Terug naar diensten
Design radiator aansluiten

Design radiator aansluiten

Een design radiator aansluiten is een goede manier om je woning net wat comfortabeler te maken. Vooral in de badkamer en keuken vormt een design radiator een mooie, soms zelfs noodzakelijke toevoeging. Een bijkomend voordeel is dat je een design radiator geheel volgens je eigen stijl kunt aanpassen: het is dus geen breuk met de inrichting van je keuken of badkamer. Integendeel. Design radiatoren zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen, vormen en kleuren, en kunnen dus volledig worden gepersonaliseerd.

Voor het aansluiten van een design radiator zijn er een paar dingen waar je rekening mee moet houden. Ten eerste, hoeveel vermogen heeft de radiator nodig om de ruimte goed te kunnen verwarmen? Dit is grotendeels afhankelijk van twee zaken: het oppervlak en de isolatie. Als de ruimte goed geïsoleerd is, zal je bijvoorbeeld minder vermogen nodig hebben. Het is in ieder geval belangrijk om het benodigde vermogen vooraf te berekenen, zodat je zeker weet dat de radiator die je kiest ook voldoende warmte afgeeft. Daar is de radiator uiteindelijk immers ook voor.

Design radiator badkamer

In de badkamer kan een design radiator uitkomst bieden bij het drogen van handdoeken. Het is bovendien een makkelijke manier om je badkamer in de winter heerlijk warm te houden. Radiatoren in de badkamer kunnen meestal het best van onder worden aangesloten, of eventueel diagonaal. Mocht je de design radiator alleen aan de bovenkant kunnen aansluiten, heb je een stromingsbuis nodig. Als je die niet gebruikt, loop je het risico dat de radiator slechts voor de helft zal opwarmen en daardoor capaciteit mist om de ruimte goed te verwarmen.

Design radiator keuken

Voordat je een design radiator in de keuken gaat bevestigen, moet je de koudste plek van de ruimte bepalen. Hier zal de radiator namelijk het meeste effect hebben. Bovendien krijg je hierdoor een prettige, gelijkmatige verwarming, zonder grote temperatuurverschillen. In de keuken is de warmste plek meestal rondom de oven en het fornuis, waar de hitte na het koken kan blijven hangen. Zorg er ook voor je dat vooraf inschat hoeveel capaciteit de radiator nodig zal hebben. Zo kom je niet voor onaangename verrassingen te staan als de radiator eenmaal is aangesloten. Een andere tip betreft de luchtcirculatie rondom de radiator. Een goede luchtcirculatie zorgt voor een snelle, effectieve verspreiding van de warmte. We raden je daarom aan ongeveer 10 tot 15 centimeter aan de onderkant van de radiator vrij te houden, en de radiator ca. 5 centimeter van de muur af te hangen.

Design radiator handdoek

De design radiator voor het verwarmen van handdoeken is meestal langwerpig, bedoeld om de handdoek in volle lengte snel en volledig te laten drogen. Het makkelijkste is om de radiator op te hangen op een plek in bijvoorbeeld de badkamer die je verder niet gebruikt. Dit kan een lege muur zijn waar toch niks staat, of een ruimte tussen twee kastjes of haakjes in. Zo zit de radiator verder niet in de weg bij de andere klusjes die je wilt doen in de badkamer.

Design radiator kosten

Een designradiator zal meestal tussen de 150 en 300 kosten, afhankelijk van de grootte, kleur en toepassing. Een volledig gepersonaliseerde radiator zal vanzelfsprekend meer kosten dan een standaardmodel. De CV monteurs van MyGo kunnen je hier uitstekend over inlichten. Vul de MyGo Matchmaker in en vind een ervaren vakman uit jouw regio. Anders kun je voor telefonisch contact ook bellen naar 085 106 1600