goedgekeurd als driewielig motorrijtuig, moet je minimaal 18 jaar zijn en beschikken over een rijbewijs A (eventueel met code 80) of een rijbewijs B dat je voor 2013 hebt gehaald. Ook moet je nog steeds WA-verzekerd zijn. Bij deze quad draag je een helm óf veiligheidsgordels. Je mag er gewoon de autoweg mee op.

Quad huren die is goedgekeurd als personenauto

Heb je besloten een quad te huren die is goedgekeurd als personenauto, dan moet je eveneens minimaal 18 jaar oud zijn en beschikken over een rijbewijs B. In deze quad hoef je geen helm te dragen, maar heb je wel veiligheidsgordels om. Net als met een personenauto mag je met dit type quad elke weg op.

Liever een trike huren?

Twijfel je nog of je misschien niet liever een trike wilt huren? Daarvoor gelden andere voorwaarden. Raadpleeg in dat geval onze gelijknamige pagina Trike huren, waar de specifieke regels omtrent trikes worden uitgelegd.

Quad huren

Kosten quad huren

Een quad huur je vaak per uur of per dag, hoewel er ook pakketten te krijgen zijn waarbij je tegen een gereduceerd tarief enkele uren met de quad mag rijden. Zakelijke huurders kunnen een quad ook tegen een weektarief huren als zij die voor hun werk nodig hebben. In de tabel hieronder zie je een inschatting van de kosten van quadverhuur:

Quad huren

Kosten

Uurtarief quad huren

€ 25 per uur

Eén dagdeel quad huren

€ 50 - € 150

Dag lang quad huren

€ 150 - € 225

Week quad huren

€ 350 - € 700

Met de MyGo Matchmaker vind je direct de beste verhuurder in jouw omgeving.
Klik op de Matchmaker of bel 085 106 1600

Quad huren: waarmee rekening houden?

Ga je een quad huren, dan zul je rekening willen houden met een aantal verschillende punten. Zo wordt de huur je zo eenvoudig mogelijk gemaakt én kom je niet in de problemen. Let dus op het volgende:

     • Zorg ervoor dat je voldoet aan de voorwaarden die gelden voor het huren van een quad. Een goede verhuurder zal geen quad verhuren aan iemand die niet over het juiste rijbewijs beschikt of die bepaalde plannen met de quad heeft die wettelijk gezien problematisch zouden zijn. Om geen boetes te krijgen blijft het echter wel belangrijk om de quad niet door te jonge bestuurders te laten besturen en om niet op wegen te gaan rijden waar je met de quad niet mag komen.
     • Ga geen quad huren tenzij je daadwerkelijk WA-verzekerd bent. Net als bij auto’s het geval is moet je een WA-verzekering hebben om met een quad te mogen rijden. Heb je geen WA-verzekering, bijvoorbeeld omdat je geen voertuig hebt waarbij dat verplicht is, ga dan ook geen quad huren. Mocht je dan een ongeluk veroorzaken, dan zullen de kosten bij jou in rekening worden gebracht en kunnen er verdere juridische stappen worden genomen.
     • Vergelijk verschillende quadverhuurders met elkaar. In principe liggen de bedragen die verschillende quadverhuurders vragen dichtbij elkaar, maar wil je zeker weten dat je zo voordelig mogelijk uit bent, dan kun je ook meerdere verhuurders met elkaar vergelijken (voor zover die in jouw regio zitten). Onze online MyGo Matchmaker is een handige tool die je hiervoor kunt gebruiken.
Snel een verhuurbedrijf in jouw omgeving nodig?
Gebruik de MyGo Matchmaker, of bel gratis met 085 106 1600.

Quad huren? MyGo helpt!

Ben jij nu op zoek naar een bedrijf waar jij een quad kunt huren? Bel dan naar 085 106 1600 om te checken waar in jouw regio dat kan of gebruik onze online MyGo Matchmaker om zelf verschillende verhuurders met elkaar te vergelijken.