Split airco bijvullen prijs

Split airco bijvullen prijs

Wat kost het bijvullen van split airco?

De gemiddelde kosten voor het bijvullen van je split airco ligt tussen de 100 en 160 euro, inclusief voorrijkosten. Om ervoor te zorgen dat je split airco goed blijft werken wordt aangeraden om regelmatig onderhoud te laten doen. Het bijvullen van je split airco is een belangrijk onderdeel van het onderhoud en moet tenminste één keer in de twee jaar gebeuren. Je airco werkt namelijk minder goed als de druk in je airco te laag is. Het gevolg hiervan is dat de airconditioning minder goed zijn functie kan vervullen en hij de ruimte minder koel houdt.

Benieuwd naar de kosten voor het bijvullen van jouw split airco? Maak gebruik van de MyGo matchmaker om gematcht te worden met de meest geschikte vakman voor jouw klus. Wil je liever telefonisch contact? Ook dat is mogelijk. Bel dan gratis en vrijblijvend met 085 106 1600, MyGo kan je dan meteen doorverbinden met een vakman bij jou in de buurt.

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Gemiddelde kosten split airco bijvullen

De prijs voor het vullen van je split airco hangt af van de tijd die vakman nodig heeft en de eventuele andere werkzaamheden die moeten gebeuren aan je airco. Regelmatig bijvullen van je airconditioning voorkomt grotere problemen en daarmee hogere kosten. In Nederland mogen alleen vakmannen met een STEK-certificering je split airco bijvullen. Zelf onderhoud doen of de airco bijvullen is niet toegestaan. Je kunt kiezen uit verschillende opties voor het onderhoud van je split airco.

Soort onderhoud Gemiddelde prijs
Eenmalig € 130 - € 160
Groot € 150 - € 200
Onderhoudscontract € 100 - € 160

Wat bepaalt de prijs voor het bijvullen van je split airco?

Verschillende factoren bepalen de prijs voor het bijvullen van je split airco. Hieronder zie je een aantal mogelijkheden voor het bijvullen van je split airconditioning.

Wat kost het om je split airco te laten bijvullen?

Afbeelding 1: De binnenunit van een split airco in huis.

Onderhoudscontract split airco

Wanneer je ervoor kiest om een onderhoudscontract voor je split airco op te stellen met de vakman dan bespaar je op de kosten voor het onderhoud. De specialist zal een gunstige korting aanbieden wanneer je voor een onderhoudscontract kiest. Door je split airconditioning regelmatig te onderhouden zorg je ervoor dat deze langer meegaat. Ook voorkom je dan dat er defecten ontstaan waardoor je hogere reparatiekosten moet betalen.

Split airco bijvullen en vacumeren

Het wordt aangeraden om tenminste eens in de twee jaar je split airco te laten bijvullen. Wanneer bijvullen en vacumeren van je split airco nodig is tijdens een onderhoudsbeurt dan betaal je gemiddeld tussen de 40 en 60 euro extra kosten.

STEK specialist per uur kosten

Je kunt met de specialist ook een uurprijs afspreken voor onderhoud aan je split airco. Een uurloon van een STEK specialist ligt gemiddeld tussen de 45 en 55 euro per uur. Wanneer je ervoor kiest om van tevoren een totaalprijs af te spreken voor split airco onderhoud dan betaal je gemiddeld tussen de 130 en 150 euro.

Wat kost het om je split airco te laten bijvullen?

Afbeelding 2: De split airco wordt aangezet met de hulp van een afstandsbediening

Voordelen split airco bijvullen

Voordeel van regelmatig je split airco laten bijvullen is dat je kamer heerlijk koel blijft. Ook zorgt regelmatig bijvullen en onderhoud ervoor dat stof, bacteriën en schimmels uit de airco blijven. Stof, schimmels en bacteriën zorgen voor een minder schone lucht in je huis wat slechter is voor je gezondheid. Ook voorkom je door onderhoud grotere problemen met bijbehorende hoge kosten.

Bespaartips van MyGo

  1. Kies een vakman uit de buurt. Bespaar op de voorrijkosten door een vakman uit de buurt te kiezen.
  2. Combineer klussen. Split airco specialisten zijn vaak ook gespecialiseerd in cv-ketels. Wanneer je tegelijk het bijvullen van de split airco met onderhoud aan de cv-ketel laat doen scheelt dit in de kosten. Wellicht hebben je buren ook onderhoud nodig aan hun airco of cv-ketel. Combineer deze klussen door iets te besparen op de totaalprijs.

MyGo helpt je graag

MyGo helpt je graag. Via de MyGo Matchmaker kun je meteen gematcht worden met de meest geknipte vakman voor jouw klus bij jou in de buurt. Ook kun je via de Matchmaker meteen meerdere offertes opvragen en vergelijken. Wil je liever telefonisch contact? Ook dat is mogelijk. Bel dan gratis en vrijblijvend met 085 106 1600. We kunnen je dan meteen doorverbinden met een vakman uit jouw regio.

Waarom MyGo?
  • Direct een specialist geregeld
  • Snel een offerte binnen
  • Alleen betrouwbare bedrijven!
Lees meer ...
Onze belofte aan jou:
  • Bedrijven die tijd hebben voor jouw klus
  • Direct hulp via ons service center
  • Nauwkeurige bedrijfsselectie
Hulp nodig? Max staat voor je klaar!

Hulp nodig? Ons service team staat voor je klaar!