Terug naar diensten
Solex huren

Solex huren

De solex: een bromfiets met een opvallende jaren ’60-uitstraling, waarmee je heerlijk kunt gaan toeren. Nu is het voertuig ietwat verouderd en wordt het daardoor nog weinig verkocht, maar een solex huren is zeker een optie als je er een keertje op zou willen rijden!

Wij van MyGo brengen je graag in contact met solexverhuurders in een regio naar keuze. Bel daarvoor naar 085 106 1600, of check onze online Matchmaker eens om te zien waar deze verhuurders gevestigd zijn. Zo maken wij een solex huren gemakkelijk.

Direct een verhuurbedrijf nodig?

Klik op de Matchmaker of bel 085 106 1600

Wat is een solex?

De solex is een creatie van het Franse bedrijf Vélosolex, dat was gespecialiseerd in het produceren van carburateurs. Het bedrijf besloot in de jaren ‘40 van de 20e eeuw carburateurs en hulpmotoren op fietsen te monteren, om ze zo om te toveren tot bromfietsen. In principe werd de Solex tot de jaren ’80 ontwikkeld.

Hoewel een solex volgens de Nederlandse wetgeving een bromfiets is, kunnen deze voertuigen vaak slechts 25 à 30 km/h. Zolang dus duidelijk is dat het om een solex gaat, zoals aangegeven op het kenteken, mag je ermee op het fietspad rijden.

Door de antieke uitstraling van de solex vinden veel mensen het tegenwoordig weer leuk om ermee te gaan rijden; om deze reden kun je ze ook op steeds meer plekken huren om er een toertocht mee te maken.

Waarom solex huren?

Zoals aangegeven, wordt de solex voornamelijk gehuurd voor toertochten. Denk bijvoorbeeld aan bedrijfsuitjes, vrijgezellenfeesten, familiefeesten, verjaardagsfeesten, motorliefhebbers die eens wat anders willen of als speciaal evenement op een bruiloft. Wat ook maar de reden is dat je met een groep bijeen wilt komen, als je allemaal een solex huurt kun je er zeker iets bijzonders van maken.

Let op: veel solexverhuurders verhuren hun solexen alleen aan groepen. In je eentje of alleen met een partner een solex huren is hierdoor niet altijd mogelijk. Wil je dit echter wel heel graag? Bespreek dit dan eens met een verhuurder. Hiervoor kun je bellen naar 085 106 1600.

Kosten solex huren

Een solex huren doe je meestal voor een dag, waarbij je uit kunt gaan van enkele uren. Afhankelijk van je groepsgrootte betaal je daarvoor tussen de 30 en 75 euro per persoon.

Stel nu dat je solexen wilt huren voor een groep van 20 personen… Uitgaande van het gemiddelde bedrag per persoon (circa 45 euro) zou je daar 900 euro aan kwijt zijn. Daarvoor in ruil krijg je een compleet verzorgd familiefeest of bedrijfsuitje terug.

Wil je weten hoeveel het huren van solexen jou precies zou kosten? Dan kun je het beste een of meerdere offertes opvragen. Maak hiervoor bijvoorbeeld gebruik van onze online Matchmaker, zodat je direct kunt zien wat je opties zijn.

Solex huren: waarmee rekening houden?

Wil je een solex huren, dan zijn er een paar punten waarmee je rekening zult moeten houden. Niet iedereen mag namelijk zomaar op een solex rijden, en de kosten zijn sterk afhankelijk van verschillende factoren.

  • Heb je wel het juiste rijbewijs om een solex te huren? Om een solex te mogen huren, heeft iedere bestuurder een rijbewijs AM (brommerrijbewijs) of een rijbewijs B nodig. Zonder rijbewijs kun je niet op een solex gaan rijden. In tegenstelling tot bij de huur van sommige quads is een solex huren hierdoor niet mogelijk als er kinderen deel uitmaken van je gezelschap.
Met de MyGo Matchmaker vind je direct de beste verhuurder in jouw omgeving.
Klik op de Matchmaker of bel 085 106 1600
  • Waar wil je met de solex gaan rijden? Wanneer je een solex huurt, kun je vaak kiezen waar je wilt beginnen met rijden: of op locatie bij de verhuurder, of op een locatie naar keuze. In dat tweede geval levert de verhuurder de solexen af op de plek waar je wilt gaan rijden. Wel moet de verhuurder die optie daarvoor ook daadwerkelijk bieden; anders kun je beter uitzoeken welke omgeving je mooi lijkt en daar een solexverhuurder uitkiezen.
  • Is er een minimumaantal solexen dat je moet huren? Hoeveel solexen je moet huren, verschilt per verhuurder. De meeste verhuurders houden een minimumaantal van 12 of zelfs 20 personen aan, terwijl je bij andere verhuurders ook een solex kunt huren als je met 6 of zelfs 2 personen bent. Vraag dit zeker na, want de groepsgrootte kan ook invloed hebben op de huurprijs.
  • Biedt de solexverhuurder ook combiarrangementen aan? Omdat solexen vaak gehuurd worden voor bijvoorbeeld vrijgezellenfeesten, familiefeesten en bedrijfsuitjes, bieden veel verhuurders pakketten aan. Daarmee rijd je bijvoorbeeld op je gehuurde solex naar een paintball-locatie of smakelijke proeverij en zitten de kosten van die activiteiten (mét korting) al bij de prijs van de solex inbegrepen. Mocht je nu vinden dat dit de dag extra speciaal zou maken, zoek dan zeker een solexverhuurder die dit voor je mogelijk kan maken.
  • Heb je al meerdere verhuurders van solexen met elkaar vergeleken? Zo voordelig mogelijk een solex huren kan alleen als je weet welke tarieven verschillende verhuurders hiervoor hanteren. Vraag daarvoor zeker eens één of meerdere offertes op, bijvoorbeeld met behulp van onze online Matchmaker. Tenslotte is vergelijken de beste manier om te besparen.
Snel een verhuurbedrijf in jouw omgeving nodig?
Gebruik de MyGo Matchmaker, of bel gratis met 085 106 1600.

Solex huren? MyGo helpt!

Zoek jij nu een bedrijf waar jij solexen kunt huren? Het beste kun je daarvoor bellen naar 085 106 1600, zodat wij je kunnen doorverbinden en jij al je wensen direct met de verhuurder kunt bespreken. Wil je echter toch eerst liever rondreuzen? Check dan onze MyGo Matchmaker, waarmee je kunt zien welke opties je hebt én offertes kunt opvragen.