Terug naar blog
Beroep van de week: DAKKAPELSPECIALIST

Beroep van de week: DAKKAPELSPECIALIST

21 sep. '22 Door MyGo redactie

Iedere week zetten we op woensdag een beroep in de schijnwerper op het blog van MyGo. Wat houdt dit beroep exact in? Wat zijn de werkzaamheden? Welke opleiding heb je ervoor nodig? En wat weet je nog niet over dit beroep? Wij zetten het op een rij.

OMSCHRIJVING

Voor het verkrijgen van extra ruimte en licht op je zolder kun je een dakkapel plaatsen. Het is een uitbouw op een schuin dak. Schuine daken hebben vaak weinig sta en leef ruimte wat op te lossen valt met een dakkapel. Dakkapel specialisten zijn experts die zich specialiseren in dakkapellen. Het plaatsen van een dakkapel is geen eenvoudige klus en moet goed gebeuren om lekkages en andere problemen te voorkomen. Dakkapel specialisten hebben de kennis en kunnen snel en goed een dakkapel ontwerpen, fabriceren en plaatsen. Hierdoor is de dakkapel van hogere kwaliteit en kun je lang en zorgeloos van je goed geplaatste dakkapel genieten. 

WERKZAAMHEDEN

Experts kunnen advies geven over een nieuwe dakkapel. Wanneer je een offerteaanvraag hebt gedaan en, zo nodig, een vergunning hebt aangevraagd zal de specialist een offerte opmaken. Zodra je deze offerte ondertekend hebt zal het proces beginnen. 

De dakdekker zal langskomen om de constructie te maken. Hierbij worden de dakpannen weggehaald en wordt er ruimte gemaakt voor de dakkapel. Vervolgens wordt de opening groter en op maat gemaakt. Nu er ruimte is voor de dakkapel zullen ze de dakkapel plaatsen. Normale modellen worden met een kraan geplaatst. 

Wil je een dakkapel op maat? Dan zullen ze alles balk voor balk plaatsen, dit zal ook langer duren. Hiervoor zal het dak en de zijkanten handmatig worden geplaatst. Vervolgens kunnen de kozijnen en het glas in de dakkapel geplaatst worden.

Nu de specialist de dakkapel heeft geplaatst zal de buitenzijde worden afgewerkt. De dakkapel wordt waterdicht gemaakt en de isolatie en tochtkering zal geplaatst worden. 

Als laatste zal de specialist de binnenzijde afwerken en alle nazorg verrichten.

OPLEIDING

Om een dakkapel specialist te worden heb je geen specifieke opleiding nodig. Het beroep is namelijk ook geen beschermd beroep. Praktisch gezien zou iedereen een dakdekker kunnen worden. Het meeste van het beroep leer je van je collega’s en door het in de praktijk uit te voeren. 

Wil je goed klaargestoomd worden? Dan kun je een opleiding volgen in de richting van dakkapel specialist. Een voorbeeld hiervan is de opleiding tot timmerman niveau 2. Tijdens de opleiding leer je alles rondom dakwerk, kozijnen, bouwwerk en meer. Het is voor het vak belangrijk dat je handig bent en graag hard en buiten werkt.

WIST JE DAT?

… het gemiddelde salaris tussen de 2000 en 2600 euro per maand ligt?

Het gemiddelde salaris van een dakkapelspecialist ligt gemiddeld tussen de 2000 en 2600 euro per maand. Dit is afhankelijk van de regio, het bedrijf en de ervaring van de specialist. 

… er een tekort is aan vakmannen?

Er zijn veel klussen die moeten worden uitgevoerd. Door de grote vraag naar woningen wordt dit aantal klussen verhoogt. Echter zijn er relatief weinig vakmensen. Zoek je momenteel een dakkapelspecialist? Dan is de kans groot dat het even duurt voordat hij jouw klus kan uitvoeren door de vele aanvragen.

… een dakkapel de waarde van je huis verhoogd?

Een dakkapel zorgt voor extra ruimte en licht in je huis. Bij het plaatsen van een dakkapel stijgt de waarde van je huis. Het is dus zeker een goede investering. Wanneer je ooit je huis gaat verkopen verdien je een groot deel van de dakkapel weer terug. 

… het gemiddelde salaris tussen de 2.000 en 2.600 euro bedraagt?

Gemiddeld verdient een dakkapelspecialist tussen de 2.000 en 2.600 euro. Dit is afhankelijk van het bedrijf, de regio en de ervaring van de vakspecialist. 

MYGO MATCHMAKER

Wil jij verzekerd zijn van de beste kwaliteit van jouw dakkapel? Via de MyGo matchmaker kom je eenvoudig in contact met een specialist. Bel je liever direct? Neem dan contact op met de medewerkers van het MyGo servicecenter via 085 106 1600.