Terug naar diensten
Trike huren

Trike huren

Motorrijden is een favoriete vrijetijdsbezigheid van talloze liefhebbers, die er in het weekend op uit trekken om de snelheid te proeven. Maar wie dit artikel leest, is mogelijk op zoek naar iets bijzonderders: een trike. Met deze driewielers scheur je over de weg, maar heb je toch net dat beetje extra stijl én comfort.

Wil jij een trike huren? Bel dan naar 085 106 1600 om je te laten matchen met een verhuurder in jouw regio of check onze online Matchmaker om te zien waar bij jou in de buurt verhuurders gevestigd zijn.

Direct een trike nodig?

Klik op de Matchmaker of bel 085 106 1600

Wat is een trike?

Een trike is een driewielig voertuig dat lijkt op een motor, met de achterkant van een auto. De naam is een verkorte versie van het Engelse woord ‘tricycle’, oftewel driewieler. In het Nederlands wordt het woord ‘trike’ overigens alleen gebruikt voor gemotoriseerde driewielige voertuigen, dus niet voor driewielige fietsen. Een trike kan plek bieden aan één, twee of drie personen (waarbij twee personen achterop gaan) en is hierdoor zeer geschikt om in groepsverband te gaan crossen, ook als de bijrijders niet over het verplichte rijbewijs AM of A beschikken.

Waarvoor trike huren?

In tegenstelling tot een quad is een trike iets minder geschikt als werkvoertuig. Dat betekent niet dat je er geen fantastische tijd mee kunt beleven! Huur bijvoorbeeld een trike om een bijzondere motortocht te maken met je vrienden, familie of geliefde. Aangezien een trike meer ruimte biedt dan een motor, kan je gezelschap ook nog eens comfortabel bij je achterop.

Een andere reden om een trike te huren, is om op een parcours of kartbaan te gaan crossen. In dat geval kun je simpelweg bij een quad parcours terecht waar ook trikes worden verhuurd. Het mooie is dat iedereen daar een trike mag huren, ongeacht leeftijd. Zo is het mogelijk om een geweldig avontuurlijk feest te organiseren op een trikebaan!

Voorwaarden trike huren

Trikes worden goedgekeurd als driewielige motorrijtuigen óf bromfietsen, waardoor voor beide vormen andere regels gelden. In dit gedeelte leggen we je uit aan elke voorwaarden je mag voldoen om de verschillende soorten trikes te mogen huren en ermee te gaan rijden.

Meer weten over trikes? Infopolitie.nl heeft een uitgebreid artikel geschreven over de regels omtrent de trike.

Trike huren die niet is bestemd voor de openbare weg

Een trike die niet is bestemd voor de openbare weg, soms ook wel een drift trike genoemd, mag door iedereen bestuurd worden. Hiermee mag je dus niet op openbare wegen rijden, maar wel op speciaal daarvoor aangewezen parcoursen en bijvoorbeeld zandweggetjes. Deze trikes kun je hierdoor ook huren voor bijvoorbeeld kinderfeestjes.

Met de MyGo Matchmaker vind je direct het beste verhuurbedrijf in jouw omgeving.
Klik op de Matchmaker of bel 085 106 1600

Trike huren die is goedgekeurd als driewielige bromfiets

Ga je een trike huren die is goedgekeurd als driewielige bromfiets, dan moet je minimaal 16 jaar oud zijn. Voor deze trike heb je een rijbewijs AM nodig en moet je altijd een helm dragen (ook als de trike over veiligheidsgordels beschikt). Omdat een dergelijke trike maximaal 45 of 25 km/u kan, is het niet toegestaan om hiermee op autowegen te gaan rijden.

Trike huren die is goedgekeurd als driewielig motorrijtuig

Wil je een trike huren die is goedgekeurd als driewielig motorvoertuig, dan moet je minimaal 18 jaar oud zijn en beschikken over een rijbewijs A1 (voor trikes met minder dan 15 kW vermogen), een rijbewijs A óf een rijbewijs B dat is afgegeven vóór 2013. Met een dergelijke trike mag je de autosnelweg op zolang het voertuig minimaal 60 km/u kan. Wel moet je een helm óf veiligheidsgordels dragen.

Liever een quad huren?

Twijfel je nog of je misschien niet liever een quad wilt huren? Aangezien voor quads andere voorwaarden gelden, hebben we over dat onderwerp een losse pagina geschreven, Quad huren genaamd. Door deze twee pagina’s met elkaar te vergelijken, zie je direct wat de verschillen zijn.

Kosten trike huren

Een trike huren doe je over het algemeen voor een hele dag of langer, hoewel dagdelen soms ook een optie zijn als je tegen een gereduceerd tarief wilt rijden. In de tabel hieronder zie je wat een trike huren je ongeveer zou kosten:

Trike huren

Kosten

Drift trike huren feestje, 20 à 30 minuten

€ 20 - € 30 per persoon

Eén dagdeel trike huren

€ 120

Dag lang trike huren

€ 175

Weekend lang trike huren

€ 350

Midweek trike huren

€ 750

Met de MyGo Matchmaker vind je direct het beste verhuurbedrijf in jouw omgeving.
Klik op de Matchmaker of bel 085 106 1600

Trike huren: waarmee rekening houden?

Wie een trike wil huren, zal rekening moeten houden met een aantal dingen. Zo bespaar je hopelijk nog wat geld en heb je de beste ervaring. Denk bijvoorbeeld aan het volgende:

     • Moet je ook motorkleding huren? Sommige verhuurders van trikes staan erop dat je ook een helm bij hen afneemt en bieden daarnaast de mogelijkheid om tevens motorkleding te huren. Mocht je hier niet over beschikken, maar wel een trike willen huren om op de autoweg te gaan crossen, dan valt dit zeker aan te raden.
     • Ben je oud genoeg en heb je het juiste rijbewijs om een trike te huren? Afhankelijk van het type trike moet je 16 of 18 jaar oud zijn om ermee te gaan rijden, tenzij je trikes wilt huren voor een kinderfeestje op een driftbaan. Een erkende verhuurder zal ook geen trikes aan je verhuren tenzij je over het juiste rijbewijs beschikt. Houd je je niet aan deze regels, dan zou je dat een boete kunnen opleveren – 340 euro voor een trike die is goedgekeurd als motor, 240 euro voor een trike die is goedgekeurd als bromfiets (2022).
     • Kun je mogelijk ook ergens anders goedkoper een trike huren? Zo voordelig mogelijk een trike huren kan eigenlijk alleen als je weet welke opties je hebt. Daarom kan het slim zijn om de prijzen van verschillende verhuurders met elkaar te vergelijken. Een handige tool waarmee je dat kunt doen is onze MyGo Matchmaker.
Snel een verhuurbedrijf in jouw omgeving nodig?
Gebruik de MyGo Matchmaker, of bel gratis met 085 106 1600.

Trike huren? MyGo helpt!

Heb je nu besloten dat een of meerdere trikes huren echt iets voor jou of je feest is? In dat geval brengen wij je graag in contact met een verhuurder! Bel daarvoor naar 085 106 1600 zodat wij je direct kunnen doorverbinden, of maak gebruik van onze online Matchmaker om op verschillende plaatsen te kunnen filteren.