Terug naar prijzen
Trap bekleden kosten

Trap bekleden kosten

Heb je besloten je trap te (laten) bekleden en wil je weten wat dat kost? Op deze pagina krijg je antwoord op de volgende vragen over de kosten van trapbekleding:

 • Wat kost het (laten) bekleden van een trap?
 • Hoe kan ik besparen op trapbekleding?
 • Wat zijn de voordelen van trapbekleding?
 • Trap bekleden met pvc, vinyl, tapijt, laminaat of hout?

Ben je op zoek naar een specialist die je trap voor jou kan bekleden? MyGo helpt je graag. Met de MyGo Matchmaker vind je direct een gekwalificeerde vakspecialist bij jou in de buurt.

Je kunt de MyGo Matchmaker zowel telefonisch als online gebruiken.

Voor telefonisch, bel 085 106 1600. Voor online, klik op de Matchmakerknop.

Wat kost het (laten) bekleden van een trap?

De kosten voor het (laten) bekleden van een trap zijn afhankelijk van meerdere factoren, die we hieronder voor je op een rij hebben gezet.

Vorm van de trap en aantal traptreden

De hoeken van de trap bepalen voor een groot deel wat de totaalprijs van het bekleden wordt. Een rechte trap is een stuk goedkoper dan een trap waar een draai in zit, omdat een trap met een draai vaak meer traptreden heeft die ook nog eens moeilijker te bekleden zijn. Hoe meer werk, hoe hoger de prijs die wordt gerekend.

Trap bekleden kosten

Open of gesloten trap

Voor het bekleden van een open trap is meer materiaal nodig dan voor het bekleden van een gesloten trap, waardoor de kosten stijgen. Bovendien moet de onderkant van de traptreden bij een open trap ook bekleed worden, wat een lastige klus is die veel tijd kost.

Materiaal

Het materiaal waarmee je de trap laat bekleden, heeft veel invloed op de prijs. Je kunt daarbij onder andere kiezen uit vinyl, linoleum, pvc en eikenhout. Elk materiaal heeft een eigen prijskaartje en de prijzen liggen behoorlijk uiteen.

Wie een slijtvast materiaal wil, doet er goed aan te kiezen voor laminaat, eikenhout of pvc. Wie meer waarde hecht aan geluiddemping, kan beter kiezen voor sisal of tapijt (bij de laatste optie spreken we van stofferen in plaats van bekleden). 

De tabel hieronder laat voor iedere soort bekleding de gemiddelde prijs zien. De prijzen zijn inclusief montage en gelden voor open trappen, gesloten trappen, steektrappen, wenteltrappen en spiltrappen.

Soort trap en soort bekleding

Prijs

Trap bekleden vinyl

€35 - €65 per trede

Trap bekleden sisal

€52 - €65 per trede

Trap bekleden tapijt

€70 - €110 per trede

Trap bekleden laminaat

€110 - €180 per trede

Trap bekleden linoleum

€115 - €140 per trede

Trap bekleden pvc

€125 - €145 per trede

Trap bekleden eikenhout

€185 - €200 per trede

Verwijderen van oude bekleding

Het kan zijn dat er oude bekleding op de trap zit, die eerst verwijderd moet worden voor met het bekleden kan worden gestart. Als er een specialist is ingeschakeld voor de klus, zal hij daardoor meer tijd aan de klus kwijt zijn en dus een hogere rekening sturen.

Monteren van trapwangen of stootborden

Gesloten trappen hebben stootborden tussen iedere traptrede. Ook hebben veel trappen zogeheten trapwangen aan de zijkant. Je kunt ervoor kiezen de stootborden en trapwangen mee te laten bekleden. Hoewel trapwangen vaak bij de prijs inbegrepen zijn, betaal je 100 tot 200 euro extra per trap voor de stootborden. 

Trap bekleden kosten

Extra opties

Naast trapbekleding zijn er meerdere extra opties die je kunt kiezen om je trap een nieuw uiterlijk te geven. Onder andere trapmatten en een balustrade vallen in die categorie. In de tabel hieronder zijn de extra opties en de gemiddelde prijzen daarvan weergegeven.

Extra optie

Prijs

Antislip-strips

€3 - €15 per meter

Trapverlichting

€10 - €40 per spot of per ledstrip (goed voor één trede)

Trapmatten

€3 - €55 per mat

Trapleuning

€40 - €150 per trap

Balustrade

€95 per 2 meter

De prijzen in de tabellen zijn gemiddelden. Wil je exacte prijzen weten voor bekleding en de extra opties? Raadpleeg dan de MyGo Matchmaker of bel naar 085 106 1600.

MyGo bespaartips trap bekleden

Er zijn meerdere dingen die je kunt doen om geld te besparen wanneer je een trap dicht laat maken. We hebben ze hieronder voor je op een rij gezet.

Zelf voorbereidingen treffen

Je kunt zelf het oude materiaal dat nog op de trap zit verwijderen, waaronder oude bekleding en lijmresten. Als je een specialist hebt ingeschakeld, kan hij zich dan volledig bezighouden met het bekleden van de trap. Hij kan daardoor meer verschillende klussen aannemen en jouw rekening valt lager uit. Je kunt de oude bekleding inleveren bij de milieustraat van je gemeente.

Kiezen voor voordeligere materialen

Het materiaal dat wordt gebruikt om de trap mee te bekleden, vormt een groot onderdeel van de totale kosten. Door voor vinyl of tapijt te kiezen in plaats van laminaat, ben je een stuk goedkoper uit.

Meerdere dingen in een keer laten aanpassen

Het kan zo zijn dat je een trap wilt laten bekleden, maar dat je daarnaast ook al een idee hebt voor een andere trap in huis. Je doet er dan goed aan één specialist in te schakelen en die beide projecten direct na elkaar te laten uitvoeren. De kans is daarbij groot dat de prijs wordt afgerond of dat erover te onderhandelen valt.

Een specialist in de buurt inschakelen

Naast het gebruikte materiaal kunnen ook reiskosten ervoor zorgen dat de eindfactuur hoog uitvalt. Wanneer je de handen ineenslaat met een specialist in de buurt, worden de reiskosten beduidend lager. Soms vervallen ze zelfs volledig.

Trap bekleden kosten

Wat zijn de voordelen van trapbekleding?

Aan het (laten) bekleden van je trap zitten veel voordelen, zowel op praktisch als op stilistisch gebied. Hieronder de voordelen op een rij:

 • Minder werk dan een complete traprenovatie
 • Geluidsdemping
 • Minder gladheid op de treden
 • Nieuwe uitstraling van de trap
 • Isolatie
 • Waardevermeerdering van het huis
 • Meer stevigheid in de trap, maar geen kraakgeluid

Trap bekleden met pvc, vinyl, tapijt, laminaat of hout?

Er zijn veel verschillende materialen waarmee je je trap kunt (laten) bekleden. In de tabel hieronder vergelijken we vijf veel gekozen materialen met elkaar op basis van praktische eigenschappen.

 

Tapijt

Vinyl

Pvc

Laminaat

Hout

Betaalbaar

X

X

X

X

 

Geluiddempend

X

X

 

 

 

Isolerend

X

X

 

 

X

Bestand tegen water

 

X

X

X

X

Onderhoudsvriendelijk

 

 

X

X

X

Makkelijk te verwijderen

 

 

X

X

 

Recyclebaar

 

 

X

 

X

Trap bekleden kosten

Traprenovatie pvc

Pvc is een populair traprenovatiemateriaal. Het is niet alleen betaalbaar, maar vergt ook weinig onderhoud en is goed bestand tegen water. Daarnaast is het slijt- en stootvast. Het is makkelijk te verwijderen en je kunt het laten recyclen. Daar staat wel tegenover dat pvc niet veel geluidsdemping en isolatie biedt. Wil je meer weten over het gebruik van pvc bij traprenovatie? Kijk dan op de pagina trap bekleden pvc.

Traprenovatie laminaat

Laminaat is net als pvc een betaalbaar materiaal dat weinig onderhoud vergt en goed bestand is tegen water. Ook is het duurzaam en makkelijk te verwijderen. Het is bijna niet te onderscheiden van hout, waardoor het een goede optie is voor mensen die hun trap een houten uiterlijk willen geven zonder veel geld kwijt te zijn. Net als pvc is laminaat echter niet erg geluiddempend en isolerend.

Traprenovatie tapijt

Ook tapijt is een betaalbaar materiaal om te gebruiken bij traprenovatie. Hoewel het niet erg onderhoudsvriendelijk is en niet bestand is tegen water, werkt het geluiddempend en isolerend. Wel is het verwijderen van tapijt moeilijker dan het verwijderen van pvc of laminaat en zijn nog niet alle tapijtsoorten goed te recyclen.

Traprenovatie vinyl

Vaak wordt er voor traprenovatie getwijfeld tussen het gebruik van pvc en vinyl, omdat die twee materialen erg op elkaar lijken. Er zijn echter ook duidelijke verschillen. Pvc is beter bestand tegen water, onderhoudsvriendelijker en makkelijker te verwijderen dan vinyl. Daar staat tegenover dat vinyl beter geluiddempend en isolerend werkt dan pvc.

Traprenovatie hout

Hout is het duurste materiaal om te gebruiken bij traprenovatie. Daarnaast werkt het niet geluiddempend en is het lastig te verwijderen. Het is echter wel goed bestand tegen water, onderhoudsvriendelijk, goed te recyclen en isolerend.

MyGo helpt je graag

Met de MyGo Matchmaker vind je zonder zoeken direct de best passende trapspecialist bij jou in de buurt. De Matchmaker is 24 uur per dag, 7 dagen per week beschikbaar. Telefonisch contact kan ook! Je kunt ons tijdens openingstijden bellen op 085 106 1600