Terug naar diensten
Badkamer installatie

Badkamer installatie

Een mooie badkamer is een cadeau waar je van blijft genieten. Het is bovendien een project dat je niet volledig aan een loodgieter of aannemer hoeft uit te besteden. Er zijn best manieren om zelf bij de badkamer installatie betrokken te blijven. Zorg er allereerst voor dat je een duidelijk plan van aanpak hebt liggen. Dat betekent: wat wil ik aan mijn badkamer veranderen, wat voor materiaal heb ik voor die veranderingen nodig, en hoe wil ik dat gaan bewerkstelligen. In het geval van een nieuwe tegelvloer moet je dus bepalen wat voor tegels je wilt, hoeveel je er nodig zult hebben, en hoe je ze aan zal gaan brengen. Al deze keuzes hebben niet alleen invloed op hoe het werk moet worden uitgevoerd, maar ook op de kosten. Je moet uiteraard geld inruimen voor nieuwe tegels en een nieuwe toiletpot, maar je zult ook kit en lijm nodig hebben om de tegels op hun plaats te houden.

Dit is slechts één voorbeeld. Een badkamer laten plaatsen gaat niet over één nacht ijs. Neem dus zelf alles goed door, en vraag eventueel een offerte aan bij een van MyGo’s vakmannen. Dan heb je direct een goed beeld van de kosten en mogelijkheden van je droom badkamer.

Badkamer installatie toilet

Ook bij het plaatsen van een nieuw toilet moet je eerst een aantal vragen beantwoorden. Wil ik alleen een nieuw toilet plaatsen, of moeten de vloer en wand ook aangepast worden? Moet er een wasbakje bijkomen, of niet? Wil ik een ontluchtingssysteem of een raampje aanbrengen? Zulke vragen kun je maar beter van te voren stellen. Het is vervelend als je tegen het einde nog met nieuwe aanpassingen en bijkomende kosten geconfronteerd wordt.

Ook wat het toilet zelf betreft, zijn er meerdere punten die je langs moet lopen. Wil je bijvoorbeeld een staand toilet, waar de tegelvloer omheen gelegd moet worden, of wil je een zwevend toilet, dat aan de muur is bevestigd en een stukje boven de vloer hangt. Verder kun je kijken of je de spoelbak duidelijk zichtbaar wilt houden, of in de muur wilt bevestigen.

Badkamer installatie douche

Bij een verbouwing van de douche zal je net zo goed de verschillende mogelijkheden tegen elkaar af moeten wegen. Een loodgieter kan je hierover adviseren, maar een deel van het voorwerk kun je zelf ook doen. Wil je een afgesloten douche, die door een dunne muur is gescheiden van de rest van de badkamer? Of wil je gewoon een douchegordijn of een verschuifbare douchecabine van plastic of kunststof? En moet er bij de douche een goede afzuiger worden aangebracht, om kans op schimmelvorming te verkleinen, of is er al voldoende ventilatie?

Badkamer installatie kosten

Zoals iedere verbouwing brengt een badkamer installatie kosten met zich mee. Een eenvoudige badkamer heb je doorgaans geïnstalleerd voor € 2500,- tot € 5500,-, een luxe variant voor € 7000,- tot € 9000,-. Die prijzen zijn sterk afhankelijk van de tegels die je kiest, de stof en het merk van de douche of het toilet, de aanwezigheid van extra voorzieningen zoals een wasbak, een bidet, of een douchecabine en de staat van je huidige badkamer. Voor een precieze prijs kan je het beste informeren bij een professionele loodgieter. Bij MyGo krijg je een goed beeld van de verschillende tarieven en kun je de badkamer installatie kosten in alle rust met een vakman bespreken. Bel direct naar: 085 432 00 32.