Badkamer verbouwen

Hieronder beschrijven wij een aantal dimensies over het verbouwen van de badkamer. Via de inhoudsopgave kun je gemakkelijk navigeren over de pagina.

Lees je in op de klus die jij wilt laten uitvoeren, of klik onderaan de pagina op een van de links voor gerelateerde onderwerpen.

Badkamer betegelen

Badkamer betegelen

De badkamer betegelen is een belangrijk onderdeel in een badkamer verbouwing of installatie. De vloer- en wandtegels zijn voor een groot gedeelte namelijk verantwoordelijk voor de sfeer, uitstraling en het comfort van de badkamer. Het is dan ook belangrijk dat je goed stil staat bij wat voor tegels jij wilt laten leggen in je badkamer.

Soorten tegels badkamer

Voor het betegelen van de badkamer kan je kiezen uit een hoop verschillende soorten tegels. Dit kan variëren van het materiaal waarvan de tegels zijn gemaakt tot het design en de dikte van de tegels. Zo kan je er in een badkamer voor kiezen om keramische tegels te plaatsen. Ook natuursteen kan echter een hele mooie uitstraling geven aan je badkamer. Buiten het uiterlijk is het ook nog van belang dat je kijkt naar de eigenschappen van de tegelsoort.

Wanneer je bijvoorbeeld vloerverwarming hebt in de badkamer zal een natuurstenen of plavuizen vloer de warmte goed doorlaten. Hierdoor heb je heerlijk warme voeten in de badkamer. Als je echter geen vloerverwarming hebt kan het juist zijn dat natuursteen te koud blijft en ongewenst koude voeten geeft. Het soort tegel dat je wilt plaatsen is dus ook afhankelijk van jouw persoonlijke situatie en kan worden besproken met een professionele tegelzetter of aannemer.

Betegelen over oude badkamertegels

Veel mensen laten hun oude badkamer tegels liever zitten dan dat ze nieuwe tegels laten zetten. Dit komt omdat het zetten van nieuwe tegels vaak wordt geassocieerd met het weghalen van de oude tegels. Dit gaat meestal gepaard met een hoop rotzooi en extra kosten. Tegenwoordig allen zeker niet altijd meer nodig. Tegenwoordig kunnen de nieuwe tegels bij een badkamer verbouwing namelijk ook gewoon over de oude tegels worden geplaatst. Zo heb je toch die gewenste nieuwe vloer, maar bespaar je jezelf en de vakman al het sloopwerk.

Voor het opnieuw betegelen van een badkamer kan je altijd terecht bij de vakmannen van MyGo. Via de matchmaker vind je eenvoudig de juiste vakman voor jouw klus. Vergelijk profielen en recensies van tegelzetters en aannemers uit jouw regio. Vraag ook gratis en vrijblijvend offertes aan van verschillende vakmannen om te vergelijken. Heb je liever telefonisch contact? Bel onze klantenservice op 085 432 00 32 wij vinden de juiste vakman voor jou.

Douchecabine

Douchecabine

Een douchecabine in de badkamer kan je net dat extra beetje privacy geven dat je nodig hebt om lekker te kunnen douchen. Je kunt de douche zo namelijk goed afsluiten van de rest van de badkamer.

Voordelen douchecabine

Naast het privacy-aspect hangen er nog meer voordelen aan het plaatsen van een douchecabine. Zo wordt de rest van de badkamer minder nat van een douchebeurt. Dit is vooral handig bij een kleine badkamer omdat je hier minder schoonmaakwerk van hebt. Bovendien is de kans op schimmelvorming ook kleiner als het vocht zich niet kan verspreiden over de hele badkamer. Nog een voordel van een douchecabine is dat het hygienischer is dan een douchegordijn. Een douchegordijn zal door de constante blootstelling aan vocht namelijk vrij makkelijk schimmel krijgen. Een douchecabine is gemakkelijker droog te maken en dus is schimmel gemakkelijk te voorkomen. Bovendien komen douchecabines in allerlei soorten, maten en designs, zodat er altijd een douchecabine is die past bij jouw badkamer.

Nadelen douchecabine

Ten opzichte van een douchegordijn zijn er natuurlijk ook een aantal nadelen van het hebben van een douchecabine. Zo is het met een douchecabine bijvoorbeeld minder gemakkelijk om even onder de douche weg te stappen om iets te pakken dan met een douchegordijn. Dit hoeft niet perse het grootste probleem te zijn, maar als je de gewoonte hebt de nodige spullen buiten de douchecabine te vergeten kan dit wel oplopen tot enige frustratie. Hiernaast is er nog een nadeel aan het plaatsen van een douchecabine. Een douchecabine is namelijk misschien wel minder vatbaar voor schimmel dan een douchegordijn. Toch blijft ook het glas of plastic van de cabine niet onaangetast door al het vocht dat in de douchecabine hangt. Als een douchecabine na verloop van tijd eenmaal begint te verslijten, dan is het repareren eigenlijk een onbegonnen zaak. Je bent dan beter uit om deze te laten vervangen door een nieuwere variant, die met de nieuwe technieken beter bestand zal zijn tegen vochtschade.

Voor het plaatsen van een douchecabine ben je bij MyGo aan het juiste adres. Via de matchmaker kom je eenvoudig in contact met vakmannen bij jou in de regio. Vergelijk gratis en vrijblijvend offertes, maar ook profielen en recensies. Zo kies je altijd de vakman die bij jouw klus past. Heb je liever telefonisch contact? Onze klantenservice helpt je graag. Bel 085 432 00 32

Badkamer installatie

Badkamer installatie

Als je een badkamer laat installeren kan je deze ontwerpen en plaatsen naar al je eigen wensen. Dit betekent dat je jouw badkamerdroom kunt realiseren, maar brengt tegelijk een hele hoop keuzes met zich mee. Zo moet je bijvoorbeeld bepalen wat de indeling van de badkamer moet worden, maar ook wat voor tegels en sanitair je hierin wilt hebben. Voor een duidelijker beeld van alle mogelijkheden kan je altijd overleggen met een vakman.

Badkamer installatie mogelijkheden

Bij de installatie van een badkamer kom je dus voor een aantal keuzes te staan. Wil je een nieuw toilet plaatsen, dan moet je bijvoorbeeld beslissen wat voor een toilet dit moet worden. Je hebt een ruime keuzen uit verschillende merken in verschillende prijsklasses. Deze kunnen verschillen van uiterlijk tot aan de werking van het toilet en eventuele aanpassingen voor comfort en minder validen. Bovendien is er de keuze tussen een staand of een hangend toilet. Ook het plaatsen van nieuwe tegels in de vloer en wand is een keuze die je moet overwegen. Hierbij is ook het soort en merk tegels van belang voor de uiteindelijke uitstraling en prijs van de badkamer.

Een ander punt om rekening mee te houden is ventilatie en doorluchting. Wil je een badkamer raampje plaatsen of misschien een extra sterke afzuiging? En moet de douche worden afgeschermd met een aparte muur, of liever een douchecabine of -gordijn? Samen met een loodgieter kan je alles doorspreken en een compleet plan maken voor je aan de verbouwing begint. Als je hier liever zelf alle invloed op hebt moet je goed de tijd nemen om alles door te nemen. Als je tegen het einde van de verbouwing ineens nog iets blijkt te zijn vergeten kan hierdoor een hoop tijd en geld verloren gaan.

Voor het inschakelen van een vakman voor jouw badkamer installatie kan je altijd terecht bij de loodgieters van MyGo. Via de matchmaker vind je eenvoudig een vakman bij jouw in de regio. Vergelijk offertes, recensies en profielen om de juiste vakman te vinden voor jouw klus. Liever telefonisch contact? Onze klantenservice helpt je graag. Bel 085 432 00 32


Veel klussen omtrent de badkamer worden simpelweg uitgevoerd door een loodgieter. Heb je niet kunnen vinden wat je zoekt? Klik hieronder dan op de link om naar de pagina over loodgieterswerk te gaan. De andere links zijn mogelijk ook interessant als je overweegt je badkamer te gaan verbouwen.

Spreek direct een medewerker!
Waarom MyGo?
  • Direct een specialist geregeld
  • Snel een offerte binnen
  • Alleen betrouwbare bedrijven!
Lees meer ...
Onze belofte aan jou:
  • Bedrijven die tijd hebben voor jouw klus
  • Direct hulp via ons service center
  • Nauwkeurige bedrijfsselectie

Hulp nodig? Ons service team staat voor je klaar!