Direct hulp
Terug naar diensten
Dakkapel vervangen

Dakkapel vervangen

Als je een dakkapel hebt die zodanig verouderd is of je liever een ander type dakkapel wilt kun je deze laten vervangen. Je dakkapel vervangen zal de waarde van je woning vergroten en zal tevens zorgen voor meer woongenot. Op deze pagina vind je alle informatie over het vervangen van je dakkapel.

Ben je meteen op zoek naar een dakkapelspecialist? Gebruik dan onze 24/7 Matchmaker online of bel MyGo op 085 106 1600.

Kosten dakkapel vervangen

Als je je dakkapel gaat vervangen heb je te maken met twee verschillende soorten kosten; de kosten voor het verwijderen van de oude dakkapel en kosten voor het plaatsen van een nieuwe dakkapel. Gemiddeld betaal je voor het verwijderen van je oude dakkapel tussen de 1.000 en 1.500, ongeacht wat voor soort materiaal het is. Een nieuw dakkapel plaatsen kost gemiddeld tussen de 3.200 en 4.900 euro. In onderstaande overzicht zie je de gemiddelde kosten voor het verwijderen van de oude en plaatsen van een nieuwe dakkapel.

Soort Dakkapel

Gemiddelde kosten verwijderen dakkapel

Gemiddelde kosten nieuw dakkapel

Totale kosten

Polyester dakkapel

€ 1.000 - € 1.500

€ 4.900

€ 5.900 - € 6.400

Houten dakkapel

€ 1.000 - € 1.500

€ 3.200

€ 4.200 - € 4.700

Kunststof dakkapel

€ 1.000 - € 1.500

€ 3.800

€ 4.800 - € 5.300

 

Let wel op dat dit gemiddelde prijzen zijn, de werkelijke kosten kunnen variëren. Kijk voor meer informatie over de kosten van een dakkapel plaatsen op https://mygo.nl/dakkapel-prijzen.

Wanneer dakkapel vervangen?

Als renoveren van je dakkapel niet voldoende is omdat deze bijvoorbeeld doorgerot is dan is het tijd om je dakkapel te vervangen. Soms is je dakkapel zelfs zo verouderd dat vervangen goedkoper is dan renoveren of repareren van je dakkapel. Ook kan het zo zijn dat je dakkapel niet meer past bij de stijl van je woning of dat je gewoonweg een andere dakkapel wilt of je dakkapel wilt vergroten.

Dakkapel vervangen

Voordelen dakkapel vervangen

Een nieuw dakkapel brengt, naast dat deze er nieuw en fris uitziet, veel voordelen met zich mee:

 • Plaatsing gebeurt doorgaans in één dag.
 • Nieuwe dakkapellen zijn duurzamer en worden gemaakt van milieuvriendelijker materiaal dan vroeger.
 • Minder onderhoud nodig aan je dakkapel waardoor je er minder tijd en geld aan kwijt bent.
 • Een prettiger binnenklimaat vanwege een beter isolerend dakkapel; dus koeler in de zomer en warmer in de winter.
 • Veel keuzeopties op het gebied van materialen, afmetingen, kleuren en soorten.
 • Kan in combinatie met andere verbeteringen zoals dubbel glas, LED lampen binnen of buiten in je dakkapel weggewerkt, schuin dak of puntdak, veiliger hang- en sluitwerk, hoger en breder dakkapel, vliegen hor etc.
 • Energiebesparing vanwege de nieuwste isolerende materialen.

Hoe werkt dakkapel vervanging?

Nadat je een offerte hebt gekozen zul je met een dakkapelspecialist al je wensen en alle mogelijkheden doornemen. Denk hierbij aan het type materiaal van je dakkapel; hout, kunststof of polyester, maar ook de afmetingen, het aantal ramen en de eventuele extra opties die je wilt. Nadat je dakkapel gereed kan deze vaak binnen één dag geplaatst worden. Als je kiest voor een traditioneel dakkapel die ter plekke in elkaar gezet moet worden dan duurt dit vaak wat langer. Kijk voor alle informatie omtrent dakkapel plaatsen op mygo.nl/dakkapel-plaatsen.

Dakkapel vervangen

Waarmee rekening houden?

Er zijn een aantal zaken waarmee je rekening moet houden als je je dakkapel laat vervangen.

Vergunning nodig?

Als je je dakkapel laat renoveren heb je veelal geen vergunning nodig. Echter als je kiest voor een nieuwe en bijzondere constructie zoals een groter dakkapel of een hoekdakkapel of je de dakkapel verplaatst naar de voorkant van het huis dan is een vergunning meestal wel vereist. Gemeenten zijn over het algemeen strikter over de voorzijde van een huis. Overleg daarom met je dakspecialist wat in jouw geval nodig is.

Zonnepanelen?

Eventueel kun je zonnepanelen direct mee laten nemen bij de vervanging van je dakkapel. Laat in dit geval wel een verzwaarde dakplaat plaatsen, deze kan namelijk het gewicht van de zonnepanelen goed dragen.

KOMO-keurmerk of BouwGarant keurmerk?

Beschikt de dakspecialist over het KOMO-keurmerk of BouwGarant-keurmerk? Dan ben je er zeker van dat deze goede kwaliteit werk zal leveren en dat deze betrouwbaar is.

Dakkapel vervangen

Bespaartips van MyGo

Hieronder enkele handige tips om geld te besparen op de vervanging van je dakkapel:

 • Kies een prefab dakkapel, deze dakkapellen zijn voorgefabriceerd en vereisen haast geen maatwerk. Hierdoor is een prefab dakkapel snel geplaatst en veel voordeliger dan een op maat gemaakt dakkapel.
 • Laat meerdere dakkapellen tegelijk vervangen, zo kun je een kwantumkorting krijgen.
 • Vergelijk meerdere offertes van verschillende specialisten. Zo kun je de meeste geschikte dakkapelspecialist vinden in jouw buurt en binnen jouw budget.
 • Kies een specialist uit de buurt, zo hoeft hij minder kilometers te maken en zul je besparen op de voorrijkosten.

MyGo helpt je graag

MyGo helpt je graag als je meer vragen hebt omtrent je dakkapel vervanging. Je kunt ons bellen tijdens normale openingstijden op 085 106 1600. Je kunt teruggebeld worden door een vakman, we kunnen een afspraak voor je inplannen of eventuele andere vragen beantwoorden die jij nog hebt. Je kunt online de Matchmaker van MyGo 24/7 gebruiken om zo gematcht te worden met de meest geschikte dakkapelspecialist in jouw regio voor jouw specifieke klus.