Tuintrends 2023

Tuintrends 2023

20 jul. '23 • Door MyGo redactie

Met elk nieuw jaar komen er spannende ontwikkelingen en trends in de wereld van tuinieren en landschapsarchitectuur. Of je nu een doorgewinterde tuinier bent of gewoon van plan bent om je buitenruimte nieuw leven in te blazen, het is altijd boeiend om te ontdekken wat de toekomst in petto heeft voor tuinontwerp. In deze blog nemen we je mee door de opkomende tuintrends in 2023 en laten we je inspireren met innovatieve ideeën om jouw tuin naar een hoger niveau te tillen.

Duurzaamheid en Natuurlijke materialen

Duurzaamheid blijft een cruciale rol spelen in het ontwerpen van tuinen. In 2023 zien we een grotere nadruk op het gebruik van natuurlijke en gerecyclede materialen. Denk aan houten meubels afkomstig uit duurzaam beheerde bossen, biologisch afbreekbare potten en plantenbakken, en het hergebruik van oude materialen om unieke elementen aan je tuin toe te voegen. Duurzame tuininrichting is niet alleen milieuvriendelijk, maar geeft ook een authentieke uitstraling aan jouw buitenruimte.

Eetbare Tuinen

Een andere trend die in 2023 aan populariteit wint, is de opkomst van eetbare tuinen. Steeds meer mensen ontdekken de vreugde van het zelf kweken van groenten, kruiden en fruit in hun eigen tuin. Het toevoegen van verhoogde moestuinbedden, verticale tuinen en kruidentorens biedt niet alleen verse producten binnen handbereik, maar voegt ook een charmant en praktisch element toe aan je tuin.

Biodiversiteit en Inheemse Planten

Het bevorderen van biodiversiteit wordt steeds belangrijker voor tuiniers. In 2023 zien we een groeiende interesse in het planten van inheemse planten en het creëren van leefgebieden voor lokale fauna. Door het integreren van inheemse plantensoorten, zoals wilde bloemen en struiken, trek je vogels, bijen en vlinders aan, wat de ecologische balans in je tuin bevordert. Dit draagt bij aan het behoud van lokale plant- en diersoorten.

Technologie in de Tuin

De tuinbouw maakt gebruik van moderne technologieën om het tuinieren gemakkelijker en efficiënter te maken. In 2023 zien we meer slimme tuinapparaten en irrigatiesystemen die zijn verbonden met je smartphone. Deze technologische snufjes helpen je bij het monitoren en beheren van de waterbehoefte van je planten, waardoor je zowel tijd als water bespaart.

Tuinverlichting en Sfeer

De juiste buitenverlichting kan een betoverende sfeer creëren in jouw tuin, vooral in de avonduren. In 2023 is er een toenemende belangstelling voor sfeervolle tuinverlichting, zoals zachte lantaarns, LED-lichtslingers en subtiele uplights voor bijzondere bomen en planten. Deze verlichting voegt niet alleen esthetische waarde toe, maar verhoogt ook de bruikbaarheid van je tuin, zodat je er langer van kunt genieten.

Met de opkomende tuintrends in 2023 is er voor ieder wat wils, of je nu een liefhebber van duurzaamheid, een moestuinier of een natuurliefhebber bent. Door gebruik te maken van natuurlijke materialen, eetbare tuinen te creëren, inheemse planten te omarmen, slimme technologie te integreren en betoverende verlichting toe te voegen, kun je jouw tuin transformeren tot een oase van rust en schoonheid. Als je nu denkt, daar heb ik toch geen zin in, kan je via de de MyGo Matchmaker jezelf matchen aan een tuinman bij jou uit de buurt! Laat je inspireren door deze trends en ontdek nieuwe mogelijkheden om jouw buitenruimte nog aantrekkelijker te maken.

Ook je tuin met de trends mee laten gaan?

Wil je je tuin een upgrade geven en deze laten meebewegen met de nieuwste trends en ontwikkelingen? Dan staan de specialisten bij MyGo voor je klaar! Via de de MyGo Matchmaker kom je snel en eenvoudig in contact met een geschikte specialist voor jouw klus in jouw regio! Liever telefonisch contact? Dan staan de medewerkers van het MyGo servicecenter voor je klaar via 085 106 1600.

Hulp nodig? Ons service team staat voor je klaar!