Direct hulp
Terug naar diensten
Radiator verplaatsen

Radiator verplaatsen

Een radiator verplaatsen kan nodig zijn bij een nieuwe woninginrichting. Of wanneer je een nieuw model wilt installeren dat niet past op de plaats van de oude. In dit artikel vertellen we waar je op kunt letten en wat het kost om een radiator te verplaatsen.

Het verplaatsen van een radiator kun je het beste overlaten aan een vakkundige loodgieter. Bel 085 106 1600 om direct een afspraak te maken. Via MyGo vind je snel en gemakkelijk de beste loodgieter bij jou in de buurt.

Je kunt ook gebruik maken van de MyGo Matchmaker. Via de Matchmaker kun je direct een afspraak maken, mailen, een terugbelverzoek of een vrijblijvende offerte aanvragen. Zo brengt MyGo je efficiënt in contact met een vakbekwame specialist uit de buurt.

Radiator verplaatsen, waar rekening mee houden?

Ga je een radiator verplaatsen? Dan is het verstandig om goed na te denken over de nieuwe plaats. De best plek voor een radiator is de koudste plek in de ruimte. Onder een raam of tegen een buitenmuur is erg geschikt. Zo zorg je er voor dat er een goede luchtcirculatie ontstaat. De warme lucht van de radiator botst op de koude lucht van het raam en de muur. Zo ontstaat de circulatie, en verspreidt de warmte zich door de ruimte.

Om een goede luchtcirculatie te bevorderen plaats je de radiator het liefst zo dicht mogelijk op de vloer. 10 centimeter van de vloer is ideaal. Zo blijft er genoeg ruimte over om koude lucht van onderaf aan te voeren.

Bij een grote ruimte is één radiator eigenlijk niet genoeg. Plaats er meerdere, en plaats ze zo ver mogelijk uit elkaar. Dan kan alle koude lucht in de ruimte door de radiatoren worden verwarmd.

Radiator verplaatsen, hoe werkt het?

In het onderstaande stappenplan voor een radiator verplaatsen zie je hoe onze specialist te werk gaat:

Stap 1: Ontkoppelen radiator. De leidingen worden losgekoppeld en de radiator wordt van de muur gehaald.

Stap 2: Verlengen of verleggen bestaande leidingen. De specialist kijkt of de leidingen verlengd kunnen worden naar de nieuwe plek. Kan dit niet, dan zullen ze moeten worden verlegd.

Stap 3: Plaatsen radiator. De radiator wordt opgehangen. De radiatorkraan, het voetventiel en de ontluchter worden gemonteerd. En de radiator wordt aangesloten op de leidingen.

Stap 4: Leidingen afdoppen. Indien de oude leidingen niet verlengd of verlegd kunnen worden dopt de loodgieter ze af.

Stap 5: Radiator ontluchten. De cv ketel wordt weer ingeschakeld. Het systeem wordt gevuld met water en de radiator wordt 1 of 2 keer ontlucht.

Radiator verplaatsen kosten

De prijs voor het verplaatsen van een radiator ligt tussen de 250 en 500 euro. De prijs is afhankelijk van het uurloon van de loodgieter, de hoeveelheid leidingwerk en het type radiator.

Tabel 1: prijzen radiator verplaatsen

Prijzen radiator verplaatsen

 

Uurtarief loodgieter

€ 50 - 70

Totaalprijs radiator verplaatsen

€ 250 - 500

MyGo helpt je graag bij het vinden van een loodgieter

Een radiator verplaatsen is een klus die je met een gerust hart kunt overlaten aan een loodgieter van MyGo. Onze bekwame specialisten staan voor kwaliteit en vakmanschap.

Via MyGo vind je snel een lokale loodgieter die geknipt is voor het verplaatsen van jouw radiator. Wij hebben een landelijk netwerk, zodat we je altijd aan een loodgieter in de buurt kunnen helpen. Je kunt met ze in contact komen door te bellen naar 085 106 1600.

Of gebruik de MyGo Matchmaker om direct een afspraak te plannen of een terugbelverzoek aan te vragen. Voor meer informatie over de kosten kun je bij ons vrijblijvend meerdere offertes aanvragen. Zo vind je gemakkelijk de meest voordelige vakman bij jou in de regio.