Terug naar diensten
Bewust verhuizen

Bewust verhuizen

Ga je binnenkort verhuizen en wil je zeker zijn dat je goed voorbereid bent? Hoe verhuis je zonder al te veel nieuwe meubels en spullen aan te schaffen? Op deze pagina vind je alle informatie over hoe je zo bewust mogelijk kunt verhuizen.

Via de MyGo matchmaker kun je direct gematcht worden met de meest geschikte verhuizer bij jou in de buurt. Wil je liever telefonisch contact? Bel dan geheel vrijblijvend en gratis met 085 106 1600.

Goede voorbereiding verhuizing

Als je gaat verhuizen naar een nieuwe woning kun je veel dingen meenemen uit je oude huis. Een goede planning voor de verhuizing is ten eerste het belangrijkst. Ga na wat er allemaal geregeld moet worden voor je nieuwe huis voordat je er intrekt. Ook al ben je goed voorbereid moet je alsnog altijd rekening houden met onvoorziene tegenvallers.

Kies een verhuisbedrijf voor minder zorgen

Kies voor een verhuisbedrijf om de praktisch, snel en goedkoop te kunnen verhuizen. Verhuisbedrijven pakken alle spullen in, zetten het klaar voor transport en zetten het neer op de gewenste plek in je nieuwe huis. Zo hoef je zelf geen zorgen te maken over de verhuizing. Ook wanneer je een nieuwe aankoop hebt gedaan voor je nieuwe huis kunnen de meeste verhuisbedrijven dit voor je ophalen en neerzetten. Sommige verhuisbedrijven beschikken ook over een handyman service die meteen je apparatuur kan aansluiten of installeren. Je kunt verhuizers ook flexibel inhuren wanneer je bijvoorbeeld alleen de grote meubels niet zelf kunt verhuizen.

Hergebruik oude inboedel

Ga na wat je allemaal mee kunt/wilt nemen uit je oude huis. Je kunt bijvoorbeeld je oude vloer en gordijnen hergebruiken of dit laten overnemen door de nieuwe bewoners. Neem, indien mogelijk, oude hanglampen mee om op te hangen in je nieuw woning. Als je ervoor kiest zelf de verhuizing voor te bereiden gebruik dan oude dozen, dekens en krantenpapier zodat je geen nieuwe spullen voor de verhuizing hoeft aan te schaffen.

Waarmee rekening houden bij verhuizen?

Verhuizen kan erg stressvol zijn en daardoor kan je snel iets over het hoofd zien. Om vergissingen te voorkomen hieronder een overzicht van de meest belangrijke dingen waar je rekening mee moet houden tijdens het verhuizen.

Koppel alle apparaten los

Zorg ervoor dat apparaten zoals de koelkast, wasmachine en het koffiezetapparaat losgekoppeld zijn. Wanneer mogelijk, bewaar de oude verpakkingen van deze apparaten, hierin kunnen ze doorgaans het veiligst vervoert worden waardoor de kans op schade geminimaliseerd wordt. Vooral een wasmachine moet worden verhuisd in een aantal stappen. Ten eerste moet de wasmachine losgekoppeld worden van de water- en stroomtoevoer. Het water loopt langzaam uit de wasmachine dus koppel deze tijdig los.

Duidelijk doorgeven van de verhuizing

Geef goed door aan het verhuisbedrijf hoeveel spullen er allemaal verhuisd moeten worden. Ook moeten zij weten of er trappen of een lift aanwezig is en de oppervlakte van je huis en eventuele speciale wensen die je hebt. Denk hierbij aan bijvoorbeeld aan het huren van een verhuislift wanneer sommige meubels op de bovenverdieping alleen door een raam naar buiten kunnen. Moeten er meubelstukken door dunne trapgaten getild worden? Wat is de afstand van de parkeerplek tot het huis? Pak je zelf alle spullen in of heb je liever dat de verhuizer dat doet? Al deze zaken moet een verhuisbedrijf weten zodat ze rekening kunnen houden met extra werkzaamheden.

Omzetten gegevens

Wanneer je gaat verhuizen naar een nieuwe woning is het belangrijk dat je dit tijdig doorgeeft aan de juiste instanties zoals de gemeente, je werkgever. Ook moet je nieuwe zaken regelen zoals internet, televisie en gas,water en licht.

Aanvragen parkeergelegenheid of tijdelijke verkeersmaatregel

Wanneer je een verhuisbedrijf inschakelt moeten deze voor de deur kunnen parkeren voor een goed verloop van de verhuizing. Vraag een parkeervergunning of tijdelijke verkeersmaatregel minimaal één week van tevoren aan. Houd er rekening mee dat je voor een tijdelijke verkeersmaatregel of parkeergelegenheid moet betalen. Wanneer iets uit het raam verhuisd moet worden door middel van een lift dan moet je ook voor de lift een parkeerplek hebben of een parkeergelegenheid aanvragen. Let hierbij op de plek van de lift ten opzichte van het raam.

Kosten verhuizen

Verhuizen naar een nieuwe woning brengt kosten met zich mee. Denk hierbij aan het aanschaffen van nieuwe meubels of nieuwe vloeren en de kosten van het verhuisbedrijf. Kijk voor een checklist van de verhuizing en de kosten van een verhuisbedrijf op de pagina Wij gaan verhuizen.

Bespaartips van MyGo

  • Kies een lokaal verhuisbedrijf. Kies een verhuisbedrijf uit de buurt om zo op de voorrijkosten te besparen. Sommige verhuisbedrijven rekenen helemaal geen voorrijkosten wanneer je dicht bij ze in de buurt woont.
  • Pak zelf de spullen in. Pak zelf alle spullen in zodat de verhuizers dit niet hoeven te doen. Dit zal je tijd en geld besparen.
  • Hergebruik van oude spullen. Neem, indien mogelijk, je oude vloer, lampen en gordijnen mee uit je oude huis om in je nieuwe woning te gebruiken. Dit zal veel geld besparen.

MyGo helpt je graag

Maak online gebruik van de MyGo matchmaker. Hierdoor wordt je meteen gematcht met de beste verhuizer voor jouw verhuizing. Ook kun je via de MyGo matchmaker meerdere offertes opvragen van verschillende verhuisbedrijven en deze met elkaar vergelijken. Wil je liever telefonisch contact? Ook dat kan. Bel dan gratis met 085 106 1600.

Waarom MyGo?
  • Direct een specialist geregeld
  • Snel een offerte binnen
  • Alleen betrouwbare bedrijven!
Lees meer ...
Onze belofte aan jou:
  • Bedrijven die tijd hebben voor jouw klus
  • Direct hulp via ons service center
  • Nauwkeurige bedrijfsselectie
Hulp nodig? Max staat voor je klaar!

Hulp nodig? Ons service team staat voor je klaar!