Slot vervangen kosten

Slot vervangen kosten

Wat kost een slot vervangen?

Sloten laten vervangen kost gemiddeld tussen de 70 en de 130 euro per slot, afhankelijk van het type slot. Een slot van goede kwaliteit dat optimale veiligheid garandeert kost uiteraard meer dan een simpeler slot. In dit artikel kun je meer informatie vinden over de diensten van een slotenmaker en wat sloten vervangen kost.

Direct een slotenmaker inschakelen?

Klik op de Matchmaker of bel 085 106 1600

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Prijsopbouw slot vervangen

Het type slot dat je wilt bepaald voor een groot gedeelte van een slot vervangen kost. Bij simpele sloten liggen de kosten van sloten vervangen tegen de benedengrens van de prijzen in onderstaande tabel aan. Bij ingewikkeldere sloten kunnen de prijzen echter oplopen tot de bovengrens. Deze kosten zijn inclusief de arbeidskosten, voorrijkosten en de materiaalkosten.

Tabel 1: slot laten vervangen kosten

Dienst slotenmaker

Gemiddelde prijs per unit

Klavierslot vervangen

€70-130

Cilinder vervangen

€70-90

Penslot vervangen

€90-120

Slot met meerpuntsluiting vervangen

€350

Sleutel bijbestellen

€20-40

Types sloten en diensten slotenmaker kosten

De verschillende soorten diensten van een slotenmaker worden hieronder kort uitgelegd.

 • Klavierslot vervangen. Dit is meestal de goedkoopste optie, maar niet het beste slot. Daarom wordt een klavierslot meestal gebruikt op kastdeuren of binnendeuren en niet meer op buitendeuren. Een klavierslot vervangen kost tussen de 70 en de 130 euro.
 • Cilinder vervangen. Bij deze klus blijft het slot intact en wordt alleen de cilinder vervangen, zodat er een andere sleutel op de deur gaat passen. Dit wordt vaak gedaan wanneer men met één sleutel meerdere deuren wil openen of wanneer de sleutel kwijt is geraakt en men bang is dat deze in de verkeerde handen terecht is gekomen. Een cilinder vervangen kost zo’n 70 tot 90 euro.
 • Penslot vervangen. Deze sloten zijn meestal van goede kwaliteit en worden daarom vaak gebruikt op de buitendeuren. Een penslot vervangen kost ongeveer 90 tot 120 euro.
 • Slot met meerpuntsluiting vervangen. Een slot met meerpuntsluiting is een bijzonder ingewikkeld slot waarbij het erg lastig is om in te breken. De goede kwaliteit is terug te zien in de gemiddelde prijs van zo’n 350 euro per slot.
 • Sleutel bijbestellen. Wanneer je een nieuw slot krijgt, is het vaak nodig om nieuwe sleutels te bestellen. Voor simpele sloten kost dit ongeveer 20 euro, maar voor ingewikkeldere sloten lopen de kosten op tot zo'n 40 euro.

Tips en weetjes van MyGo: sloten vervangen

MyGo heeft wat handige tips en weetjes voor je wat betreft het vervangen van sloten:

 • Spoedsituatie. Wanneer je met spoed een slot wilt laten vervangen, kan het zijn dat de slotenmaker extra kosten in rekening brengt. Deze kosten bedragen gemiddeld zo’n 50 euro, afhankelijk van de mate van spoed. Een spoedsituatie kan bijvoorbeeld zijn wanneer je je ’s nachts per ongeluk buiten hebt gesloten en je je woning niet meer in kunt, of wanneer je slot is beschadigd en niet meer werkt, bijvoorbeeld tijdens een (poging tot) inbraak.
  • Let op: Krijg jij bij een spoedgeval een verdacht lage prijs aangeboden van een slotenmaker? Dan is de kans groot dat dit niet de volledige prijs is, maar slechts de voorrijkosten omvat. Wantrouw daarom verdacht lage prijzen en vraag altijd meteen door hoeveel je voor de hele klus moet betalen.
 • Zelf slot vervangen. Als je zelf je slot vervangt, bespaar je zo’n 50% op de kosten van het vervangen van je slot omdat je geen arbeidskosten betaalt. Meestal heb je daar alleen een schroevendraaier of een speciale sleutel voor nodig. Als je alleen de cilinder wilt vervangen, kun je deze er over het algemeen vrij eenvoudig uitschroeven. Bij ingewikkeldere sloten en zeker bij de buitendeur blijft het verstandig om een professionele slotenmaker in te huren.
 • Offertes aanvragen. Als je geen spoedsituatie hebt, is het verstandig om eerst wat offertes aan te vragen via de MyGo Matchmaker. Zo kun je de kosten van verschillende slotenmakers vergelijken en weet je van tevoren precies hoeveel je kwijt zult zijn. De offertes van MyGo zijn uiteraard geheel gratis en vrijblijvend.
 • SKG. Als je gegarandeerd wilt zijn van de beste kwaliteit, kun je het beste een slot met het SKG-keurmerk kiezen. Dit keurmerk van de Stichting Kwaliteit Gevelbouw staat voor kwaliteit en veiligheid. Het keurmerk kan één, twee of drie sterren hebben, waarbij sloten met drie sterren het veiligst zijn. Hoe veiliger het slot is, hoe meer dit uiteraard gaat kosten.

Wanneer sloten vervangen?

Het is verstandig om je sloten te vervangen wanneer je net verhuisd bent. Het kan immers zijn dat vorige bewoners nog oude sleutels hebben, en dat vinden de meeste mensen geen fijn idee. Ook wanneer je een inbraak of poging tot inbraak hebt gehad, is het slim om je sloten te vervangen. Zo weet je zeker dat je sloten niet beschadigd zijn en je woning optimaal beveiligd is. Daarnaast vervangen veel mensen hun sloten wanneer ze hun sleutels zijn kwijtgeraakt. Je weet immers maar nooit wie je oude sleutels heeft opgeraapt. Het vervangen van een slot is een klus waar veel vakkundigheid voor nodig is, waardoor je dit het beste kunt laten doen door een deskundige slotenmaker. Je wilt immers niet dat er een fout wordt gemaakt waardoor het slot minder stevig wordt en mensen gemakkelijker zonder sleutel binnen kunnen komen.

De beste slotenmaker vind je met MyGo

Als jij op zoek bent naar een goede slotenmaker, ben je bij de MyGo Matchmaker aan het juiste adres. De MyGo Matchmaker helpt jou binnen een mum van tijd aan een handig overzicht met de beste slotenmakers bij jou in de buurt.

Slotenmaker in jouw omgeving nodig?
Gebruik de MyGo Matchmaker, of bel gratis met 085 106 1600.
Waarom MyGo?
 • Direct een specialist geregeld
 • Snel een offerte binnen
 • Alleen betrouwbare bedrijven!
Lees meer ...
Onze belofte aan jou:
 • Bedrijven die tijd hebben voor jouw klus
 • Direct hulp via ons service center
 • Nauwkeurige bedrijfsselectie
Hulp nodig? Max staat voor je klaar!

Hulp nodig? Ons service team staat voor je klaar!