Terug naar diensten
Uitvaart offertes

Uitvaart offertes

Als je een uitvaart willen regelen is het verstandig om een offerte op te vragen bij verschillende uitvaartverzorgers. Zo kun je de prijzen vergelijk en krijg je een beter beeld wat de mogelijkheden zijn met jouw specifieke budget.

Ben je op zoek naar een uitvaartverzorger voor een begrafenis of crematie? MyGo helpt je graag. Met de MyGo Matchmaker vind je direct een gekwalificeerde uitvaartverzorger bij jou in de buurt.

Je kunt de MyGo Matchmaker zowel telefonisch als online gebruiken.
Voor telefonisch, bel 085 106 1600. Voor online, klik op de Matchmaker knop

Uitvaart offerte opvragen

Een uitvaartverzorger kiezen is geen makkelijke keuze. Je hebt een bepaald budget maar wil toch een respectvolle uitvaart en een goed gevoel hebben bij de uitvaartondernemer. Om een goed beeld te krijgen van de kwaliteit en de kosten van een uitvaart is het aan te raden om offertes op te vragen bij meerdere uitvaartondernemers in jouw regio. Je kunt bij het vergelijken van de offertes letten op de volgende zaken (plus de bijbehorende kosten):

  • Soort uitvaart. Kies je voor een begrafenis of crematie? En hoe verzorgt iedere uitvaartondernemer dit?
  • Locatie van de opbaring. Wil je de overledene thuis of in het uitvaartcentrum laten opbaren, of wil je juist niet opbaren?
  • Soort uitvaartdienst. Wil je een traditionele uitvaartceremonie in een kerk of juist op een niet-traditionele locatie?
  • Soort kist. Wat voor kist kies je? Een massief houten kist? Een eco-kist? Ook is het mogelijk de kist zelf te maken, echter moet deze dan wel aan bepaalde voorwaarden voldoen.
  • Catering? Je kunt kiezen voor een uitgebreide cateringservice of alleen koffie en cake.
  • Rouwkaarten. Vaak biedt een uitvaartondernemer ook rouwkaarten aan. Om geld te besparen kun je dit ook zelf doen of online het overlijden bekend maken.

Uitvaart offertes

Wat kost een uitvaart?

De kosten voor een uitvaart kunnen erg variëren. Ten eerste is er een prijsverschil tussen een crematie en een begrafenis, een crematie is altijd het goedkoopst. De kosten voor een crematie liggen gemiddeld tussen de 3.200 en 6.500 euro. Een begrafenis kost gemiddeld ongeveer 5.000 tot zo’n 8.000 euro. Daarnaast hangt de totaalprijs natuurlijk sterk af van de keuzes die je maakt en hoe groot of klein de uitvaart wordt. Kijk voor meer informatie over de gemiddelde prijzen van een uitvaart op mygo.nl/wat-kost-een-uitvaart.

Waarmee rekening houden?

Controleer voordat je een uitvaartverzorger inschakelt of de overledene ook een uitvaartverzekering had. Soms staat op de polis namelijk al de uitvaartverzorger die verplicht bent te kiezen zodat de uitvaart bekostigd wordt. Daarnaast moet je rekening houden met grafrechten. Als je voor een begrafenis kiest krijg je met grafrechten te maken, dit zijn de kosten voor het gebruik en behoud van het graf. Doorgaans moet je dit bedrag voor en in één keer afrekenen.

Uitvaart offertes

Bespaartips van MyGo

Er zijn veel mogelijkheden om geld te besparen op de uitvaart. Naast het vergelijken van de kwaliteit en kosten van verschillende uitvaartverzorgers kun je ook veel zelf doen om de kosten te drukken.

  • Kies een doordeweekse dag. Een uitvaart doordeweeks is vaak de goedkoopste optie. Sommige dagen zijn zelfs extra voordelig. Overleg met de uitvaartondernemer welke dag het meest voordelig is in jouw specifieke situatie.
  • Geen catering. Je kunt na de uitvaart bijvoorbeeld bij iemand thuis samenkomen voor een hapje of een drankje, zo kun je flink geld besparen op de cateringservice.
  • Regel zelf bloemen. Weet je wat de favoriete bloemen waren van de overledene? Koop deze dan zelf. Rouwboeketten zijn vaak erg prijzig.

Houd er echter wel rekening mee dat niet iedere uitvaartverzorger daar even open voor staat. Overleg daarom met de uitvaartondernemer en wees duidelijk wat je graag zelf wilt doen. Kijk voor uitgebreide informatie over een voordelige uitvaart en voor meer bespaartips op mygo.nl/goedkope-uitvaart.

MyGo helpt je graag

Met de Matchmaker van MyGo vind je zonder zoeken direct de best passende uitvaartondernemer bij jou in de buurt. De Matchmaker is 24 uur per dag, 7 dagen per week, beschikbaar. Telefonisch contact kan ook! Je kunt ons tijdens openingstijden bellen op 085 106 1600.