Terug naar blog
5 Smart Home systemen

5 Smart Home systemen

10 nov. '22 Door MyGo redactie

Een Smart Home systeem is een platform voor alle Smart Home apparaten in jouw huis. Smart Home systemen worden ook wel Domotica systemen genoemd. Met een Domotica Smart Home systeem kunnen alle Smart Home apparaten binnenshuis met elkaar verbonden worden. Hiermee wordt het gebruik van Smart Home producten makkelijker gemaakt. Momenteel zijn er genoeg systemen op de markt. Wij helpen je graag bij het kiezen van het juiste Smart Home systeem! Hieronder vind je de 5 systemen op een rij.

 • Homey Smart Hub

  Homey is een Smart Home systeem van Athom. Met Homey krijg je de mogelijkheid om gemakkelijk alle Smart Home apparaten te bedienen. Alle functies en gadgets worden met elkaar verbonden via het Smart Hub systeem met één app. Momenteel betaal ongeveer 300 euro voor de Homey van Athom.

  Met Homey kunnen veel apps tegelijkertijd verbonden worden. Bekijk bij het kopen van een Smart Home systeem welke apps wel of niet gebruikt kunnen worden. Sommige systemen ondersteunen niet alle apps die je hebt.

 • Google Nest Hub

  De Nest Hub van Google is een sterke speler op de markt. Met dit systeem kan je hele huis worden aangestuurd. Momenteel kunnen 30.000 verschillende Smart Home apparaten van meer dan 3.500 merken worden aangesloten. Voor een Google Nest Hub hoef je nog geen 100 euro neer te leggen. Een koopje voor een persoonlijke assistent met de ontwikkelde technologie van Google.  
 • Amazon Echo

  De Amazon Echo was de marktleider onder de slimme luidsprekers. Sinds 2015 worden deze systemen verkocht. Net zoals Google heeft Amazon ook een eigen spraak assistent, Alexa. De Amazon Echo ondersteunt momenteel meer dan 60.000 Smart Home apparaten en is daarom ook zeer populair. De gemiddelde prijzen van de Amazon Echo varieert tussen de 35 en 75 euro.
 • Apple HomePod

  HomePod is het Smart Home systeem van Apple. Met dit systeem kun je Smart Home apparaten in huis met elkaar laten communiceren via de IPhone of Apple Watch. De HomeKit kan worden bediend met Siri. Voor een Apple HomePod leg je tussen de 100 en 115 euro neer.
 • FIBARO Home Center 3

  De FIBARO Home center 3 kan alle complexe taken aan.  FIBARO is meer dan 10 jaar bezig op de markt en heeft dit uitzonderlijke smart home systeem ontwikkeld. Het systeem heeft een groot bereik en een kabelvrije configuratie. De FIBARO Home Center 3 is verkrijgbaar tussen de €425,- en €450,-. Met deze hub wordt er een centrale rol gespeeld bij het aansturen en controleren van slimme apparaten in jouw woning. Denk hierbij aan het regelen van temperatuur, alarm systemen, camera’s en verlichting.

  De FIBARO Home Center 3 werkt op stembediening met Google Assistant, Siri of Amazon Alexa. De home Center is duurzaam en vermindert de ecologische voetafdruk. 

 

Een Domotica systeem kan in principe in elke woning worden geïnstalleerd. Om een Smart Home te creëren is snelle internetverbinding nodig. Als je op een slimme manier de temperatuur wilt regelen, is goede isolatie heel belangrijk. De kosten per systeem lopen nogal uiteen. De prijs is afhankelijk van het soort apparatuur je in huis wilt laten plaatsen.

Heb je besloten welk Smart Home systeem het beste bij jou past? Lees dan het Smart Home stappenplan om probleemloos jouw woning te veranderen in een smart home.

Wil je een Smart Home systeem laten installeren? Neem dan contact op met een vakman bij jou in de buurt.