Detacheringsbureau

Detacheringsbureaus bij jou in de buurt

Vind eenvoudig het beste detacheringsbureau

Zoek je een detacheringsbureau dat perfect op je wensen aansluit? Met de MyGo Matchmaker vind je direct een gekwalificeerd detachering bureau bij jou in de buurt. Je kunt de Matchmaker online gebruiken door op de Matchmakerknop te klikken. Wil je liever telefonisch contact? Bel dan naar 085 106 1600.

We want you puzzel

Veelgestelde vragen

Wat doet een detacheringsbureau?

Een detacheringsbureau helpt je bij de zoektocht naar flexibele arbeidskrachten voor specialistische werkzaamheden. Die flexibele arbeidskrachten worden ook wel interim professionals of flexkrachten genoemd; medewerkers van een detacheringsbedrijf worden aangeduid als detacheerders of intermediairs. Het takenpakket van detacheerders omvat onder meer de volgende werkzaamheden:

 • Flexkrachten voor bedrijven werven en selecteren
 • Geschikte kandidaten bij bedrijven plaatsen
 • Flexwerkers opleiden en trainen
 • Arbeids- en detacheringsovereenkomsten opstellen
 • Gesprekken tussen bedrijven en flexwerkers inplannen
 • Pool management en inhouse services aanbieden
 • Gewerkte uren van flexwerkers aan bedrijven factureren

Er zijn verschillende redenen om gebruik te maken van detachering. Het wordt vaak gebruikt door bedrijven die een vervangende werknemer nodig hebben vanwege ziekte of zwangerschap. Een andere veelvoorkomende reden is een behoefte aan extra personeel vanwege drukte of een specifiek project.

Flexwerkers worden eerst uitgebreid gescreend door een detacheringsbureau voor ze er een contract mogen ondertekenen. Het detachering contract houdt echter wel in dat het detacheringsbureau de werkgever van de flexwerkers blijft en de risico’s draagt bij ontslag en ziekte.

Een opkomende vorm van detacheren is de detavast-constructie. Daarbij sluit je een detacheringsovereenkomst af waarin staat dat de flexwerkers al vanaf het begin dezelfde arbeidsvoorwaarden hebben als de rest van het personeel. Ook wordt daarbij vastgelegd dat de flexwerker na de detacheringsperiode daadwerkelijk onderdeel uitmaakt van het bedrijf.

Verschillende vak mensen bij elkaar

Wat is het verschil tussen detacheren, payrollen en uitzenden?

Detacheren, uitzenden en payrollen draaien allemaal om arbeidsbemiddeling, het vinden van een match tussen een bedrijf en toekomstige (flex)werknemers. Toch zijn er ook meerdere verschillen tussen de drie soorten te spotten, onder andere wat de samenwerking tussen bedrijf en medewerker betreft. Op deze pagina vind je daarover meer informatie.

Wat kost een detacheringsbureau?

Kies je ervoor om de hulp van een detacheringsbureau in te schakelen, dan betaal je daarvoor een vast tarief aan dat bureau. Dat tarief bestaat uit het bruto uurloon van de flexwerker, vermenigvuldigd met een omrekenfactor.

De omrekenfactor voor detacheringsbureaus ligt gemiddeld tussen de 2,0 en 3,0. Neem je een werknemer met een loon van 10 euro bruto per uur in dienst, dan betaal je daar dus tussen de 20 en 30 euro (exclusief btw) per gefactureerd uur voor aan het detacheringsbureau.

Voor de hulp van een detacheringsbureau betaal je meer dan voor de hulp van een uitzendbureau, omdat het detacheringsbureau het werkgeversrisico betaalt. Daardoor is het detacheringsbureau verplicht om flexwerkers uit te betalen bij ontslag en ziekte. Uitzendkrachten hebben die verplichting niet.

Welke factoren bepalen de kosten van een detacheringsbureau?

Het uurtarief dat je als opdrachtgever aan een detacheringsbureau betaalt, omvat de verloning van de uitzendkracht en de winstmarge voor de detacheerder. Daarnaast zitten de kosten voor talloze andere factoren bij dat tarief in, waaronder de duur van de aanstelling en de ervaring van de flexwerker. Ook de volgende factoren spelen een rol:

 • Vakantiegeld
 • Werving en selectie
 • Werkgeverslasten/premies
 • (Personeels)administratie
 • Feestdagen
 • Scholing en training
 • Doorbetaling tijdens ziekte/verlof/verzuim/uitval
 • Transitievergoeding

Interview met een kandidaat

Hoe vergelijk je eenvoudig prijzen van detacheringsbureaus?

Wil je omrekenfactoren van verschillende detacheerders met elkaar vergelijken zodat je de optie vindt die het beste binnen je budget past? Dan ben je bij MyGo aan het juiste adres. In de MyGo Matchmaker is het mogelijk om verschillende contactopties aan te klikken, waaronder de optie voor het aanvragen van offertes of prijsopgaven bij meerdere detacheringsbureaus.

Wil je liever direct iemand spreken die je meer over detacheringstarieven kan vertellen? Je kunt in de Matchmaker invullen dat je telefonisch wilt worden doorverbonden met een medewerker van een detacheringsbedrijf en vervolgens ons nummer 085 106 1600  bellen. Ook kun je een terugbelverzoek plaatsen, zodat je wordt teruggebeld op een moment dat jou uitkomt.

Welke voordelen biedt een detacheringsbureau?

Het inschakelen van de hulp van een detacheringsbureau biedt vele voordelen, onder andere wat betreft tijd en zekerheid. Hieronder hebben we enkele voordelen van een detacheringsbureau voor je op een rij gezet, inclusief korte toelichting.

Veel zekerheid

Detachering houdt in dat je personeel kunt inhuren zonder daadwerkelijk iemand in dienst te nemen. Dankzij de eisen waar flexwerkers bij een detacheringsbureau aan moeten voldoen, weet je zeker dat je werknemers met kennis en ervaring aangeleverd krijgt. Dankzij die kennis en ervaring kunnen die werknemers bovendien snel schakelen en is er weinig inwerktijd nodig.

Flexibel werknemersbestand

Bij detachering bind je personeel tijdelijk aan je bedrijf en blijft je werknemersbestand altijd flexibel. Omdat flexwerkers bovendien altijd in dienst blijven van het detacheringsbureau, kun je de samenwerking gemakkelijk stopzetten zonder daadwerkelijk personeel te moeten ontslaan.

Tijd en moeite besparen

Omdat je je zelf niet bezig hoeft te houden met werving en selectie van personeelsleden, bespaar je veel tijd en moeite. Die tijd kun je weer in de groei van je bedrijf steken.

Geen werkgeversrisico’s

Het detacheringsbureau blijft te allen tijde de werkgever van de flexwerkers. Daardoor draag jij geen werkgeversrisico’s en hoef je niet na te denken over regelingen omtrent ziekte en ontslag.

Sollicitatie met een kandidaat

Waarop letten bij het kiezen van een detacheringsbureau?

Als je besluit om de hulp van een detacheringsbureau in te schakelen, is het handig om een aantal dingen helder te hebben. Stel jezelf daarom de volgende vragen voor je met een detacheerder in zee gaat:

 • Communiceren de medewerkers van het detacheringsbureau op een manier die je bevalt?
 • Heeft het detacheringsbureau aantoonbare ervaring met jouw branche?
 • Is het detacheringsbureau op de juiste manier geregistreerd bij de KvK?
 • Voldoet het detacheringsbureau aan de bepalingen van de WAADI-wet?
 • Past het detacheringsbureau de juiste cao toe? Worden er voor flexwerkers en vaste medewerkers gelijke arbeidsvoorwaarden gehanteerd?
 • Hanteert het detacheringsbureau heldere en eenduidige tarieven?
 • Factureert het detacheringsbureau op de juiste manier?
 • Staat het detacheringsbureau online goed aangeschreven?

Hoe vind je direct het meest geschikte detacheringsbureau?

MyGo kan je helpen bij de zoektocht naar het best passende detacheringsbureau voor jouw situatie. Via de MyGo Matchmaker koppelen we je aan een gekwalificeerde detacheerder bij jou in de buurt die aan al je wensen voldoet. Je kunt op de Matchmakerknop klikken om de Matchmaker online te gebruiken. Telefonisch contact kan ook! Je kunt ons bereiken op het nummer 085 106 1600.