Debiteurenbeheer

Debiteurenbeheer bij jou in de buurt

Vind eenvoudig de beste debiteurenbeheerder

Ben je op zoek naar een debiteurenbeheerder die werk levert dat perfect op je wensen aansluit? Met de MyGo Matchmaker vind je direct een gekwalificeerd debiteurenbeheerder bij jou in de buurt. Je kunt de Matchmaker online gebruiken door op de Matchmakerknop te klikken. Wil je liever telefonisch contact? Bel dan naar 085 432 00 32.

Deal met een debiteurenbeheerder

Veelgestelde vragen

Wat doet een debiteurenbeheerder?

Debiteurenbeheer, ook wel debiteurenadministratie genoemd, omvat alle activiteiten waarmee ervoor wordt gezorgd dat klanten openstaande facturen (alsnog) binnen een bepaalde termijn betalen. Het proces van debiteurenbeheer begint voordat er een overeenkomst met een klant wordt aangegaan en stopt wanneer de factuur betaald is.

Ondernemingen kunnen zelf tijd en energie in debiteurenbeheer steken, maar in veel gevallen wordt het aan een medewerker debiteurenadministratie uitbesteed. Hij/zij voert daarbij de volgende taken uit:

 • De kredietwaardigheid van debiteuren controleren
 • Voor duidelijke afspraken omtrent betalingstermijnen zorgen
 • Facturen op de juiste manier opstellen
 • Facturen op tijd naar debiteuren versturen
 • Geldstromen van de onderneming controleren
 • Betalingsherinneringen opstellen en versturen
 • Openstaande facturen nabellen en –mailen
 • Aanmaningsbrieven versturen als een herinnering genegeerd is
 • Een incassoprocedure starten als er na een aanmaning niets gebeurd is
 • Ontvangen factuurbedragen inboeken
 • Contact met incassobureaus en deurwaarders onderhouden en waar nodig zaken aan hen uitbesteden

Factoring is een vorm van debiteurenbeheer waarbij je het volledige debiteurenproces uitbesteedt. Je stuurt een factoringbedrijf dan gegevens aan de hand waarvan zij facturen kunnen opstellen en zij regelen de rest. Voor hun diensten vragen ze een bepaald percentage van het factuurbedrag dat je ontvangt. Meer informatie over factoring vind je hier.

Debiteurenbeheerders kunnen je tevens helpen met het opstellen van voorwaarden omtrent eigendomsvoorbehoud. Je legt dan schriftelijk vast dat je eigenaar van je producten blijft totdat klanten ervoor hebben betaald. Vindt er geen betaling plaats, dan heb je het recht je producten terug te halen.

Deal voor debiteurenbeheer

Wat kost een debiteurenbeheerder?

De kosten voor het uitbesteden van debiteurenbeheer liggen behoorlijk uiteen en kunnen op verschillende manieren tot stand komen. Er zijn debiteurenbeheerders die met abonnementen werken, waarbij je een vast bedrag per maand betaalt. Het kan ook zijn dat de kosten per verstuurde brief/mail of per afgehandeld telefoontje worden berekend.

Een derde mogelijkheid is dat debiteuren een bepaald percentage van het gefactureerde bedrag claimen in ruil voor hun werkzaamheden. Dit is met name bij factoring het geval. Net als bij de abonnementen en de kosten per uitgevoerde actie verschillen de kosten per bedrijf. Daarom wordt vaak aanbevolen om prijzen van debiteurenbeheerders met elkaar te vergelijken.

Welke factoren bepalen de kosten van een debiteurenbeheerder?

Hoeveel je voor het uitbesteden van debiteurenbeheer kwijt bent, hangt in de eerste plaats af van het aantal debiteuren dat je bedrijf heeft. Als er meer debiteuren zijn moet een debiteurenbeheerder immers vaker in actie komen.

Als je voor een abonnement of voor vaste kosten per brief/telefoontje kiest, speelt de grootte van je bedrijf een rol. Hoe groter het bedrijf, hoe meer je per maand betaalt.

Kies je voor debiteurenbeheer waarbij de debiteurenbeheerder een percentage van de opbrengst krijgt, dan speelt het gefactureerde bedrag een grote rol. Hoe hoger dat bedrag immers is, hoe meer de debiteurenbeheerder voor diens werkzaamheden krijgt.

Hoe vergelijk je eenvoudig prijzen van debiteurenbeheerders?

Wil je prijzen van verschillende debiteurenbeheerders met elkaar vergelijken om de optie te vinden die het beste binnen je budget past? Dan ben je bij MyGo aan het juiste adres. In de MyGo Matchmaker is het mogelijk om verschillende contactopties aan te klikken, waaronder de optie voor het aanvragen van offertes of prijsopgaven bij meerdere debiteurenbeheerders.

Wil je liever direct iemand spreken die je meer kan vertellen over de tarieven van debiteurenbeheerders? Je kunt in de Matchmaker invullen dat je telefonisch wilt worden doorverbonden met een medewerker debiteurenadministratie en vervolgens ons nummer 085 432 00 32 bellen. Ook kun je een terugbelverzoek plaatsen, zodat je wordt teruggebeld op een moment dat jou uitkomt.

Man met een bankpas in zijn handen

Welke voordelen biedt een debiteurenbeheerder?

Hulp van een debiteurenbeheerder biedt vele voordelen, onder meer voor je gemoedsrust en het imago van je bedrijf. We hebben enkele voordelen van debiteurenbeheerders hieronder voor je op een rij gezet en lichten ze kort toe.

Sneller je geld

Debiteurenbeheerders weten precies wat ze moeten doen om ervoor te zorgen dat klanten zich genoodzaakt voelen om facturen betalen. Door een debiteurenbeheerder in te schakelen, heb je dus sneller het benodigde geld binnen en kun je zelf je eigen rekeningen weer betalen.

De juiste kennis en contacten

Een debiteurenbeheerder weet niet alleen alles van betalingsregelingen en facturen, maar heeft ook de juiste contacten in dat werkveld. Mocht je een probleem hebben waar een debiteurenbeheerder je slechts gedeeltelijk mee kan helpen, dan kan hij/zij contact opnemen met een incassobureau of een deurwaarder zodat je verder geholpen wordt.

Behoud van klantrelaties

Debiteurenbeheerders hebben geen persoonlijke connectie met je klanten en zullen dus objectief te werk gaan. Daardoor raakt de verhouding met je klanten niet verstoord en kun je ook in de toekomst nog met hen werken.

Meer tijd voor je bedrijf

Een debiteurenbeheerder weet precies wat wel en niet kan/mag en gaat gericht te werk. Daarmee wordt voorkomen dat er tijd en geld wordt besteed aan stappen die niks op blijken te leveren. Door de hulp van een debiteurenbeheerder in te schakelen, kun je dus meer tijd aan je bedrijf besteden en ben je goedkoper uit dan wanneer je zelf met debiteurenbeheer aan de slag gaat.

Meer rust in je hoofd

De hulp van een debiteurenbeheerder zorgt ervoor dat er veel werk uit handen wordt genomen, waardoor je meer rust hebt. Daar komt bij dat debiteurenbeheerders precies weten wat ze doen, waardoor je je niet meer druk hoeft te maken over onbetaalde facturen en verlopen betalingstermijnen.

Geld van debiteuren in zijn zak

Waar moet je op letten bij het kiezen van een debiteurenbeheerder?

Als je besluit om je debiteurenbeheer uit te besteden, is het handig om een aantal dingen voor jezelf op een rijtje te hebben. Zorg er daarom voor dat je jezelf de volgende vragen hebt gesteld voor je met een debiteurenbeheerder in zee gaat:

 • Heb je een klik met de debiteurenbeheerder en communiceert hij/zij op een prettige manier?
 • Hebben de debiteurenbeheerder en jij dezelfde verwachtingen van de te sluiten overeenkomst? Zijn de algemene voorwaarden en de verplichtingen van de samenwerking helder?
 • Zijn er duidelijke afspraken te maken over onder andere de te hanteren betalingstermijnen?
 • Is duidelijk hoeveel het uitbesteden van het debiteurenbeheer gaat kosten en welke werkzaamheden voor dat bedrag worden uitgevoerd?
 • Wordt er met een helder overzicht van de openstaande facturen gewerkt?
 • Gebruikt de debiteurenbeheerder software die goed aangeschreven staat?
 • Heb je continu inzicht in het debiteurenproces (bijvoorbeeld aan de hand van een app of een speciale website)?
 • Zijn er positieve ervaringen met de debiteurenbeheerder te vinden op onder andere sociale media?

Hoe vind je direct de meest geschikte debiteurenbeheerder?

MyGo kan je helpen bij de zoektocht naar de best passende debiteurenbeheerder voor jouw situatie. Via de MyGo Matchmaker koppelen we je aan een gekwalificeerd debiteurenbeheerder bij jou in de buurt die aan al je wensen voldoet. Je kunt op de Matchmakerknop klikken om de Matchmaker online te gebruiken. Telefonisch contact kan ook! Je kunt ons bereiken op het nummer 085 432 00 32.


Spreek direct een medewerker!
Waarom MyGo?
 • Direct een specialist geregeld
 • Snel een offerte binnen
 • Alleen betrouwbare bedrijven!
Lees meer ...
Onze belofte aan jou:
 • Bedrijven die tijd hebben voor jouw klus
 • Direct hulp via ons service center
 • Nauwkeurige bedrijfsselectie

Hulp nodig? Ons service team staat voor je klaar!