Terug naar diensten
Architect gezocht

Architect gezocht

Ben jij op zoek naar een professionele architect voor jouw bouw- of renovatieproject? Een ervaren architect kan veel werk en zorgen uit jouw handen nemen en jouw woonwensen perfect vertalen naar een ontwerp.

MyGo helpt je graag met vinden van de juiste architect voor jouw project. De online Matchmaker is 24 uur per dag, 7 dagen per week, beschikbaar. Zo kun je altijd de meest geschikte architect vinden. Liever bellen? Bel ons op 085 106 1600, dan verbinden wij jou door met de desbetreffende architect.

Architect inhuren

Zit je eraan te denken een architect in te huren voor jouw bouwproject? Je hebt verschillende soorten architecten voor verschillende soorten projecten. Denk hierbij aan een tuin- en landschapsarchitect, binnenhuisarchitect (ook wel interieurarchitect genoemd) of een stedenbouwkundige architect. Naast deze soorten architect heb je ook andere soorten architecten:

Schuurwoning architect

Zit je eraan te denken een schuurwoning te laten ontwerpen door een architect? Een architect is een moderne uitvoering van de ouderwetse boerenschuur. Vooral in een landelijke omgeving komt een schuurwoning heel goed te zijn recht. Denk hierbij aan grote ramen met weids uitzicht. Een architect kan je helpen je schuurwoning helemaal uniek naar jouw woonwensen te ontwerpen.

Architect verbouwing

Een architect kan je ook helpen met je huis verbouwen of met een nieuwe aanbouw. Hij zal een architect tekening, of ontwerp van de verbouwing maken, hij kan vergunningen voor je regelen en de verbouwing begeleiden.

Architect villa

Zoek je een villa architect voor het bouwen of verbouwen van een villawoning? Een architect kan een geheel nieuwe villa voor je ontwerpen en laten bouwen maar ook je huidige woning kan worden verbouwd naar moderne villa. Ook zijn onze architecten gespecialiseerd in luxe woningen zoals bungalows en duurzame villa’s.

Architect gezocht

Renovatie architect

Voldoet je huis niet meer aan je huidige woonwensen? Dan kun je ook kiezen voor renovatie van je woning. Samen met de architect zul je je wensen bespreken over wat je stijl is en aan waar de verbouwing aan moet voldoen. Aan de hand van je wensen zal de architect je woning dan herontwerpen. Ook renovatie en restauratie van een historisch of monumentaal huis is mogelijk.

Voordelen architect

Een ervaren architect inhuren brengt een aantal voordelen met zich mee:

 • De architect zal jouw woonwensen en woonstijl precies kunnen vertalen naar een ontwerp.
 • Je hebt geen zorgen; de architect kan het gehele project van begin tot eind begeleiden.
 • Een architect heeft expertise en weet precies welke bouwvergunningen nodig zijn en welke administratieve zaken gedaan moeten worden.
 • Een architect neemt van tevoren eventuele onverwachte situaties al op in het budget en zorgt ervoor dat veel onvoorziene problemen voorkomen worden.

Wat kost een architect?

Een architect kost gemiddeld tussen de 80 en 160 euro per uur. Echter rekent een architect vaak een percentage van de totale bouwkosten. Dit wordt het honorarium van een architect genoemd, dit percentage ligt gemiddeld tussen de 8 en 16 procent van de totale bouwsom. Kijk voor uitgebreide informatie op de prijspagina van architecten.

Architect gezocht

Waarmee rekening houden?

Bij het inhuren van een architect kun je rekening houden met de volgende factoren:

 • Sluit de stijl van de architect aan bij jouw specifieke stijl en woonwensen?
 • Kan de architect alle werkzaamheden binnen jouw specifieke budget uitvoeren?
 • Kun je online positieve ervaringen of reviews van de desbetreffende architect vinden?
 • Bekijk het portfolio van de architect. Zo kun je een goed idee krijgen van de werkwijze en stijl van de architect.

Budget tips van MyGo

Je kunt geld besparen op verschillende manier bij het inschakelen van een architect:

 • Vergelijk meerdere offertes. Vraag bij meerdere architecten prijsopgaven of offertes op. Deze kun je vervolgens vergelijken om zo de meest geschikte architect te vinden binnen jouw budget.
 • Kies een architect uit de buurt. Je kunt besparen op de voorrijkosten door te kiezen voor een lokale architect.
 • Verricht zelf een aantal werkzaamheden. Een architect het gehele project begeleiden, maar dat hoeft niet, je kunt bijvoorbeeld ook zelf de bouwbegeleiding en contractvorming uitvoeren.

MyGo helpt je graag

MyGo helpt je graag de beste architect voor jouw bouwproject te vinden. De MyGo Matchmaker is 24 uur per dag, 7 dagen per week, beschikbaar. Liever bellen? Dat kan! Bel ons op 085 106 1600, dan kunnen wij je doorverbinden met een architect of een terugbelverzoek voor je indienen.