Terug naar diensten
Serre aanbouw

Serre aanbouw

Zit je eraan te denken een serre te laten aanbouwen? Het aanbouwen of uitbouwen van een serre is een ingewikkelde klus en de prijzen kunnen erg uiteenlopen. Op deze pagina vind je alle informatie over de kosten van serre aanbouw.

Ben je op zoek naar een vakman om een serre te laten aanbouwen? MyGo helpt je graag. Met de MyGo Matchmaker vind je direct een gekwalificeerde vakman bij jou in de buurt.

Serre aanbouw kosten

De aanbouw van een serre kost gemiddeld tussen de 6.500 en 16.500 euro. Het aanbouwen van een serre is als het ware een tuinkamer aanbouwen. Bij het aanbouwen van een serre kun je de oude deuren blijven gebruiken. De serre wordt simpelweg tegen het huis aangebouwd. Het voordeel hiervan is dat je geen rekening hoeft te houden met isolatie.

Serre uitbouw kosten

Een serre laten uitbouwen kost gemiddeld tussen de 26.000 en 62.000. Door een serre uit te bouwen maak je je woning groter. Bij het uitbouwen komen wat meer werkzaamheden kijken dan het aanbouwen van een serre. Denk hierbij aan het uitbreken van de gevel en deze moet vervolgens opnieuw worden afgewerkt.

Serre aanbouw

Prijsopbouw serre

Een serre bestaat doorgaans geheel uit glas. Met veel ramen plus glazen schuifdeuren creëer je veel extra licht in je woning. Afhankelijk van je budget kun je zelf kiezen wat je precies wilt. Voordeel van een serre is dat je in een serre als het ware buiten kunt zitten in de winter. Het grootste gedeelte van de kosten voor het aanbouwen van serre gaat naar arbeidskosten. De volgende factoren bepalen de totaalprijs van een serre laten aanbouwen.

 • Omvang van de serre
 • Materiaalsoort voor dak en kozijnen
 • Arbeidskosten (afwerking)
 • Type deuren

Voor een standaard serre van ongeveer drie bij drie meter ben je inclusief isolatie en plaatsen fundering etc. al gauw rond de 10.000 euro kwijt. De goedkoopste serre aanbouw optie is een tuinkamer aanbouw. Dan wordt er simpelweg een extra ruimte tegen het huis aangezet, doorgaans zonder isolatie. Uiteraard bepaalt de omvang van de serre ook de prijs. De prijs voor een serre hangt dus af van veel verschillende factoren. In onderstaande tabel zie je een overzicht van de kosten van verschillende serres.

Type serre

Gemiddelde kosten

Serre 2 x 2 meter zonder extra’s

€ 8.000 - € 16.000

Serre 2.5 x 3 meter incl. fundering, hardhouten kozijnen en thermopane glas

€ 16.000 - € 18.000

Serre 3 x 6 meter incl. fundering, hardhouten kozijnen en deur plus thermopane glas

€ 22.000 - € 24.000

Serre 3 x 6 meter incl. fundering, hardhouten openslaande deuren en thermopane glas

€ 23.000 - € 25.000

Serre aanbouw

Kosten kant en klare serre

Een prefab serre van 20m2 kost gemiddeld zo’n 15.000 euro. Een kant en klare serre is grotendeels al in de fabriek gemaakt. Vervolgens wordt deze naar jouw locatie getransporteerd. Hierdoor kan de serre zeer snel worden geplaatst en heb je bijna geen last van de bouwwerkzaamheden. In onderstaande tabel zie je een overzicht van de gemiddelde kosten van prefab serres.

Afmetingen prefab serre

Gemiddelde kosten

10 m2

€ 7.000 - € 9.000

12 m2

€ 8.000 - € 10.000

15 m2

€ 11.000 - € 14.000

20 m2

€ 16.000 - € 20.000

30 m2

€ 24.000 - € 28.000

Deze bovenstaande kosten zijn inclusief arbeidskosten, materiaalkosten en btw. Tevens zie je dat de prijzen nogal uiteenlopen. Het hangt af van je voorkeuren en materiaalkeuzes wat de uiteindelijke prijs wordt. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een houten tuinkamer, maar ook een kunststof of aluminium serre is een optie. Hout ziet er vaak wat natuurlijker en mooier uit, echter vergt hout ook meer onderhoud. Aluminium en kunststof hebben weinig onderhoud nodig en gaan erg lang mee. Kijk voor meer informatie over kant en klare serres op mygo.nl/prefab-aanbouw.

Extra opties serre aanbouw

Bij een serre heb je ook keuze uit veel extra mogelijkheden. Hieronder zie je een overzicht van een aantal extra opties en de gemiddelde kosten.

Extra optie serre

Gemiddelde prijs

Montage lichtstraat

€ 4.000

Gevel doorbreken

€ 3.000 - € 3.500

Centrale verwarming in serre

€ 1.200

Bijverwarming uitgebreid (tot 15m2)

€ 850

Hoofdverwarming (tot 10m2)

€ 800

Vloerverwarming (tot 20m2)

€ 900

Serre aanbouw

Voordelen serre aanbouw

Een serre laten aanbouwen aan je woning brengt erg veel voordelen met zich mee:

 • Je creëert meer licht in je huis. Door een serre te laten plaatsen krijg je veel meer lichtinval in je woning. Vooral wanneer de serre helemaal van glas is.
 • Je geniet meer van je tuin. Een serre, ook wel tuinkamer genoemd, is de perfecte verbindende kamer tussen je tuin en je huis. Ten eerste kun je altijd lekker ‘buiten’ zitten in de serre, zelfs wanneer het buiten regent of sneeuwt kun je lekker warm in de tuinkamer zitten. Een serre geeft dus niet alleen meer leefruimte maar ook meer woongenot.
 • Je huis wordt meer waard. Het aanbouwen van een serre aan je woning kan de woning flink in waarde doen stijgen.
 • Je creëert meer warmte in je huis. Omdat er meer zonlicht je huis binnenkomt zal je huis in het voorjaar en najaar, en zelfs in de winter, een stuk warmer zijn. Hierdoor bespaar je op de energiekosten.
 • Je huis voelt groter aan. Niet alleen omdat je een extra aanbouw hebt geplaatst maar ook doordat er meer lichtinval is in je woning. Meer licht zorgt doorgaans voor een ruimer gevoel. Daarnaast betrek je met een serre de tuin veel meer bij je woning, wat ook weer een extra gevoel van ruimte geeft.

Waarmee rekening houden?

Bij het aanbouwen of uitbouwen van een serre zijn er een aantal zaken waarmee je rekening moet houden:

 • Verwarming verplaatsen. Houd er rekening mee dat soms de radiator die tegen de achtergevel geplaatst is verwijderd moet worden waardoor je een andere vorm van verwarming moet kiezen. Een optie is om op de hele benedenverdieping vloerverwarming te plaatsen. Let hier dus goed op wanneer je erover denkt een serre te laten aanbouwen.
 • Fundering. Een serre is vaak behoorlijk zwaar en vereist een extra fundering. Ook met een prefab serre is het plaatsen van een fundering vaak noodzakelijk.
 • Je huis wordt sneller warm. Doordat er veel lichtinval is zal je huis sneller opwarmen. Vooral in de zomer kan dit soms vervelend zijn. Een oplossing hiervoor is het laten plaatsen van zonwering in de serre.
 • Je huis wordt kwetsbaarder. Doordat je een extra, vaak glazen, kamer toevoegt aan je woning wordt je huis kwetsbaarder. Een oplossing hiervoor is kiezen voor drievoudig gelaagd glas of HR++ glas.

MyGo helpt je graag

Met de Matchmaker van MyGo vind je zonder zoeken direct de best passende serre specialist bij jou in de buurt. De Matchmaker is 24 uur per dag, 7 dagen per week, beschikbaar. Telefonisch contact kan ook! Je kunt ons tijdens openingstijden bellen op 085 106 1600.

Waarom MyGo?
 • Direct een specialist geregeld
 • Snel een offerte binnen
 • Alleen betrouwbare bedrijven!
Lees meer ...
Onze belofte aan jou:
 • Bedrijven die tijd hebben voor jouw klus
 • Direct hulp via ons service center
 • Nauwkeurige bedrijfsselectie
Hulp nodig? Max staat voor je klaar!

Hulp nodig? Ons service team staat voor je klaar!