Terug naar diensten

Inboedelverhuizing

Is mijn inboedel verzekerd tijdens het verhuizen?

Hoe je het ook wendt of keert: een verhuizing blijft een risicovolle onderneming. Zeker als je geen verhuisbedrijf in de hand neemt, loop je de kans op beschadigde inboedel. Je vraagt je dan ook al snel af: is mijn inboedel verzekerd tijdens het verhuizen? Een goede manier om dit te controleren is door de polisvoorwaarden van je verzekering eerst te bekijken. Op basis daarvan kun je dan kiezen hoe je de verhuizing gaat organiseren.

Inboedelverhuizing

Natuurlijk is het mogelijk om je inboedelverzekering zelf te regelen. Je moet het dan wel allemaal zelf uitvogelen en het selecteren van de meest voordelige verzekering kost ook weer tijd. Die tijd kun je waarschijnlijk beter besteden. Professionele verhuisbedrijven nemen je graag zulke zorgen uit handen. Als je een verhuizer van de Organisatie voor Erkende Verhuizers inschakelt, kun je bovendien vertrouwen op heldere algemene voorwaarden bij je verhuizing. Een van die voorwaarden betreft de verzekering van je inboedel. Als je binnen Nederland verhuist ben je zo verzekerd tot € 100.000,-. Het risico ligt bovendien bij het verhuisbedrijf, niet bij jou.

Inboedelverhuizing kosten

In veel gevallen kun je een inboedelverzekering op laten nemen in je standaardverzekeringspakket. Verder is het mogelijk om via je verzekeraar een aanvullende verzekering aan te vragen. Die moet je dan vaak wel vooraf activeren. Licht je verzekeraar dus over je verhuizing in. Qua prijzen moet je rekening houden met bedragen van minimaal €2,- per maand. Tot slot bieden de meeste verhuisbedrijven een all-in verhuispakket, waarin ze ook zorgen voor uitgebreide verzekering. Een verhuizer is bovendien zelf aansprakelijk voor eventuele schade, zodat je zelf geen risico loopt.

Waarom MyGo?
  • Direct een specialist geregeld
  • Snel een offerte binnen
  • Alleen betrouwbare bedrijven!
Lees meer ...
Onze belofte aan jou:
  • Bedrijven die tijd hebben voor jouw klus
  • Direct hulp via ons service center
  • Nauwkeurige bedrijfsselectie
Hulp nodig? Max staat voor je klaar!

Hulp nodig? Ons service team staat voor je klaar!