Terug naar diensten
Bank laten reinigen

Bank laten reinigen

Bank laten reinigen

Wat voor bankstel je ook hebt, na verloop van tijd kan het er smoezelig uit gaan zien en kunnen er vlekken in komen. Nu kun je besluiten het te vervangen, maar je kunt ook je bank laten reinigen. Door je bank te laten reinigen geniet je er langer van en hoef je niet meer tegen viezigheden aan te kijken.

Zoek je iemand om je bank te reinigen? In de MyGo Matchmaker vind je alle bankreinigingsspecialisten bij jou in de buurt op één plek. Zo kun je ze eenvoudig vergelijken en je bank laten reinigen door het bedrijf dat bij jouw klus past.

Wat kost een bank laten reinigen?

Hoeveel een bank laten reinigen je gaat kosten, is eigenlijk volledig afhankelijk van het soort bank, of er losse kussens op zitten, hoe groot de bank is, enzovoort. Daarom is het lastig om een schatting van de kosten te geven. Wil je je bank laten reinigen, dan zul je meestal een offerte moeten opvragen bij één of meerdere bankreinigingsspecialisten.

Gemiddeld kun je voor een complete reinigingsbeurt van je bank uitgaan van een prijs rond de 200 euro. Echter, als het maar om een kleine vlek gaat en de bank niet helemaal uit elkaar gehaald hoeft te worden is 50 euro ook heel redelijk.

Bank laten reinigen

Zelf bank reinigen

Naast je bank laten reinigen is hem zelf schoonmaken natuurlijk ook een optie. Hoe je dat doet, is echter afhankelijk van het soort bank dat je hebt. Hieronder geven we daarvoor wat tips.

Stoffen bank schoonmaken

Een stoffen bank neemt snel viezigheid op, maar gelukkig bestaan er veel middeltjes waarmee je die vlekken kunt verwijderen. Denk daarbij aan shampoo of groene zeep, maar ook aan baking soda of azijn. Zeep zal een stoffen bank niet beschadigen, dus is dit sowieso een veilige optie om je bank mee te reinigen. Met baking soda kun je echter ook hardnekkige vlekken losweken als je het goed laat intrekken. Een stoffen bank reinigen lijkt sterk op een tapijt reinigen, dus ook op dat vlak kun je tips opdoen.

Leren bank schoonmaken

Ga je een leren bank schoonmaken, dan moet je iets voorzichtiger zijn dan bij een stoffen bank. Sowieso moet een leren bank altijd opnieuw worden ingevet nadat je hem hebt gereinigd, dus vergeet dat niet.

Heb je nu bijvoorbeeld inkt op je leren bank geknoeid en is die vlek ingetrokken, dan kun je proberen de vlek te verwijderen met wat olijfolie. Zo hou je het leer meteen geolied. Ook alcohol is een optie, maar let erop dat alcohol vetoplossend werkt en dat je bank dan zeker opnieuw ingevet moet worden.

Probeer liever geen schoonmaakmiddel op een leren bank te gebruiken. Daardoor kan het leer namelijk te sterk gaan uitdrogen, waardoor het kan gaan barsten.

Suède bank schoonmaken

Suède is een gevoelig materiaal waar je snel verkleuringen in ziet. Ga je een suède bank schoonmaken, wees dan dus erg voorzichtig. Je beste optie is eigenlijk een speciaal suèdeschoonmaakmiddel. Anders is azijn ook een optie voor het reinigen van je suède bank. Gebruik absoluut geen zeep of water, want dan zullen er kringen ontstaan.

Bank laten reinigen

Voordelen van je bank laten reinigen

Een professional zal je bank niet beschadigen. Zelf je bank reinigen kan problemen opleveren als je het verkeerde schoonmaakmiddel gebruikt en je bijvoorbeeld een permanente kring in het leer creëert. Een professionele bankreinigingsspecialist zal dit nooit doen, alleen al omdat hij dan voor de kosten zou opdraaien. Bij een professional ben je voor het laten reinigen van je bank dus in goede handen.

Er zullen geen vieze vlekken of geurtjes meer in je bank zitten. Bij het schoonmaken van je bank zal de professional deze volledig uit elkaar halen. Een professionele reinigingsbeurt is nu eenmaal grondiger dan je vermoedelijk zelf zou doen. Ook worden hiervoor specialistische middelen gebruikt. Zo weet je zeker dat er geen viezigheid én geen vieze geurtjes achterblijven als je je bank laten reinigen.

Je kunt er toekomstige vlekken mee helpen voorkomen. Een stoffen bank laten reinigen door een professional houdt vaak in dat de stof wordt geïmpregneerd. Zo wordt de bank waterafstotend. Als je in de toekomst nog eens op je bank knoeit, kun je de gemorste vloeistof snel wegvegen vóór hij een vlek gaat vormen.

Je bank gaat langer mee. Als je je bank laat reinigen, ziet hij er schoner uit en zul je minder snel de neiging hebben om een nieuwe aan te schaffen. Bovendien verminder je slijtage als je je bank goed laat onderhouden door een professional. Vuil kan anders namelijk tussen de vezels gaat zitten, en als het veel beweegt, slijten ze daardoor.

Bank laten reinigen? MyGo geeft tips

Probeer eerst nog wat tips voor het zelf reinigen van je bank. Nu moet je hier wel voorzichtig mee zijn, maar zelf je bank reinigen blijft de goedkoopste optie. Let bij het kiezen van je schoonmaakmiddel alleen wel goed op de stof, zodat je zeker weet dat je je bank niet juist beschadigt.

Breng je bank zelf weg voor reiniging. Veel bankreinigingsspecialisten reinigen banken standaard op locatie, dus bij je thuis. Andere hebben echter de mogelijkheid tot een haal- en brengservice. Als je kunt vermijden dat de vakspecialist bij je langs moet komen, kun je soms op voorrijkosten besparen. Dit is natuurlijk wel alleen realistisch als je een kleine bank hebt zonder al te veel losse onderdelen.

Vraag je af of je bank het qua prijs waard is. Soms heb je een goedkope bank aangeschaft en komt daar na een aantal jaar een grote vlek in. Afhankelijk van het type bank kunnen de kosten van het reinigen dan flink oplopen. In dat geval kan het verstandig zijn om te overwegen om toch een nieuwe bank aan te schaffen.

Vergelijk offertes met elkaar. Je bank zo voordelig mogelijk laten reinigen is alleen mogelijk als je eerst offertes van bankreinigingsspecialisten met elkaar vergelijkt. Anders kun je nooit zeker zijn van de laagste prijs. Gelukkig staat MyGo voor je klaar!

Bank laten reinigen? MyGo helpt je het voordeligste bedrijf te vinden

Wil jij nu ook je bank laten reinigen? Maak dan gebruik van de online MyGo Matchmaker om de voordeligste bankreinigingsspecialisten bij jou in de buurt te vinden. Als je liever telefonisch gematcht wilt worden, kan dat ook. Bel daarvoor naar 085 106 1600.