Terug naar diensten
Scooter leasen

Scooter leasen

Met prijzen die toch al snel tussen de 1500 en 4500 euro liggen kan een scooter een grote investering zijn, die niet voor iedereen is weggelegd. Gelukkig heb je in dat geval ook de optie om een scooter te leasen: een vorm van huren waarbij je het voertuig over een bepaalde termijn afbetaalt, tot het volledig van jou is.

Wil jij een scooter leasen? MyGo helpt je daar graag bij. Bel naar 085 106 1600 om telefonisch in contact gebracht te worden met een motor leasemaatschappij of check onze online Matchmaker om te zien waar in jouw regio een scooter leasen voor jou het voordeligst is.

Direct een scooter nodig?

Klik op de Matchmaker of bel 085 106 1600

Kosten scooter leasen

Wat een scooter leasen kost, hangt sterk af van de daadwerkelijke aanschafprijs van de scooter, de gehanteerde rente en je leasetermijn. Vaak kun je ervoor kiezen om de scooter voor 12, 24, 36, 48, 60 of 72 maanden (1 tot 6 jaar) te leasen, hoewel een langere termijn wel gebruikelijker is.

In principe is een scooter leasen al mogelijk vanaf circa 25 euro per maand bij een leaseperiode van 72 maanden (totaalprijs: 1800 euro). Zou je zo’n zelfde scooter voor bijvoorbeeld 48 maanden willen leasen, dan gaat de prijs omhoog naar 35 euro per maand. Ter vergelijking: zou je diezelfde scooter kopen, dan ben je daar ongeveer 1250 euro aan kwijt.

Voor een schatting van de leaseprijs van de scooter die jij op het oog hebt, zou je de prijs kunnen delen door het aantal maanden in de leaseperiode. Vervolgens komt daar circa 10% op jaarbasis bovenop. Hierdoor is een leasebedrag van 75 à 125 euro per maand zeker niet ongebruikelijk.

Scooter leasen of kopen?

Wie een scooter leaset, koopt deze in feite op afbetaling. In tegenstelling tot bij huren is een geleasete scooter dus uiteindelijk van jou zolang je de volledige leaseperiode doorloopt. Hierdoor kleven er enkele voor- én nadelen aan het leasen van een scooter ten opzichte van het kopen ervan.

Voordelen scooter leasen

Door een scooter te leasen, hoef je geen grote investering te doen. Het feit dat je per maand betaalt in plaats van in één keer is hét grote voordeel van een scooter leasen ten opzichte van kopen. Waar je anders zou moeten sparen om je eigen scooter te kunnen aanschaffen, kun je er dankzij leasen vrijwel direct al mee wegrijden.

Des te langer de looptijd, des te lager het bedrag dat je per maand betaalt. Als je weinig te besteden hebt, kan het erg fijn zijn om het leasebedrag van je scooter zo laag mogelijk te houden door te kiezen voor een langere leasetermijn. Zo voel je de kosten van de scooter minder hard in je portemonnee.

Met de MyGo Matchmaker vind je direct het beste leasebedrijf in jouw omgeving.
Klik op de Matchmaker of bel 085 106 1600

Accessoires kun je vaak ook eenvoudig bij je scooter leasen. Met accessoires bedoelen we hier bijvoorbeeld een scooterhoes, een achterdrager, een spatbordbeugel, een telefoonhouder of een windscherm. Deze accessoires zitten niet standaard op een scooter, maar door ze samen met je scooter te leasen, hoef je hier niet meer over na te denken én hoef je ze niet los aan te schaffen.

Gedurende de leaseperiode van je scooter zit onderhoud soms bij de kosten inbegrepen. Hoewel dit wel sterk van de leasemaatschappij afhangt, kun je bij sommige leasemaatschappijen een scooter leasen én zeer voordelig laten onderhouden in het geval van problemen. Reparaties kunnen duur zijn; daar hoef je je geen zorgen meer om te maken wanneer je je scooter bij zo’n bedrijf leaset.

Nadelen scooter leasen (of: waarom je zou kopen)

Een scooter leasen houdt in dat je er rente over betaalt. Gemiddeld betaal je over het openstaande bedrag van een leasescooter 10% rente op jaarbasis. Zoals je bij de kosten kunt zien, kan het hierdoor zijn dat je voor een scooter met een aankoopwaarde van 1250 euro uiteindelijk 1800 euro betaalt als je diezelfde scooter 72 maanden leaset. Dit komt uit op circa 30% rente! Hierdoor is een scooter leasen per maand wel goedkoper, maar besparen doe je er niet mee.

Wie een scooter leaset, zit er ook echt voor een vaste periode aan vast. Een scooter leasen is iets anders dan er een huren, waarbij je hem relatief eenvoudig weer zou kunnen inleveren. Wie een scooter leaset, is verplicht het volledige leasebedrag af te betalen en kan hier niet zomaar van afzien (tenzij daarvoor bepaalde voorwaarden in het contract zijn opgenomen).

Scooter leasen: waarmee rekening houden

Ga je een scooter leasen, dan zijn er een aantal punten waarmee je rekening zult moeten houden. Niet iedereen mag namelijk een scooter leasen, en op termijn wil je niet meer uitgeven dan nodig is. Daarom raden we je aan op het volgende te letten:

  • Voor het leasen van een scooter moet je aan bepaalde inkomenseisen voldoen. Voordat je een scooter mag leasen, wordt er een inkomenscheck bij je gedaan. Een voorwaarde van deze check is dat je een vast bedrag per maand moet verdienen (via een vast contract) en dat dit bedrag hoog genoeg moet zijn. Hierbij hangt de inkomensgrens af van de leasemaatschappij. Wat wel een voordeel is: bij sommige leasemaatschappijen kun je al een scooter leasen als je 1000 euro per maand verdient.
  • Een scooter leasen is alleen mogelijk zonder negatieve BKR-registratie. Wanneer je leent, bijvoorbeeld als je een hypotheek of zelfs een uitgestelde Klarna-betaling hebt, word je BKR-geregistreerd. Voldoe je vervolgens langere tijd niet aan je betalingsverplichting, dan ontvang je een negatieve BKR-registratie. Aangezien financiële maatschappijen je hierdoor als onbetrouwbaar gaan zien, mag je dan niet meer lenen en dus ook geen scooter leasen.
Met de MyGo Matchmaker vind je direct het beste leasebedrijf in jouw omgeving.
Klik op de Matchmaker of bel 085 106 1600
  • Je leasetermijn bepaalt uiteindelijk ook de rente die je moet betalen. Als je een scooter leaset, betaal je meestal circa 10% rente op jaarbasis. Dit is dus niet eenmalig 10%, maar jaarlijks 10% bovenop het totaalbedrag dat je op dat moment nog open hebt staan (inclusief oude rente). Bij een lange leasetermijn kunnen de kosten voor het leasen van een scooter hierdoor sterk oplopen.
  • Om een scooter te leasen moet je minimaal 18 jaar oud zijn. Vanaf je 16e mag je je scooterrijbewijs halen, maar om een scooter te leasen moet je minimaal 18 jaar oud zijn (ook als je wel aan de inkomenseis voldoet). Ben je 15, 16 of 17 en wil je snel op je scooter kunnen rijden, dan zal sparen toch de betere optie zijn ten opzichte van wachten tot je kunt leasen.
  • Wees je bewust van de leasevoorwaarden. In de leasevoorwaarden staat hoe snel je geleasete scooter afgelost moet zijn, of versneld aflossen mogelijk is en of je in dat geval een boete zou moeten betalen. Lees de leasevoorwaarden altijd goed door en zorg ervoor dat je begrijpt wat de gevolgen zouden zijn als je je er niet langer aan kunt houden.
  • Vergelijk zeker verschillende opties met elkaar om zo voordelig mogelijk uit te zijn. Zo voordelig mogelijk een scooter huren kan alleen als je weet welke opties er zijn op het gebied van zowel aanbieders en scooters als leasetermijnen en overige voorwaarden. Een offerte kun je eenvoudig opvragen via onze online MyGo Matchmaker.
Snel een verhuurbedrijf in jouw omgeving nodig?
Gebruik de MyGo Matchmaker, of bel gratis met 085 106 1600.

Scooter leasen? MyGo helpt!

Heb je besloten dat een scooter leasen iets voor jou is? Als je belt naar 085 106 1600, kunnen wij je doorverbinden met een leasemaatschappij in jouw omgeving. Of maak gebruik van onze online Matchmaker om te checken waar bij jou in de buurt jij een scooter kunt leasen en een of meerdere offertes op te vragen.