Badkamer verbouwen

Hier kan je alles lezen over het verbouwen van de badkamer. Waar moet je rekening mee houden? Wat zijn de mogelijkheden? Wat gaat dit kosten? Lees het allemaal en meer!

Met de inhoudsopgave vind je gemakkelijk de antwoorden op al jouw vragen. Klik een titel aan die je interessant of relevant lijkt om er direct heen te gaan. In de tekst zelf vind je ook aanklikbare links naar mogelijk relevante onderwerpen. Zo kan jij je uitgebreid inlezen op de verbouwing.

Toilet renovatie all in

Toilet renovatie all in

Een toiletrenovatie is een grote stap die je het liefst maakt zodra dit echt noodzakelijk is. Dit kan bijvoorbeeld zijn als het toilet niet meer werkt of wanneer de vloeren, muren of het sanitair er niet meer goed bij liggen. Een andere reden voor een toiletrenovatie is als het interieur van je toilet niet meer past binnen je smaak past.

Wat is een toilet renovatie?

Een toiletrenovatie is een heel uitgebreid begrip. Je kunt bijvoorbeeld gewoon de toiletpot laten vervangen. Het is echter ook mogelijk direct alles aan te laten pakken. Het sanitair, toiletmeubelen en het tegelwerk in de vloeren en muren kunnen allemaal worden vervangen bij een renovatie van het toilet. Je kunt hierbij kiezen uit eindeloze mogelijkheden. Verschillende merken en soorten toiletpotten en tegels van verschillende materialen. Alles is mogelijk om het toilet naar je smaak in te richten. Een loodgieter kan je vervolgens al het werk uit handen nemen. Hij maakt de tegels klaar voor plaatsing, zorgt voor de gewenste materialen en installeert alles wat nodig is zodat jij weer kunt genieten van het kleine kamertje.

Hoe lang duurt een toilet renovatie?

Je wilt je toilet natuurlijk ten alle tijden kunnen gebruiken. De eerste vraag die in je op komt als je je toilet wilt laten renoveren zal dan ook zijn hoe lang het toilet dan niet kan worden gebruikt. In de praktijk valt dit over het algemeen reuze mee. Controleer vantevoren zelf of met de hulp van een loodgieter of alle water- en elektra aansluitingen ook passen bij de beoogde inrichting. Als dit namelijk allemaal nog moet worden aangepast zal de renovatie wat meer tijd in beslag nemen dat wanneer dit allemaal vantevoren in orde is gemaakt. Zodra de aansluitingen allemaal in orde zijn kan een toilet over het algemeen in een dag worden gerenoveerd. Binnen één dag worden alle voorbereidde materialen in jouw toilet gebouwd en kan je de volgende dag weer gebruik maken van alle voorzieningen.

Voor het oriënteren op en het uitvoeren van een toiletrenovatie kan je altijd terecht bij de loodgieters van MyGo. Via de matchmaker vind je eenvoudig een vakman bij jou in de regio. Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan en vergelijk profielen en recensies. Zo vind jij altijd de vakman die bij jou past. Heb je liever telefonisch contact? Onze klantenservice helpt met het vinden van de juiste vakman voor jouw klus. Bel 085 432 00 32

Badkamer betegelen

Badkamer betegelen

De badkamer betegelen is een belangrijk onderdeel in een badkamer verbouwing of installatie. De vloer- en wandtegels zijn voor een groot gedeelte namelijk verantwoordelijk voor de sfeer, uitstraling en het comfort van de badkamer. Het is dan ook belangrijk dat je goed stil staat bij wat voor tegels jij wilt laten leggen in je badkamer.

Soorten tegels badkamer

Voor het betegelen van de badkamer kan je kiezen uit een hoop verschillende soorten tegels. Dit kan variëren van het materiaal waarvan de tegels zijn gemaakt tot het design en de dikte van de tegels. Zo kan je er in een badkamer voor kiezen om keramische tegels te plaatsen. Ook natuursteen kan echter een hele mooie uitstraling geven aan je badkamer. Buiten het uiterlijk is het ook nog van belang dat je kijkt naar de eigenschappen van de tegelsoort. Wanneer je bijvoorbeeld vloerverwarming hebt in de badkamer zal een natuurstenen of plavuizen vloer de warmte goed doorlaten. Hierdoor heb je heerlijk warme voeten in de badkamer. Als je echter geen vloerverwarming hebt kan het juist zijn dat natuursteen te koud blijft en ongewenst koude voeten geeft. Het soort tegel dat je wilt plaatsen is dus ook afhankelijk van jouw persoonlijke situatie en kan worden besproken met een professionele tegelzetter of aannemer.

Betegelen over oude badkamertegels

Veel mensen laten hun oude badkamer tegels liever zitten dan dat ze nieuwe tegels laten zetten. Dit komt omdat het zetten van nieuwe tegels vaak wordt geassocieerd met het weghalen van de oude tegels. Dit gaat meestal gepaard met een hoop rotzooi en extra kosten. Tegenwoordig allen zeker niet altijd meer nodig. Tegenwoordig kunnen de nieuwe tegels bij een badkamer verbouwing namelijk ook gewoon over de oude tegels worden geplaatst. Zo heb je toch die gewenste nieuwe vloer, maar bespaar je jezelf en de vakman al het sloopwerk.

Voor het opnieuw betegelen van een badkamer kan je altijd terecht bij de vakmannen van MyGo. Via de matchmaker vind je eenvoudig de juiste vakman voor jouw klus. Vergelijk profielen en recensies van tegelzetters en aannemers uit jouw regio. Vraag ook gratis en vrijblijvend offertes aan van verschillende vakmannen om te vergelijken. Heb je liever telefonisch contact? Bel onze klantenservice op 085 432 00 32 wij vinden de juiste vakman voor jou.