Terug naar diensten
Deur op maat laten maken

Deur op maat laten maken

Vandaag de dag kun je helemaal zelf je deur samenstellen. Kies een mooie stijl die past bij je woning en jezelf. Wil je een mooie landelijke deur, een standaard deur of een moderne stalen of glazen deur. Je kunt het helemaal zelf bepalen.

Ben je op zoek naar een deurenspecialist voor het op maat maken van jouw deur? MyGo helpt je graag. Met de MyGo Matchmaker vind je direct een gekwalificeerde deurenspecialist bij jou in de buurt.

Deur op maat maken

Met binnendeuren, voordeuren en achterdeuren kun je je huis het gewenste karakter geven. Je kunt tegenwoordig online je deuren helemaal zelf samenstellen. Het maken van je eigen deur bestaat uit de volgende stappen:

 1. Kies een deurmodel. Je begint veelal met een basis deurmodel, zoals een kunststof deur, een glazen deur, een houten deur, een stalen deur etc.
 2. Kies je deurvariant. Vervolgens kies je uitvoering van jouw deur, dit hangt af van het type kozijn dat je hebt. Kies je een schuifdeur, opdekdeur of stompe deur?
 3. Kies de draairichting van de deur. Je bepaalt de draairichting door je oude deur naar je toe te draaien. Als de scharnieren rechts zitten dan het is het een rechtsdraaiende deur, zitten ze links? Dan heb je een linksdraaiende deur nodig.
 4. Bepaal de afmeting. Vervolgens geef je de hoogte en breedte van je deur aan. Onze vakmannen bieden ook een inmeetservice aan. De deurspecialist komt dan naar je huis om je deuren op te meten. Zo ben je er zeker van dat je de juiste maat hebt.
 5. Kies de kleur en afwerking. Je kunt vervolgens je deur laten verven of een mooie duurzame lak kiezen.
 6. Kies het slot. Je hebt de keuze uit veel verschillende soorten sloten. Betreft het een wc-deur? Dan wil je waarschijnlijk een vrij-bezetslot. Laat je een voordeur op maat maken? Dan is het verstandig een meerpuntsslot te kiezen. Deze zijn extra inbraakwerend.
 7. Extra opties. Als laatste kun je verschillende stijlen en kleuren kiezen. Heb je gekozen voor een glazen deur? Dan kun je kiezen voor een mooi glas-in-lood raam of bijvoorbeeld mat glas voor extra privacy. Ook kun je bijvoorbeeld kiezen voor gekleurde scharnieren en een tochtvaldorpel.

Deur op maat laten maken

Voordeur op maat laten maken

Bij een voordeur op maat laten maken gelden in principe dezelfde stappen als hierboven beschreven. Echter moet je een voordeur of achterdeur letten op de isolatie van de deur en eventuele inbraakveiligheid van een deur. Ook kun je kiezen voor een voordeur met een groot raam erin zodat je veel lichtinval krijgt in je hal. Tevens kun je kiezen voor een extra veilige deur door een SKG-slot en hangwerk te laten plaatsen. Hoe meer SKG-sterren het hang- en sluitwerk heeft, hoe beter het slot bestand is tegen inbraak. Ook kun je letten op het Politiekeurmerk van hangwerk en sluitwerk. Die sloten en scharnieren die het Politiekeurmerk dragen zijn extra veilig. Zie mygo.nl/buitendeur-afhangen voor meer informatie.

Achterdeur op maat laten maken

Mooie openslaande deuren naar de achtertuin? Of kies je een schuifdeur of harmonicadeur? De meest populaire deuren zijn de openslaande deuren. Hiermee breng je buiten naar binnen toe en zul je meer licht en ruimte creëren in je woning. Kijk voor meer informatie op mygo.nl/openslaande-deuren.

Deur op maat laten maken

Voordelen deuren op maat laten maken

Het zelf samenstellen van de deuren in je woning geeft je de kans om jouw unieke smaak en stijl toe te passen en je woning het karakter te geven dat jij wilt. Wellicht kun je extra ruimte creëren in je huis door te kiezen voor een schuifdeur in plaats van een openslaande deur? Of door de draairichting van de deur te laten aanpassen. Tevens kun je zorgen voor meer lichtinval door te kiezen voor een glazen deur of een deur met een groot raam. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Kosten deur op maat laten maken

Uiteraard is een deur op maat laten maken wat prijziger dan een standaard deur met standaard maten. De prijzen van deuren op maat laten maken variëren enorm, de prijs hangt af van jouw wensen, voorkeuren en stijl. Standaard houten of kunststof deuren op maat laten maken begint al bij een vanaf prijs van 150 tot zo’n 200 euro. Kijk voor meer informatie op de pagina mygo.nl/deur-afhangen-kosten.

Deur op maat laten maken

Bespaartips van MyGo

 • Laat meteen al je deuren op maat maken. Als je veel deuren tegelijk besteld kun je doorgaans rekenen op een kwantumkorting.
 • Vergelijk offertes. Vraag offertes op bij verschillende vakmannen en vergelijk deze met elkaar om zo de meest geschikte deurspecialist te vinden voor jouw project en binnen jouw specifieke budget.
 • Kies een lokale deurenspecialist. Wanneer je een deurspecialist kiest uit de buurt zal deze minder voorrijkosten in rekening brengen. Sommige vakmannen rekenen onder een bepaald aantal kilometers zelfs helemaal geen voorrijkosten
 • Bereid de werkplek voor. Maak alvast ruimte voor de deurspecialist, zo kan hij sneller aan de slag en heeft hij uiteindelijk minder tijd nodig. Indien mogelijk kun je ook zelf de oude deuren alvast verwijderen.

MyGo helpt je graag

Met de Matchmaker van MyGo vind je zonder zoeken direct de best passende deurspecialist bij jou in de buurt. De Matchmaker is 24 uur per dag, 7 dagen per week, beschikbaar. Telefonisch contact kan ook! Je kunt ons tijdens openingstijden bellen op 085 106 1600