Terug naar diensten
Prefab aanbouw

Prefab aanbouw

Wil je je woning graag uitbreiden omdat je gezin bijvoorbeeld groter wordt? Een prefab aanbouw is hiervoor de perfecte oplossing.

Ben je op zoek naar een vakspecialist voor het laten plaatsen van een prefab aanbouw? MyGo helpt je graag. Met de MyGo Matchmaker vind je direct een gekwalificeerde vakspecialist bij jou in de buurt.

Kosten prefab aanbouw

De gemiddelde kosten voor een prefab aanbouw liggen rond de 20.000 euro. De aanbouw wordt gemaakt in de fabriek en vervolgens in zijn geheel naar jou verplaatst. Dit is een zeer efficiënte en voordelige manier van huisuitbreiding. Doorgaans zijn de kosten van een prefab aanbouw lager dan wanneer er op locatie wordt gebouwd. Ook zul je minder rotzooi en overlast hebben met een prefab aanbouw. Je kunt kiezen uit veel verschillende stijlen van prefab aanbouw. In onderstaande tabel zie je de kosten van een aantal prefab aanbouw mogelijkheden.

Soort prefab aanbouw

Gemiddelde kosten

Standaard prefab aanbouw (5 x 3 meter)

€ 17.000 - € 21.000

Klassieke prefab aanbouw (5 x 3 meter)

€ 18.000 - € 23.000

Moderne prefab aanbouw (5 x 3 meter)

€ 18.000 - € 23.000

Prefab aanbouw

Kant en klare houten aanbouw kosten

Wil je graag een prefab houten aanbouw laten plaatsen? Doorgaans is een prefab houten aanbouw een stuk goedkoper dan een stenen aanbouw omdat de fundering en constructie vaak veel lichter zijn. Uiteraard hangt de uiteindelijke prijs af van jouw specifieke wensen en de grootte van de aanbouw. Hieronder zie je de gemiddelde kosten van een prefab houten aanbouw.

Soort prefab houten uitbouw

Gemiddelde kosten

Standaard houten prefab aanbouw

€ 15.000 - € 19.000

Klassieke houten prefab aanbouw

€ 17.000 - € 21.000

Moderne houten prefab aanbouw

€ 17.000 - €21.000

Kijk voor meer uitgebreide informatie over aanbouw kosten op mygo.nl/aanbouw-kosten.

Voordeel van een houten aanbouw is dat het vaak goedkoper is en dat het een mooie, karakteristieke stijl aan je woning geeft in tegenstelling tot een gemetselde uitbouw. Ook kun je kiezen voor een serre aanbouw kijk daarvoor op mygo.nl/serre-aanbouw.

Prefab aanbouw

Prijsvoorbeelden prefab aanbouw

Bij een prefab aanbouw wordt de prijs doorgaans bepaald door vier keuzes:

 • Grootte van de prefab aanbouw. Het formaat van de aanbouw hangt af van hoeveel ruimte je hebt in de tuin en wat voor grootte je zelf wilt. Per halve meter breedte extra betaal je gemiddeld zo’n 1.000 euro. Per halve meter diepte extra kun je rekenen op zo’n 1.250 euro per extra halve meter.
 • Keuze van deuren en ramen. Er zijn heel veel verschillende soorten ramen en deuren. Zo kun je altijd de deuren en ramen kiezen die het beste passen bij jouw smaak en jouw woning. In onderstaande tabel zie je een aantal prijsvoorbeelden van deuren, ramen en heipalen:

Prefab onderdeel

Gemiddelde extra kosten

Extra raam

€ 1.000 - € 1.200

Dakraam

€ 2.400 - € 3.000

Schuifpui

€ 1.000 - € 1.500

Heipalen (per 2)

€ 1.500 - € 1.800

 • Extra opties prefab aanbouw. Naast bovenstaande opties heb je ook nog de keuze uit veel extra opties die toevoegen aan de totaalprijs:

Extra optie prefab aanbouw

Gemiddelde kosten

Centrale verwarming inclusief radiator

€ 1.100 - € 1.500

Electra (stopcontacten, lampen)

€ 500 - € 700

Stucwerk

€ 900 - € 1.400

Geveldoorbraak

€ 3.000 - € 4.000

Aftimmerwerk

€ 400 - € 500

Prefab aanbouw

Voordelen prefab aanbouw

Een prefab aanbouw brengt veel voordelen met zich mee:

 • Snel geplaatst. De prefab aanbouw wordt in de fabriek gemaakt en vervolgens naar de locatie vervoerd. Hierdoor heb je minder overlast van de bouwwerkzaamheden en bijna geen afval.
 • Voordeliger. Een prefab aanbouw laten plaatsen is vaak voordeliger dan bouwen op locatie.
 • Waardevermeerdering. Een prefab aanbouw voegt een extra kamer toe, en daarmee extra waarde, aan je woning.
 • Meer leefruimte. Een prefab aanbouw zorgt voor meer ruimte en meer lichtinval in je woning.
 • Gemakkelijk aan te passen. Een prefab aanbouw is makkelijk te demonteren en aan te passen of te verplaatsen indien de aanbouw niet goed staat of je toch een grotere aanbouw wilt hebben.
 • Goede, betaalbare kwaliteit. Ondanks de lage prijs is een prefab aanbouw vaak van erg hoge kwaliteit. Een voordeel van prefab aanbouw is dat er geen onnodige gaten of kieren in de constructie te vinden zijn.

MyGo bespaartips

Je kunt op verschillende manier geld besparen bij een prefab aanbouw:

 • Vergelijk offertes. Vraag bij verschillende vakspecialisten offertes op. Zo kun je de prijzen vergelijken en de meest geschikte prefab specialist binnen jouw budget vinden.
 • Kies een vakman uit de buurt. Kies voor een lokale vakman. Hiermee zul je besparen op de voorrijkosten.
 • Doe zelf voorbereidend werk. Geef een gedetailleerde beschrijving van de wensen, afmetingen, materialen en afwerkingen. Zo kom je niet voor verassingen te staan en scheelt het in de kosten.
 • Kwantumkorting. Wellicht zit je buurman er ook aan te denken een prefab aanbouw te laten plaatsen. Als je tegelijk met de buurman een prefab aanbouw laat plaatsen kun je besparen op arbeidskosten en voorrijkosten.

Waarmee rekening houden?

Houd er rekening mee dat je voor een prefab aanbouw vaak een goede fundering nodig hebt. Daarnaast moet je rekening houden met eventuele extra stookkosten. Je hebt immers meer ruimte wat verwarmt dient te worden.

MyGo helpt je graag

Met de Matchmaker van MyGo vind je zonder zoeken direct de beste prefab aanbouw specialist bij jou in de buurt. De Matchmaker is 24 uur per dag, 7 dagen per week, beschikbaar. Telefonisch contact kan ook! Je kunt ons tijdens openingstijden bellen op 085 106 1600.

 

Waarom MyGo?
 • Direct een specialist geregeld
 • Snel een offerte binnen
 • Alleen betrouwbare bedrijven!
Lees meer ...
Onze belofte aan jou:
 • Bedrijven die tijd hebben voor jouw klus
 • Direct hulp via ons service center
 • Nauwkeurige bedrijfsselectie
Hulp nodig? Max staat voor je klaar!

Hulp nodig? Ons service team staat voor je klaar!